klik

Thursday, 5 December 2013

my hobby.

i guess most of my friends know that i love sketching so much.
im really sorry if some of you are getting annoyed w my art-post-at-social-media.

i have no idea why i love drawing-sketching-painting or whatever related to art-things

i know i got a lot of things or homework and even integrated project to be settle in this two weeks
but i have always found 'some' precious time to do the sketching. 
usually i took only 30 minutes or few minutes to .


it was like ' hello why did you guys take drug when there's art ? ' 

sketching is an obsession. drawing is a passion.

it's a great way to communicate when you dont have the words.

it's a way to express the feeeling :D

koleksi dari tahun lepas.
i tend to draw girls, faces, eyes, hair, scenery,abstract and guys ( few)


oh ya excuses my bad shading or anything related to the contrast or the colour or if you ---eh tak jadii laa senget la dia lukis tak sama 
yes :) my bad cause i didnt take any art-classes 
and i dont have art-teachers to teach me more detail.

i just skecth and follow my mind, my hand :)





have fun guys :)
do whatever that makes you happy and people around you happy.
and you know what? my hobby doesnt cost that much. its free :)

Sunday, 1 December 2013

Allah's love.

have you ever wonder why God still give you -- a chance to breath even when you did wrong or disobedience to Allah?

because He loves you.
He love us.
He love His servants.


How then, can our hearts not love Him?
the ONE who - and no other than Him ----

grants rewards.
answers prayers.
pardons mistakes.
forgives sins.
veils wrong actions,.
dispels grief and drives away sorrow?


sungguh.
aku akan rasa kurang dan sentiasa meminta lebih dari apa yang aku mampu--
setiap kali aku mendongak memandang mereka yang punya lebih nikmatnya.

namun.
Allah kasihkan kita bila dia sedarkan kita dalam seharian hidup kita---
mata kita terpandang dan melihaat mereka yang kurang dan berada jauh dibawah kita.
dan masa tu baru kita rasa --- Allah, besarnya nikmat dan kelebihan yang dah Kau berikan pada aku.

kadang-kadang
aku terpandang orang yang tak punya kaki sempurna berjalan ke kelas tapi cekal menapak.
terpandang orang yang tidak punya ayah,emak tapi kuat mengharungi hidup.
terpandang orang yang punya akhlak sempurna,rendah diri dan sederhana berpakaian.


ternampak gambar mereka yang kebuluran tidak punya duit untuk makan.
terlihat tempat tinggal kecil yang tiada bilik atau katil empuk-seperti kita untuk tidur.









Allah masih belum uji aku dengan 'kehilangan'
--kerana Dia tahu aku belum cukup kuat untuk menghadapi

Allah masih belum uji aku dengan 'kesusahan kelaparan'
--jadi kenapa perlu aku tidak merasa puas dengan nikmat hidup yang serba cukup ?

Allah masih belum uji aku dengan 'kesakitan kesengsaraan' penyakit
--jadi kenapa perlu susah hati dan meminta lebih ?


dari kecil kita tak pernah rasa ujian seberat yang diberikan pada para nabi dan tokoh islam dulu

mungkin Allah sedang uji kita dengan kesenangan dan nikmat yang tak terhingga--- semoga kita sedar dan sentiasa bersederhana dan sentiasa menzahirkan rasa SYUKUR itu.


sekian terima kasih :)




Wednesday, 27 November 2013

notes.

As much as you can keep dunya (worldly life) in your hand--not in your heart. 

That means when someone insults you-- keep it out of your heart,

so it doesn't make you bitter or defensive.


When someone praises you--also keep it out of your heart,

so it doesn't make you arrogant and self-deluded. 


When you face hardship and stress--don't absorb it in your heart

so you don't become hopeless and overwhelmed. 

Instead keep it in your hands and realize that everything passes.


When you're given a gift by God, don't hold it in your heart

Hold it in your hand--so that you don't begin to love the gift more than the giver. 

And so that when it is taken away --

you can truly respond with
 'inna lillahi wa inna ilayhi rajioon': 'indeed we belong to God, and to God we return'.


Yasmin Mogahed.

dear blog.

hello my dear blog.
i've been missing you so much.
my super busy life as a student membuatkan aku cuma mampu reblog di tumblr 



i really 



don't 



know


what to think.

what to do.

what to be.


clueless - speechless - countless - 

with everything.

i must say  that things will be getting easier and better if i could see mama's face ( because i miss her)
looking at her at least, would makes me calmer and happier .i miss my family damn much.

