klik

Monday, 30 January 2012

i love 'em . means i love kids so much.

baby "caamah" .her kakak call "caamah" and we dont know her real names

this baby, so adorable and super cute. and i know all baby in this world are cute. haha

And ini kakak baby

nangis sebab gaduh. gaduh rebut beg barbie. heee comel.

cajana. shazana.


time to sleep. masa makan paling besh. suap nasik empat2 kids ni ya allah. tak dpt bygkan kalau hang beranak kembar 4 ! ! ! msa main pon sama-sama main. masa belajar. lagi la aku suka.

semua berebut nak baca abc. 123. alif ba ta. yang paling pandai dan laju budak nangis kat atas tu.

dah pandai baca ayat kursi. doa pelindung. doa makan. aku asyik merakam ja apa di baca. cute ! grrrrrrr~

fawwaz yg depan tu. 


fawwaz pegang rantai aku dan sebut " heshhh" " aaaaaaa" . hahaha dia nampak loket huruf H !
good boy dah kenal semua huruf.



ok  lastly.

page 30 of 366


30 January 2012.

i am happy with the AJL semalam. heeeeeee
walaupon yuna tak dapat. tapi mostly lagu ramalan aku dapat. Alyah,FT,Hafiz dan yang penting ! 3 SUARA !
ning,jac,shila

three voices ,memang vokal is awesomes.


dan Hafiz memang simple gila , pakai t shrt lusuh, track suit ja terus menang. haha. pertandingan lagu baik k. bukan baju baik bak kata kawan ku , aishah.




ini lagi la. Alyah comel buat gaya patung dan ada Remy ishak. sebab tu dapat persembahan terbaik.

yuna sepatutnya bawak Aaron Aziz naik stage. baru dapat kot. heee

aizat santai.
 tapi lukisan pasir yang jadi perhatian okey. mamat tu pandai lukisssss.


siap bakar piano lagi. hehe. dapat tmpat ketiga. okey la tu. 

thats all. aku nak merepek itu ja. bye

Friday, 27 January 2012

MENJAWAB SOALAN PAAPARAZI.

tajuk entry mau bajet macam artis sikit.

aku di tag oleh seorang blogger. cik teera.

ni mesti cik teera main tag ja kan nama kitew? hehehe. takpa.

boleh mengeratkan silaturrahim sesama blogger. tak gi tuh??

ni fews question dari cik manis teeeraaaaa.



nama gelaran ampa dalam family ?

family kita panggil kita "barney" sebab kita suka barney. eh tak lah ! gelaran biasa : KAKAK, cos im eldest

status ampa ? *jujo.. xbek tipu

STATUS?? dah kahwin . anak 20 orang dah. iya saya penipu. mesti la status not single.

cita-cita ampa *dari kecik smpai ampa besaq

kami nak jadi model tapi badan kami terlalu kecik dari kerengga. so. nak jadi cikgu lah. tapi bidang sekarang dah lari jauh dari cikgu. penat nak ligan. jadi kami nak jadi engineer kejap lah. dah penat nanti jadi pensyarah.

cakap ja la cita-cita tu " pensyarah" . nak byk cakap pulak minah ni

kalau diberi satu permintaan.. Apa yg ampa nak?

nak kahwin ! yeay ! gedik ! kalau saya buat permintaan awak tunaikan? ? saya nak kebahagiaan selori,

 kalau ampa nampak ada org ta zip sluar.. Apa ampa buat??*winkwink

benda ni pernah jadi kat kawan sendiri kat penang. slowly i tried to protect that person , dan cakap " awak, lupa tutop zip kenapa?"

perkara yang ampa ta suka pd laki.

merokok la. satu lagi tangkap gambar sendiri macam perempuan buat. wth?

 perkara yang ampa ta suka kt perempuan.

tak suka jerit-jerit macam kena rasuk hantu kumkum. ingat suara tu lunak sgt macam ning baizura?

kalau ampa pandai masak.. Apa yg ampa nk masak untuk bg family 
ampa mkan?? *kalau ta pndai..buat2 pandai

masak telor rebus ja. hehehe. tak lah. teringin nak masak benda susah nak di masak,contoh laksa!
. selalu buat keteow basah ja. mee goreng. 

Jika ampa menteri pelajaran.. Apa yg ampa nak buat untuk student akan dtng *pikir-pikir

nak suruh student wajib sambung belajaq sampai PHD . kalau tidak kena hukum bunuh.
setiap kali exam boleh bukak buku rujuk. kompom 4 flat. 


Kalau ampa jumpa duit kt tngah jalan.. Reaksi ampa??

buat tak tau ja kalau 5 kupang. kalau 5 ratus. buat pandai sikit la .ambik dan bagi masjid.cecece bagus ak?

Last , kalau ampa diberi buat benda gila.. Apa yang ampa nk buat??

soalan paling saya suka, benda gila? nak jerit kuat2 kat shopping mall atau tempat awam yang saya suka tangkap gambar. jadi , semua orang boleh ambil gambar saya time tu dan masuk berita harian " ada budak gila mintak orang ambil gmbar"

sekian. terima kasih sebab tag. dapat jugak hilang kan boring. satu hari 3 post aku buat. cheers ! :D

mustaches girly

buruk nak mampos muka awek dia.


