klik

Friday, 28 June 2013

ho ho horray!

hey guys.
can you see how happy was me?

im home.

yes i am updating this post in my own room. my home. my paradise. blessed.
im so happy to eat what i want. to sleep whenever i want. to see my beautiful mama and bapak.

end of semester.

dengan bermulanya cuti sem kali ni, maka berakhirlah pengajian aku TAHUN 2 .
Jabatan Kejuruteraan Mekanikal Bahan . Alhamdulillah :) paper last hari tu 3 jam berbaloi.
habis ja exam, semua classmates bergambar dengan baju korporat kami. yeaaa !

friendship.







last wednesday night, we're having BBQ-things. it is fun and we enjoyed the night! everything is good. grilled chicken, baked potatoes, salad and delicious sandwich. selain ambik gambar tak henti. main game macam budak darjah 3 jugak . semua orang gelak macam apa dah.



 credit gambar : Hanif Hamizan.







and more photos coming :D 
got to go.

mama dah bising suruh siap nak p PADANG BESAQ.




malasnya -__-

k bye semua orang.








Friday, 21 June 2013

yesterday and the day before yesterday.

hello guys.
yesterday was a day ,
dimana aku menjawab soalan final untuk Mechanics of Material.

its MoM.

i dont know how to express the feeling.
lepas habis 3 jam, aku tak tau nak rasa sedih atau rasa gembira atau rasa sesuatu.
aku cuma rasa entah la , macam tak da rasa. pelik kan?

padahal.

soalan no.satu aku renung sejam. jawab pun untuk 6 markah ja. belum pasti betol ka tak.
yang lain tak sempat. next soalan no dua. lagi lah lama. lupa direction. soalan no tiga?
sila jangan tanya.
mungkin aku dah tersebak masa paper math last week.
so aku dah tak da perasaan kalau tak dapat jawab.
itu pelik dan itu sangat menakutkan.

aku cuma harap.


AKU LULUS UNTUK SEMUA SUBJEK.

paham kan perbezaan nak lulus dengan nak dapat A? ok kalau paham bagus.

fakulti aku sangat kejam.
 mereka telah menukar cara pemarkahan.
contoh : 50 % markah final ni kalau dapat markah gagal dimana 30 ke bawah. maka, automatik dalam slip exam kita gagal. di gagalkan terus tanpa tambah markah carry mark.
carry mark seperti lab report, midsem dan presentation.


aku paham.

aku paham niat mereka yang nak lahirkan pelajar yang betul-betul cemerlang akademik dan dapat A on paper dan bukan dengan bantuan markah tambahan lain-lain.

tapi weh gila ka weh tau tak soalan final LEVEL dia macam na?

muka terkejut macam obama bawah ni ha kalau tengok soalan.


lainlah kalau level IQ gila tinggi gila maybe aku watlek watcool ja sistem dah berubah pon.

life is getting harder. as the age increases, the ability to success and to get the best result also is getting getting getting err. speechless. if i told my mum bout this. she will said :

' orang lain boleh ,kenapa kakak tak boleh? nothing impossible'

how to stand up high and how to put a high hope if i keep doing macam gambar bawah ni




ALLAH. semoga dipermudahkan . di lapangkan dada dan dapat menghadam ilmu sebaiknya.

my goal is not trying to get the high mark only, but i just want to improve sikit demi sedikit the way i understand the knowledge, the way i handle my time, the way i adapt with the 'hard time' enviroment.

jangan lupa baca doa ni :




thats it.
bye.

love,
zirah :)

p/s : two more paper  and 6 days more to go to come back home!




Thursday, 13 June 2013

i am a little girl?


i want to be a girl who can read Quran with many types of  melody (Taranum )
i want to be a girl who can play many types musical instruments
i want to be a girl who can always sketch portrait of the people that i love
i want to be a girl who can sing a song with high and low pitch
i want to be a girl who always get 'dekan' for every semester

i want to be a good mother,teacher and leader to my children. one day
i want to be a wonderful,pretty and great wife  to my husband. one day
i want to be forever a little girl to my parents. always

BBeella

many more.


am i still a little girl? a woman ? a lady ? a matured girl? a childish girl?

whatever am i.

i want people to remember me because of 'something' that i have in me.
something that would make peoples that i know, remember about it forever.
something that would make peoples smile and said ' ah, this remind me to HAZIRAH :) '.
and i don't want people to remember me because of my flaws,my weaknesses or my bad.

we're living in this world to complete each other :)

i miss each of my friends that i have. each creatures that related to my life. i mean, i miss everyone.

p/s : wish me luck for my final exam. four tough subject is waiting for me. im going to fight and won an A's insyaAllah!!



buncit me when i was 3 years old.


Monday, 10 June 2013

eh hello!

today.
im done with my paper Titas. buat past year bukan main nak pecah kepala tapi hampeh.
naik nya sikit ja. moral : SILA BACA BUKU DARI AWAL OK.

this two weeks, to keep me awake , i consumed a lot of nescafe.

MULUT PAHIT.

balik cuti nanti kena neutralize kan badan balik -_- harap2 bapak bawak g bercuti lagi :')

ok people, wish me luck okey. lagi 4 paper to go!!

Large 

semangat kan? hahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...