'Sometimes you search so hard for---words. 
You look for a way to interpret the language of this heart 
and the unspoken bond you feel.

But in the end you are left with nothing 
but silence. 
And deep down you hope it’s understood '






yes, i hate my self for being - talkative-useless-insecure-overthink-unattractive-lack-of-confidence-not-smart-and everything and everything that i couldnt describe.

p/s : i dont have the idea on how people can have no manners towards something that i think-you must give a respect. and i dont have the idea how can people acting like-you have never talk bad about someone else.

May God bless us. 
Forgive us. 
Thanks.


yes, im not a good person but im trying so hard to be the good one.



















Saturday, 9 November 2013

first love.


Before I fell
        in love with words,
        in love with setting skies,
        and singing birds---
        it was you I fell
        in love with FIRST.







Saturday, 2 November 2013

alone.



i hate being alone.
it makes me feel empty.
doin nothing and it is totally boring.



everyone is going back to their hometown for the midsem break.



p/s : Giving up something the heart adores is one of the hardest battles we ever have to fight.Instead of being a slave to Allah, such a person will become a slave to his own desires. Slavery to anything other than Allah is the most painful sort of oppression-- Yasmin Mogahed

Tuesday, 29 October 2013

if my life were a day.







you are the moment before the sun sinks into the horizon.
the transient light-the glittering hues set against the fading , fading sky.

until i left only with the moon to refract your light.
and in your absence ---- the stars to guide me ----- steadily into the dark.


Monday, 28 October 2013

dream

i have my own dream.
everyone also own their dreams.

i dont know where's the idea or the desire of want-to-study-abroad- comes from but i really really teringin to pursue my master dekat oversea. i 've googled everything bout it.


master.
cuma satu tahun.
tapi aku tahu aku takmampu.
sebab itu aku nak jadikan mimpi aku ini sebagai satu 'dorongan' baru untuk aku ' bangun' semula.







my UNIVERSITY has a double-degree-programme at German for mechanical engineering( the major)
since my course is manufacturing (minor) engineering so i can't join that one-year-programme :(

maybe.
lepas aku dapat pengalaman kerja dulu.
aku akan sambung belajar master insyaALLAH.
tiada yang mustahil dalam menuntut ilmu.

cuma perlukan usaha-duit-masa serta kekuatan.


moga Allah redha.

moga Allah bantu.

di setiap perjalanan aku memburu ilmu. amin :)


p/s : below is my favourite photo of the favourite places that i really wanna go :)

Embedded image permalink

Paris

Embedded image permalink

Venice,Italy


Korea.


London


New York

Embedded image permalink

Mecca,Saudi Arabia

Embedded image permalink
Autumn Glory, Central Park, New York City

Embedded image permalink

Dubai

Embedded image permalink

Whitby Abbey, England

Harvard University Campus

Harvard University

Embedded image permalink

Autumn Walk, Berlin, Germany



MALDIVE ISLAND


Tuesday, 22 October 2013

blessed.

i just wanna say that i am blessed and happy to have my friends ( good & nice friends ) around me.


terima kasih tuhan . 
di atas nikmat yang diberi.
terima kasih tuhan . 
kerana memberi aku kawan-kawan yang menyenangkan hati dan selalu memahami.

besides family, kawan antara nadi yang menghidupkan mood ceria bahagia bercahaya. hiks


p/s : semoga Allah merahmati dan memurahkan lagi rezeki kamu semua ( yang murah hati dan sentiasa menyenangan hati  ) Amin :).




Friday, 11 October 2013

LOOKING FOR GOD.

The truth is, when we thought we were looking for a good husband or a good wife or a good job or a lot of money or a lot of fame, we were really just looking for God. So it’s no wonder that we got disappointed when the husband, the wife, the job, the money or the fame didn’t fill our need—or our emptiness.


Even that emptiness itself was created for a purpose: To drive us to fill it. The problem is we try to fill it with the wrong things. Everything inside us was created to enable our journey to find the true fill, to find Him.

Ironically even shaytan and the nafs—if reacted to correctly—can become a means to reach Him.  Shaytan and the nafs are our enemies. True. But how can we protect ourselves from them? Can the people help? Can money help? Can worldly power or weapons help protect us from our greatest enemies? Where is the *only* shelter from both shaytan and our nafs? The only shelter is in Allah. It’s like sending a storm to push us to the only refuge.

