klik

Wednesday, 18 July 2012

home.

i just want to share something that i keep inside this *sambil tunjuk hati sendiri . not a big problem.
but still.
consider as.
a small problems.


my daddy had to move to IPD at here. the place that i live now,tmn sri mas. it was on 2009.
i and my sister doesnt want to move because we want to stay at our school SMKP .
lagi pun aku tinggal berapa bulan ja lagi nak tamat sekolah.SPM's year.

problem solve.
when we succeed to pujuk parents to let us stay at SMKP and duduk kat rumah tok aku.

after SPM.went to matrikulasi.finish.went to UKM.

guess how miserable was me after spm & matric finish? a long holidayyyyy that i spent at this place?
SERIUSLY macam nak lari keluar dari tempat tinggal sekarang time cuti tu.
i tried so hard to face it.

you know what i mean?
i had no friends here.
i had no idea to go out with.
i had no one to chat with except my family la.
i dont know the best place here.
i dont know how to lepak with my friends that live far away from me.


boleh paham dak perasaan bila kita terpaksa pindah ke tempat asing yang jauh dari bandar dan kawan dan segala yang kita suka.semuanya jauh dan rasa hidup dalam gua di sini .walaupun. walaupun bapak sewa rumah di tengah-tengah pekan dekat dengan office dia, dekat dgn sekolah. 5 buah sekolah and hospital and evrything but still. i am not happy without FRIENDS and others sepupu sepapat yg jauh. almost 3 years here

i drew this.

POKOK SENA tu agak 30 min dari rumah .


KSS.tmn impian.the old places that i live since i was 2 y.o till 17 y/o.
my kindergarten's friends were there.my ex-primary school's friends were there.
and Pendang.my grandparents hometown. i have lots of secondary school-mates there.my bf there.


and now? i cannt make new friends here sbb aku selalu balik cuti ja. whole of my year.kat tempat belajar.

adik aku yg second untung lagi dapat kawan satu matrik sebelah rumah kami ja.adik aku dua lagi lagi untung sbb depa sekolah sini kompom ada kawan kat sekolah.
encik BF pun untung lagi, walaupun dia jugak pindah dari Alor Star to Pendang, Pendang byk kawan.
i spent lot of my cuti time dengan online.



sebenarnya.

aku memang buat teruk sikit.
jauh tu takdak la jauh sampai 5 hari perjalanan.
tapi sejam jugak la nak sampai.hihik.

aku cuma kesian kawan nak lepak kena ambik aku jauh di dalam hutan simpan ni.
aku cuma kesian boyfriend nak hantar balik rumah jauh nya lah dengan jalan mcm naik feri.beralun terhentak
aku cuma kesian diri aku kena tunggu bus sejam sekali beb,depan taman ni agak sukar buat aku !

nak keluar. tak tau nak p mana.
kecuali la keluar alor star & pendang ja aku tau.
keluar market teman mama,
keluar g bank dengan bapak,
keluar g makan key ef cee ngn adik.

tak boring ka kalau hangpa? sobs sobs sobs. sedih tau. *eeeei gedik hang ni zirah*
btw tak kisah lah jauh dan takdak kawan pun. aku cuba guna dan manfaat masa cuti sebaiknya sebanyaknya dengan keluarga ja. lagipun. bapak memahami. thats y weekend bapak akan bawak keluar jalan :)

k kalau nak cakap banyak.menang kat aku. melalut. dah lah. bye peeps.

p/s :Living alone will make you crazy; at the least, it will exaggerate whatever craziness you already possessed.  There is no one around to shame you into acting like a normal person.  There is no one to make you self-conscious about your food, dress, dancing, etc.  You can let it all hang out, and so you do.  but,i am not alone. i have blog,tumblr,twitter,movies,kids and FB. hihi





2 comments:

hhzbd said...

nice blog...come visit me also dear
X)

hazirahahmadrazi said...

thnks for coming here :) wiilll do :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...