1.I never thought this level of happiness could be achieved until i met you.


2.Definition of perfect: Every moment I'm with you.


3.Jealous is actually good. Why? because That means you actually care so much for a guy/girl that you don't want them with anyone else but you


4.i just wanted you to know that i'm not doing okay without you


kantoi copy paste ja ayat sebab font ni dah jadi lain. haha.

queing up to buy the stuff.

HAI.
assalamualaikum . semalam kiteww kan pergiii pofularrrrr beliiiiiiiiii baranggggggggg.

eww. geli tekak aku cakap macam tu. huh.
ok semalam gua menghabiskan baucer buku RM50. mak datuk ah ramai gila beratur panjang kat kaunter.
dah macam beli makanan or tiket bola dah aku nengok nya. sampaikan brg2 dalam kedai tu pn macam luak !


semalam ada budak tu 'liquid' baucer tu. maybe silap tulis pastu kena reject. mak aih rugi nya.
aku baru tahu kot baucer tak leh liquid paper kan.

banyak ni ja rm50? bahahahaha.  eh chop! lip balm tu bkn guna baucer
aku ingat tak sampai RM50 so aku tambah lagi highlighter. tengok2 tambah lagi duuitt RM5 derr.
its okey lah.

hai,saya diary baru miss X.

comel dop my diary? haha gehege gila babey aku dah tua ,dah 20 pon nak berdiary. eh its my friend.

tolong la jangan kutuk.


ini bukan diary tapi buku nota! MCM BLUES CLUES TU. "PETUNJUK,PETUNJUK".
ikutkan hati semua buku nota kecik2 comel2 tu aku nak rembat.
bukan aku tak mau beli buku berilmiah tapi aku tak tau nak beli buku cam mana haaa.
buku untuk kos aku macam memang tak da jer.
takpa lagi 150 aku guna beli buku berilmiah, buku agama , buku komik. novel tak minat. -.-


seumur hidup aku jadi wanita ni , aku tak pernah teringin beli lip balm. sebab aku tak suka.
kalau ada pon tu sebab org bagi. 
tapi
di atas sebab tertentu aku terpaksa jugak beli .


bila pakai kat bibiaq aku rasa macam ada natang apa ja melekat. buat berat mulut !

memang aku tak reti pilih , hentam ambik ja.tapi mostly kawan aku pakai NIVEA aku dok usya2.
so aku saja nak beli lain sikit, amik maybelline.:D


opocot ! gambar slip exam?? tadi buka pencil case terjumpak slip exam final sem 1 aku. terus tangkap gambar. overrrrrr tak nyah?no meja pon nak tunjuk. eh biaq p lah.


hoi.hoi. 4 paper tu macam nak mati aku perah otak. perah pakai tangan ja. kalau pakai mesin lagi hebat.

me meet shafrina.
aku keluar kemaqen dgn kawan aku fatin wahida. dan ajak shafrina jugak dtg kejap jumpa.
tapi fatin yang cantik manis tu tak suka ambil gambaq. aku curi-curi gak. lama gila aku tak jumpa dia.


 and last but not least.


bukan aku tangkap cermin tapi gegeh pegang kamera tapi adik aku tgkap pakai fon dia. gegeh kan?
well untuk orang gila kamera macam aku , aku tak peduli malu ka gegeh ka hapa ka. sekian.

#pesanan : kalau ada sumur di ladang, boleh aku tumpang gosok gigi, kalau umur aku panjang isyaALLAH kita meet2 lagi. 

Tuesday, 24 January 2012

black and white.

asssalamulaikum :)
alahai manis nya anak sapa tu ?

bahawasa nya saya sedang mengalami siptom kebosanan tahap badak.

you tau badak?? rhinoceros tau??

ehem. ehem. 

bukan berdirinya saya di sini untuk berbicara cerita badak.

tapi saya meng edit- editan gambar jadi black and white.




ini masa aku balik dr kelas professionalism eng.

ini kat mid valley. :)



kat boling city plaza



itu aja kot yang aku edit. letak banyak pon buat apa. aku sendiri muak sebenarnya.


eh? aishah lg? no komen. coz she understands the feeling of taking too many picture

yea? apa aku merepek?



sekian. terima kasih daun keladi. esok singgah la lagi !

Monday, 23 January 2012

gong xi fa coiiiii today.

we didnt rancang anything pon mau bertemu.

ya. me and him.

last minute decision.

raya cina first day okey. 

memang dah agak kedai tak bukak.


tapi tak mengapa. asal kan bisa ketemu. 

our last date was on last novemberrrrrr.

lama kan? lama kan tak jumpa? haha gehegeh gila aku. fine. stop here.

*sampai ja rumah terus mandi semayang.capai laptop*


gua bukan mau tayang boyfrend gua la brother. 

tapi gua memang suka cerita kisah hidup gua sini. hiks. ganas ak?

PUAN AMNI


hari ni gua pakai pink-pink. memang pompuan habiss.

kedai memang byk tak bukak so, aku cuma walking around, talking, eating and everything.

awal aku balik. mama aku memang bangga lah anak dia balik awal hari ni.


