klik

Sunday, 30 September 2012

oh well.







yes.
i really have a lot lot lot of work to do.


but what happened to me : i cannt  handle the works very well.

dengan assignment membukit setinggi bukit Broga, dengan kuiz pop pang pong pang, MERIAH WEH.
belum lagi cerita makmal dan bengkel . gahh *bahagia.
kelas full dari pagi sampai lewat petang.
malam terbongkangkang.
so?

common zirah. baru third week. nope. DAH third week zirah, so common MOVE ! k.




hai.
ni kan baby giraffe of mine dgn kawan dia, si domo kun dan si bear ;)
mereka bertiga bersahabat baik .

 ******

lecturer ku berpesan. jadikan belajar itu satu passion. satu ibadah yang rasa enjoy untuk di buat.
jadi pelajar bukan cuma menelan bulat-bulat apa lecturer cakap.
tetapi kena la ada masa belajar sendiri.
dah besar kn?

ha ya saya dah 20 puluh tahun.

rasa malas sangat tahap badak liar, baca doa ni banyak-banyak =="



okey and last but not least, im gonna talk bout bapak , he called me using his new no.then he said "ellowww ni siapa ni " dengan nada SUARA PEREMPUAN. tapi aku dapat tangkap tak dan 5 minit.
elehhhh ni bapak kan kan kan ? hahaha terus dia gelak kah kah kah.

bapak cakap adik aku yg angah tu tak cepat kenal suara dia, siap bagitahu cik salah nombor.

well. aku menang.

ni la bapak kita . bapak kita muda dulu kan tough sangat. awek ramai sampai mama jeles.

okey bye. ada pesanan penaja seperti biasa : You study very little and yet you expect to be success with full mark.. Does it make sense? You answer it by yourself.

*and next week, we all classmates gegirl JKMB ada event w Proton tau kat Sepang. cannt wait!









Monday, 24 September 2012

you.


PLEASE. listen to this :'( and you will know how much i miss you but i dont know what to do.

trust

Trust is like an eraser, it gets smaller and smaller after every little mistakes

 










#nowlistening : cinta terpisah ruang waktu, tetap cinta bersatu dalam hatiku-hafiz&siti (muara hati )

Saturday, 22 September 2012

shooo cute tecik tecik !


i found this picture on my tumblr.
it was shoooooooooooooo ADORABLE !
sampaikan aku tengok mata aku tak kedip. aku bayangkan itu mama aku dan aku time aku kecik.

lepas tu time tu jugaklah mama aku nak mesej 
'salam,kakak buat apa? dah makan? ingat pesan mama, belajar rajin-rajin okey.jangan duk keluaq sangat'

air mata aku yang mahal ni tak sengajanya mengalir sikit dan sikit.
ALLAH! kenapaa touching sangat aku nih *terus sapu mata kuat2 cepat*
maybe rindu maybe rasa dalam sangat sayang tu.eh?

*****
this

is

what

the picture describe bout me :




hemm. k bye =')

Friday, 21 September 2012

ghindu.

merindui itu macam tindakan kepala otak yang membayang bayang setiap gerak geri orang kita sayang.
i have the feeling of missing. eh bukan kehilangan. tapi kerinduan.

dekat budak kecik ni.


walaupun anak orang tapi

aku dah anggap macam anak sendiri.
eh silap. macam adik kandung sendiri.



bila semua orang usik dia, tinggal dia. merangkak nya dia cari aku.
bila aku dukung. she hug me! dan lentukkan kepala dia kat bahu.
MANJA.