To push us to Him (azza wa jal).


Even your sins can be used to push you to God. After all, who else can forgive you for them? Where else can you find shelter from the storm and horror of your own sins? Who else can take care of them and erase them and even transform them into good deeds?


Your fears can also be a means. When you’re scared, who else can protect you? Who else can give you comfort and safety, when you’re stranded in the middle of an ocean? When you’re poor, who else can provide? When you’re sad, who else can pull you up? When you’re broken, who else can mend your heart and your life? Who else can give life to what’s dead? Who else can cure you? Who else can save you? When you’re lost, who else can guide you?


Who else?


You thought the storm, the ocean, the fear, the sadness, the mistakes, the loss, the brokenness was all bad for you. But really it was only a means.

It was all a vehicle to make you seek Him.

To bring you back. To bring you back to completion, to happiness, to life.


To bring you back to where you began. To bring you back to all that you really seek.


To bring you back to Him.


P/S : the writer of this article that i have copied is ---- Yasmin Mogahed ( an inspiring ,amazing writer ) i wish to have her book--- Reclaim Your Heart . i love her way , her words in making people 'wake up'.

hati.


Peringkat-peringkat nafsu yang saya senaraikan mengikut aturan tingkatannya:
i. Nafsu ammarah
ii. Nafsu lawwamah
iii. Nafsu mulhamah
iv. Nafsu mutmainnah
v. Nafsu radhiah
vi. Nafsu mardhiah
vii. Nafsu kamilah

Kita mesti berjuang melawan nafsu itu hingga ia mahu tunduk sepenuhnya pada perintah Allah iaitu paling minima, nafsu mutmainnah. Nafsu mutmainnah ada pada orang yang memiliki iman ayan. Di peringkat inilah sahaja kita akan dapat menyelamatkan diri daripada seksaan Neraka. Ini dinyatakan sendiri oleh Allah SWT dengan firman-Nya: 

“Hai jiwa yang tenang (nafsu mutmainnah), kembalilah pada Tuhanmu dengan hati yang puas lagi diredhai-Nya. Maka masuklah ke dalam jemaah hamba-hamba-Ku. Dan masuklah ke dalam Syurga-Ku.” (Al Fajr: 27-30)

Nasib kita hari ini umpama anak ayam kehilangan ibu. Tiada yang akan memandu kita melalui jalan kebaikan yang ingin kita tempuhi. Meraba-rabalah kita. Tetapi bagi orang yang mempunyai keazaman yang kuat untuk membersihkan jiwanya, dia tidak akan kecewa hanya kerana tiada orang yang boleh mendidik dan memimpinnya. Ia akan sanggup berusaha sendiri demi kesempurnaan diri dan hidupnya, sekadar yang termampu.
Untuk jelasnya dibuat beberapa contoh, cara membersihkan hati yang jahat :
Contoh 1: Rasa Bakhil
Firman Allah SWT: “Siapakah yang mahu meminjamkan kepada Allah pinjaman yang baik, maka Allah akan melipat gandakan (balasan) pinjaman itu untuknya dan dia akan memperolehi pahala yang banyak.” (Al Hadid: 11)
Sebenarnya sifat bakhil bukan sahaja ada pada orang kaya dan berharta bahkan orang miskin pun tidak mustahil dihinggapi penyakit ini. Kerana itu dalam Islam bukan sahaja sedekah itu boleh dilakukan dengan harta benda tetapi boleh juga dilakukan dengan cara yang lain. Cara-cara ini dapat mendidik akhlak mulia bagi semua orang, memberi peluang pada orang miskin mengikis sifat bakhil selain turut mendapat pahala sedekah.