TUAN HAZIRAH
THANXS to him sebab hantar aku sampai rumah. 

tak perlu dah aku berebut bas dgn foreigner, bangla yg busuk ketiak grrrrr!

sekian. im really enjoy my day. :D

Sunday, 22 January 2012

little star

with my big nose. ignore this.


hai u olls.

ini first entry aku kat rumah terchenta hoi lmbat gila hupdate sbb line memang comel.

first of all. thank to ALLAH. 

alhamdulillah for making me smile with the calculus.

i hope it may help my final sebab final punya paper aku menangis-nangis , teriak, teqiyak tau dak.

sebab 

tak dapat buat.

tinggal kosong banyak gila :'(

ok dah tak mau aku sembang bab tu. 

******

yesterday me and family visiting my uncle, paksu and his family.

yang accident ahad lepas. agak teruk jugak.

pity them :( maksu 's leg kena letak besi . her face, penuh jahitan.

their daughter, little cute sarah. jahit kat kepala panjang ooohhhh.

semoga cepat sembuh dan kembali normal . aminn.

so aku nak pesan semua orang tolong la bawak kereta baik2. moto pon sama.

tapi kes paksu aku, orang yg langgar depa. orang tu ngantuk lelong2 bawak keta langgaq !


ok bye.

salam semua. :D

Monday, 16 January 2012

kawan adalah kawan.

kawan

sahabat

rakan

taulan

friend?

jerman kata
'Freund' 

hindi-an kata
'dosti'

indonesian kata 
'teman'


ahh what ever lah. yang penting nama nya kawan itu tetap kawan.

depending on us to describe what is the meaning of "kawan"



dulu-dulu sekolah rendah mama aku selalu marah aku. tak bagi kawan dengan budak yang kuat main.

tak bagi kawan dengan orang duduk kelas last kat sekolah. tak bagi kawan dengan orang yang suka main masak-masak.

tak bagi kawan dengan sepupu yang ajak main doktor-doktor. main mak ayah.tak bagi kawan dengan kawan suka naik motosikal.

sampai mcm tu mama aku protect aku dari kawan.

sampaikan masa darjah 5 aku dah boleh pikir sikit. aku stress gila. kawan datang rumah pon nak marah.


mummy said " hang kawan dgn lembu jadi lembu, hang kawan dgn kerbau jadi kerbau


aku tak phm langsung peribahasa tu.aku mcm nak rebel jaa. i love to make new friend. but she doesnt allow me utk kawan with someone she doesnt know. or the she spots that "oh yea that girl is bad .no.no"



and she said too " mama nak anak mama jadi baik, kawan la dengan orang baik "






itu dulu.


zaman dah berubah.

mama aku pon dah berubah.

tapi masa aku sekolah menengah pon lagi laaaaaa dia kawal dan marah kalau aku kawan dgn org itu ini.


now aku dah 20 puluh.

mama kata kalau aku dah melepasi 18 dan 19.

aku dah boleh pikir baik buruk.

so aku selalu tak sabar nak umur tua. hahaha

mom knows the best.

aku suka kawan dengan semua orang dan sampai sekarang aku tak dengar pon cakap mama aku jgn kwn itu ini. sebab bagi aku. perangai kawan kita tak boleh kawal. yang penting aku happy kawan dgn org tu.

yang buruk tak pyh la ikut. yang baik ikut la banyak-banyak. senang ja kan?

berkawan biar seribu.

kawan untuk buat baik

kawan untuk buat jahat

kawan untuk kaki kelentong

kawan untuk study.

kawan untuk amik gambar sama-sama

kawan kuat makan sama-sama

kawan ponteng kelas sama-sama

kawan kaki sembang

byk jenis kawan kita kena pandai suai kan dgn condition. 


p/s: weh kawan-kawan, maaf lah kalau aku tersasul bahasa ka hapa dgn hangpa. aku ni tak sedaq diri sikit. lepak sudah ok? gua sayang sama kawan-kawan guaaaa lah....... peace! hehehehehehehe





Sunday, 15 January 2012

hai everyone


im really excited to come back to my hometown.

selasa ni exam last paper grafik.

rabu balik rumah.

yewwwhoooooooooo ! 

ops ! jangan nak horrey sekarang.

sabaq-sabaq-sabaq.


ok bye !


Saturday, 14 January 2012

#5 he is

#4 he is

#3 he is.

#2 he is.

#1 he is .

Friday, 13 January 2012

something to say.

do you know how hard to remain in love with one person only one person for a long period?

me know :).


everybody knows how to love but doesnt know how to maintain the rate of love to that person.

tak guna kawan lama-lama tapi sayang dah kurang.

tak guna kawan lama-lama tapi dah tak sweet.

betol tak? so mcm mana mau maintain ? ask yourself. 

GIVE AND TAKE.

FORGIVE AND FORGET.



edward said " bella, i know you love him"

but bella replied



alhamdulillah .

i have you in my life.

that stay by my side every moments.



with God bless, may this relationship kekal and love was never fade with aging.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...