*****

sudahlah. malas lah layan rindu ni sangat.
rasa nak balik jadi MEMBUAK BUAK macam air mendidihh blups bloops tuh.

ni ada link.
cuba teka siapa?


mama cerita bapak dalam metro paper dan tv3. sebab kes bunuh tu.
*perak jakun buih phuih*
bapak mengiring ja pesalah penjenayah tu. dah kerja dia. hiks.

btw ni gambar kami pegang 20 USD.
dapat rm62 if jawab survey apa entah.


tapi tak jawab lagi survey. blogging boleh plak. ces.
hmm.

i have one thing to advise to someone , my sis. dont let your heart suffer with the impermanent happiness and with the people that never know how to appreciate you.maybe there is something or someone better waiting for you in future. dont let ur past kill your life. man's love is not somethiing that we need for. but Allah's love is the biggest thing that we should grab! i do understand that its hard to forget everything that u build in 5 years only in 1 or 2 days. but if you do put ur trust TO ALLAH, pray constantly samada tgh susah atau senang,i know He will let you feel the superb calmness. keep calm. soul and heart need a rest sometimes. dont push hard. ibarat kata seorang blogger Ben Ashaari  :
"Bagus sebenarnya putus cinta ni . Kalau tidak kita tak sedar yg kita akan mati .."  

me love you sista. mama love you. everyone love you.
actually aku tak kata kalau bercinta , kita tak ingat mati. cuma, manusia ni kan tak lepas dari sikap lalai leka dgn dunia.kata kata sentap ni perlu jugak sebenarnya utk motivate diri hewhewhehw.



p/s : btw walaupun aku tak pernah rasa putus cinta langsung sepanjang hidup aku,aku tak rasa bangga pun,just aku bersyukur dan berharap dan berdoa selalu ah yg lelaki yg temani hidup aku selama berapa -rapa tahun sekarang ni sentiasa macam sekarang. alhamdulillah & amin.

Wednesday, 19 September 2012

hari minggu.

sekarang aku dah tak ber mood nak taip something dalam blog. idea ada tapi setiap kali bukak.
MALAS.
malas segala segi haish baru first week in semester 3 tau.semangat mana?
hello semangat hello? come here come here baby.


hari minggu first kt sini. dah keluar Jln Tar.alamatnya 'sikit' sangat duit habis hewhew.
me is boring tau roomate always tada bilik. kawan2 kelas semua balik rumah *untung la

nasib ada ex roomate yg sanggup keluar dua hari berturut-turut k muah!



hari ni dah hari rabu. week ke dua dah belajar kat sini.
time why so fast!
hmm.


this is my new cute lovely notebook. i liked it!


but this old birdy book still tak d lupa. still pakai lagi okey! 
and my girrafe's pencil case.
langkawi's thing.


doa pelajar? i think this is my second time to tell you guyz bout this book? heeeee. 
i love it because its complete, all doa that student should know!
go get it di kedai. aku beli last semester -.-

*chop! aku ni awat dah ni dok post gambar barang aku ja. nak bagitau satu dunia?*

errr err bukan --" aku tak tahu nak cerita apa.

k bye!


alang alang lama tak hupdte layan je lah gambar aku snap time aku boring dalam bilik aku nihh.

*****

family part.
oh btw i miss them.


mana bapak? bapak jgn merajuk next entry bubuh muka bapak besar2 sorg bapak ja k. 
love!!

p/s : nak siap g kelas ! rushing ! please pray for me to be a successful,hardworking girl forever! 

#eh awak tu yg rindu kita tulis blog ni, kita dah tulis eh salah, kita dah taip ni awak.hikks#


Thursday, 13 September 2012

wait.


wait until you realize of everything.
and something.

bila kita cakap hal baik orang cakap kita pura pura baik dan macam la baik. bila kita TERPAKSA buat benda tak baik, umpama memaksa diri berpura pura .mana satu nama HIPOKRIT yang harus dilabel?
i dont mind what perspektif that you judge me, measure me,as long as ALLAH knows inside of me.the end.


aku masih punya rasa sama,jiwa sama,getar sama,naluri sama,cita-cita sama,janji yang sama.
tak berubah.

zirah.

p/s: read this. entry terbaik dari pnulisan bakal doktor :) read!!

Tuesday, 11 September 2012

#nowplaying

the one that got away

the second day of the class. good and everything is okey :)
 ya ALLAH, permudahkanlah kami memahami ilmu yg disampaikan. dan cerahkanlah hati dengan ketenangan abadi di restui-Mu.amin.

p/s : you always be mine.

Monday, 10 September 2012

hellow new semester.

