klik

Sunday, 3 June 2012

the wishlist .

hallo peeps. hows your study today? for those who are in the study week?

this entry is all about my wishlist. some of my wishlist. btw, saya bukan lah orang berada yang mampu memiliki istana raja atau sebuah rumah atau segala bentuk harta.my parents memang tiada harta untuk di wariskan kecual ilmu yang kami sendiri cari. :') kesenangan parent aku bagi sekarang pun dah cukup nikmat sesangat weheeeeee ! alhamdulillah.

jadi sesiapa yang terlebih SENANG dan terlalu mudah memliki segalanya, bersyukurlah kalian :D

dan tidak seharusnya jugak kalian RIAK  dengan setiap harta yang dikurniakan betul tak?

Dalam hadis lain Rasulullah bersabda: “Suatu yang paling aku khuatirkan kamu ialah syirik kecil, lalu ditanya oleh sahabat, apakah syirik kecil itu ya Rasulullah? Kemudian baginda bersabda, itulah riak.” (Hadis riwayat Ahmad dan Baihaqi).

atau kekadang kita riak tanpa kita sedar, masyaALLAH!

tudia mukadimah aku hangpa tengok tu, muslimah gittewww. mohon baca berulang kali please?


okey here . my wishinglisting thing the thing .

#1





NIKON PINK !

dah survey dah survey. ada duit jalan !

tapi tapi tapi. im not 'penghabis duit mak bapak '

never. never. biar lambat miliki jnji duit sendiri :')

#2


s2 samsung galaxy? eh?

bak kata sorang kawan aku, tak payah nak baziaq beli touch2, guna call dgn msg ja pong.

then aku jawab " aku nak online,gambar semua la senang"

lepas tu dia jawab " tu yang ngaji malas tu "

aku buat muka annoyying dan cakap "AKU NAK JUGAK "

tengok ? aku memang kaki boros, seriusly.

#3


xperia ray weh ! meleleh !


#4

alquran qona qeni !

#5


guitar ! please !

thats all for my short term wishlist. may ALLAH ease me to get all of this :') .
maybe after 3 to 5 years i will get all of this? hadiah bapak bagi lagi kaaaa??? hadiah k bukan mintak.

hadiah bermakna , if i achieve something to be proud of to him, maybe i will get something :P

TAPI bapak bukan jenis suka bagi BENDA untuk anak2 dia, dia suka bawak g vacation dan makan besar aja seyh :\

#6



i want to go to PARIS one day.

#7


i want to perfom ibadah at MECCA with parents one day.

#8


fairytale wedding theme. wah demand !

k bye !

p/s : entry ini dalah sekadar suka suki . lets share your wishlist with me? or u already have everything ?






3 comments:

farah hanim said...

wahh
no 1 tu nak gak
brapa eh??
hehe

syazwani said...

meleleh ayak liuq tengok benda ni semua. kan? biar lambat asal tak nyusahkan mak bapak

hazirahahmadrazi said...

hahaha kan korang! syoq kot nk beli ! hihi no 1 tu arounf 600$ kot :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...