Contoh 2: Sifat Takabur
Sifat takabur (sombong) adalah mazmumah yang wajib sangat dikikis segera. Kalau tidak ia akan menutup semua jalan-jalan kebaikan yang mungkin dibuat oleh seseorang itu. Hampir semua dari kita ada sifat ego atau sombong ini. Untuk membuangnya, amat susah sekali. Imam Ghazali ada berkata bahawa sifat ego itu hampir-hampir mustahil dapat dibuang semuanya dari jiwa manusia. Ada ulama sufi berkata, setelah melakukan latihan melawan hawa nafsu, sifat mazmumah yang paling akhir sekali keluar dari dirinya ialah kibir, sombong atau ego.
Jadi Allah sebut orang yang hatinya baik, dia akan berjaya atau menang dalam hidup. Berjaya di dunia dan berjaya di Akhirat. Mendapat kemenangan di dunia dan mendapat kemenangan di Akhirat. Sebaliknya, kalaulah hati seseorang itu sudah rosak, hatinya kotor hingga mazmumahnya subur, mahmudahnya kurus, maka hati yang kotor itulah yang akan mengecewakan manusia di dunia lagi. Hidupnya lintang-pukang, haru-biru, tidak ada kasih sayang, tidak ada kemesraan, selalu bergaduh, bergeseran dan krisis hingga membawa peperangan. Maka dengan kerosakan itu tidak ada lagi keamanan di dunia ini. Ini semua adalah hasil atau kesan daripada roh atau jiwa atau hati yang tidak dibersihkan. Akibatnya gagallah hidupnya walaupun dia seorang kaya, seorang raja, seorang pembesar atau seorang alim. Orang yang gagal di dunia, akan gagal di Akhirat. Orang yang kecewa di dunia, akan kecewa di Akhirat. Di Akhirat terjun ke Neraka.

Contoh 3: Rasa Takut
Rasa takut yang menguasai hati akan bertindak dalam berbagai bentuk mengikut suasana yang dihadapi. Contohnya, takut jin, takut harimau, takut ular, takut penjahat, takut miskin, takut orang kata, takut menegakkan kebenaran, takut maksiat dan takutkan Allah.
Di antara rasa-rasa takut yang disenaraikan di atas, ada rasa takut yang dilarang syariat dan ada pula rasa takut yang disuruh syariat. Perlu diketahui bahawa kedua-dua jenis takut ini tidak mungkin mengisi hati manusia dalam satu masa. Kalau rasa takut yang dilarang syariat ada dalam hati, maka rasa takut yang disuruh syariat, tidak akan bertapak di hati. Sebaliknya kalau takut yang disuruh syariat mengisi ruangan hati, maka hilanglah pula rasa takut yang dilarang syariat.
Tujuan melawan hawa nafsu yang dianjurkan syariat adalah untuk membuang segala rasa takut yang dilarang, untuk diganti dengan rasa takut yang disuruh. Kemuncak rasa takut yang dikehendaki syariat ialah rasa takutkan Allah, dengan erti takutkan segala azab yang dijanjikan oleh Allah di dunia apalagi di Akhirat.

Sebab itu dalam ajaran Islam, 
membersihkan roh itu amat penting sekali bahkan diwajibkan yakni dengan cara mempelajari ilmu rohaniah atau ilmu mengetahui tentang sifat-sifat roh atau hati. 
Roh itulah hakikat diri manusia. Ia adalah penentu baik atau jahatnya seseorang itu. Oleh itu bila roh manusia baik, ertinya manusia itu kembali kepada hakikatnya iaitu bersifat seperti manusia.
 Kalau rohnya diabaikan hingga penuh dengan sifat mazmumah, maka dia tidak kembali kepada hakikatnya. Walaupun rupanya manusia tetapi sifatnya mungkin haiwan atau mungkin syaitan.
Begitulah pentingnya roh atau hati dalam Islam. Begitu penting mempelajari ilmu rohani supaya kita tahu tentang sifat-sifat roh itu. Yang mahmudahnya hendak kita suburkan manakala yang mazmumahnya hendak kita tumpaskan dan dicabutbuangkan. 

tumblrlillah:

update your iman every day..

(via munirah-alidros)
p/s : i am not that good or strong enough to be a perfect muslimah ,and because i know i am weak --- nobody can help yourself to be a better person except YOU YOURSELF---- must  not giving up and must try so hard to clean your heart, delete the darkness and everything that haunted yourlife, your peaceness. i found the above article dengan tidak sengaja nya dan rasa nak kongsi :)  may Allah give us HIDAYAH and give us His bless, every moment in our life .



Saturday, 5 October 2013

another long weekend.

hai guys.
today was saturday and i felt like -masa sangat lambat berlalu.

and tomorrow is Sun-day which is also---- another boring day for me.
how i wish my home is near to my UNI. so i can come back home -always.