Assalamualaikum pembuka bicara,
meh sini sua tinga aku nak cerita. acehhh?
yesterday, i was safely arrived UKM tersayang. dengan keberatan hatian meninggalkan keluargaan.
aku gagahkan jua kaki ku yg halus menapak mejalan *BM FAIL* berjalan keluar rumah.

thanks Bapak yg handsome sbb hantaq ke Shahab Perdana. bapak tak pernah let me take a bus to go bus station selama aku belajaq.sebab dia tau anak dia barang macam nak laqi umah.
bapak tolong angkatkan beg letak dalam BUS COSMIC.
bapak bagi duit. Allah, bersyukur nya aku. tak payah nak ngomplen bapak tak p hantaq sampai K.L dah.
setakat tu pun dah alhamdulillah.


*TIMES MOVING. VERY FAST*


we cannt even pause the time.
pagi tadi lepas daftar. masuk bilik. mop lantai sapu lantai. keluaq g giant.tidor. makan.
alhamdulillah aku lega aku masih warga UO. ramai kot tak dapat kolej ni my friends :(


* * * *

actually this entry written on last saturday nite but i didnt publish it.
sebab malas taip banyak.

today dah Monday. and the class. the barang in the stor semua settle & clear.

hati lega suka dan lapang gila sekarang sebab dah kemas. even kaki betis ku dah merungut sakit.

dengan lafaz bismillah. hopefully aku belajar betol betol sem ni !!!! yeah !!!

BYE!

p/s : ku rindukan mama.

Thursday, 6 September 2012

wednesday story.

hello fellow friends in the world.
disebabkan kebosanan takmau tidor petang dan sebagainya. melepak di sini macam syoq.
jadi apa kata gua story sama lu cerita semaqen.


yesterday was wednesday and my azira with awatiff were coming to my house :) first time datang since pindah. hahaha sangat happying,thrilling,exciting.


sesat anak siapa si fawwaz tang tengah tu.



thanks azira & watip datang jauh-jauh, much appreciated. please come again :)




                                                   ambik gambar yg dah di cuci.
bapak cakap.'gila gambaq sungguh hangpa ni' errr.yg 3R paling banyak kat depan sekali tu. 56 kpg : RM42
dan 7 gambar 2R dgn si dia saja ,RM14. puas hati.


i have some words to share. 
air mata yang mengalir sbb mengenangkan dosa lalu adalah air terikhlas dan suci sekali membasuh wajah kita
dan air mata yg keluar time beqak plak? sangat bertambah ikhlas jgk aku rasa. 


and this.
great words kak wardina :)

Embedded image permalink


Tuesday, 4 September 2012

my KUO.


I already know. my bilik . which is at K7B ! 406 ! blok B sebelah my old blok A dan tingkat EMPAT!!
but before that i am grateful to see my name was  in the list senarai penghuni.
kalau nak dibanding dgn yg TAKDAPAT LANGSUNG KUO.

cuma.

cumanya.

eh minah ni ada juga nak cuma,tapi. peoples. always merungut. tak baik tapi buat jugak ==.


dulu tahun satu GROUND FLOOR.
blok depannnnnn sekali.

sekarang tahun dua, nak amik hang.FOURTH FLOOR.
great * clap hand*


aku ni dah la kategori kurus kedingding. nah naik pulak tingkat 4 dgn barang2 aku kat store banyak gila memang lembekk :'( takpa aku slow-slow ja lah bawak naik barang. then mntk tolong kawan !!!
i cannt wait to start new sem. with new spirit. no tahi ayam please. dan no taik babi sebab UKM banyak babi hutan.

ok PAUSE kejap.


ma sister . our journey to UMP Pahang.
tudia ah jauhh jugak laaaaaaa .

i hope she 's doing fine and know how to manage herself while being far from parents.
she. NEVER. duduk jauh.
dulu matrikulasi pun matrik kedah . 40 minit ja dari rumah.
now rasa hambik la. tak paayah nak manja lagi dah ! belajaq to the max!


okey happy reading :) bye * kenyit mata*

p/s : lelaki/perempuan suka kan perempuan/lelaki yang sombong dan tak peramah terlebih i thought.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...