**** PAUSE****

but i there is something that i wanna share :)
last wednesday night ( 2th of October )
me and my lovely classmates went for a dinner at MURNI RESTAURANT, BUKIT JALIL.

having them in my life makes me feel BLESSED AND HAPPY.


makan sampai boroi kenyang gila . harga berbaloi dengan makanannnnn 
rugi tau tak rasaaaa yang sedap meletup :D

TOTAL : sepuluh orang makan.


this is my second time going there so i tried another new menu Spaghetiii Bolognese Meatball.
dengan Pink Panther Special ( ayaq paling sedap !)



happy lala is happy. 
with her nasi goreng chicken chop dan air 'fair lady'

nama minuman kat sana memang comel comel okey best dan sedap sangat hihi
ada yang order ' i kiss you' and ' i miss you'


yes. kat sini terkenal dengan makanan western yang berbaloi dan besar gilos pinggan 


izza tika :)


thankyou so much Syida and Anis yang drive kan kami semua ke sana :)
God bless you all .

****QUOTES****




P/S : masa dekat surau fakulti, aku cerita ( gossip) dekat lala,anis and fadz pasai boyfriend Nora Danish---- sambil bukak instagram lepas tu LALA GELAK GELAK DAN GELAK dan cakap -- 'patut orang panggil hang Jemah la zirah, semua benda hang tau cara hang cakap macam Jemah betoi, semua gosip kat UKM pun hang tau jugak' okey okey FINE . how to get rid off this perangai lah :(







Sunday, 29 September 2013

soulmates.




I don't know how it is you are so familiar to me -- why it feels less like i am getting to know you and more as though i remembering who you are. How every smile , every whisper brings me closer to the impossible conclusion that i have known you before, i have loved you -- in another time, a different places -- some other existence.


if you read this, i just want you to know that i miss you.

Saturday, 28 September 2013

Saturday.

hello.
its Saturday morning.

i called my mum. just to hear her voice ( rindu ) and talked bout that and this and those.
then, she said 'takda kelas kan, jangan jalan sangat duduk baik baik'
i replied ' boring la mama kat bilikkkkk jaa'


' study la kalau boring ' - sincerely MAMA.
and i was like ' okey :) ' walaupun dalam hati ni nak cakap setadi lagi bosang gilo tapi tak tercakap.kbye


*******

jika ditanya meereka yang bijak pandai atau dekan selalu tiada kata kunci lain selain USAHA & RAJIN.
ya aku tahu kunci tu.
usaha.
rajin.

sungguh. orang rajin belajar ni sentiasa senang dapat hasilnya.
tapi yang tak usaha namun hasil nya baik tu namanya---- kebetulan dan rezekiis.


jangan harap la rezeki dan kebetulan tu sentiasa hadir kalau  diri masih lagi dekat fasa MALAS.
malas sepanjang zaman yang macam macam ( taktau nak samakan dengan apa)
umpama kotoran degil yang perlu disimbah clorox gittew.

p/s : persoalan nya bila mindset ni nak berubah ? *talk to the mirror


PLEASE WAKU UP FROM YOUR DREAM


Monday, 23 September 2013

talking about---

i am going to talk about food. AGAIN.
please dont be mad.
hihik

Coffee Break by Jon Siegel on Flickr.


i wonder why and why and why everyday everytime aku buka letop, aku akan google --- FOODS
ini satu habitat tabiat pelik yang berlaku dan terjadi di semester ini.
hakikat yang aku sendiri -- tak paham.




maybe.
dekat rumah cuti raya hari tu. aku banyak sangat puas sangat makan segalanya.
mama masak itu ini, adik adik ajak cuba resepi itu ini,bapak bawak makan di sana sini ,am jugak bawak makan,lepas tu jamuan raya, open house and bla bla bla.

seriusly PUAS GILA makan.

sebab tu bila masuk UNI aku macam tetiba rindu segalanya----- oh nak balik lagi rumah alahaiii


21 Of The Most Mesmerizing Food GIFs


eh.
i didnt say that kat UNI ni aku kebuluran--- aku cukup makan setiap hari makan :)
tapi mengada lemak berkrim obses nak tengok gambaq makanan. ihihihihihihihihihihi ( k penat lah hihi)


( nugget kafe fakulti sedap)




balik nanti nak buat caramel lagi lah :D
K BYE.

Saturday, 21 September 2013

food.


such a boring day -- today


i want hot tea.



and i want this


and also this


and the fruits


and this !



i have nothing to do. i only googled everything bout food. i enjoy watching them. i dont know what kind of MENGIDAM yang dilalui. PELIKs -_- ahahahahaha k bye

p/s: i probably should start study to reduce the boring-ness but hmm hmmm hmmm


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...