klik

Wednesday, 28 November 2012

beyond

beyond the sky.
the sun.



and


and





ya allah, i just miss to see him drawing and sketching in front of me.
 kinda the same were 'em.what  does it mean, God?
ACH

Sunday, 25 November 2012

weekend of mine.

i just feel to post some pictures.
the weekend of mine.
here.

*saturday*


bawak kereta sewa.
makan bersama rakan ttercinta.
sedap nya.


we ate.
tomyam. telur dadar. kailan dan kangkung.



at night, me and aishah and anis. cooked .
buat steamboat. slurpsss sedap k.

*sunday*


look at the cloth up there.
too many huh?
mess ! aku pun apa lagi, dah dua minggu almari tu tak di susun kemas. so aku buang semua.

then lipat semula


kalau ini part baju baju sahaja.

ini plak part seluar seluar sahaja .


aku tak tau apa masalah aku.
banyak sgt baju lepas tu cakap 
'alar xdak baju nak paakaii dah'

bunyi macam tak reti bersyukur langsung kan? astaghfirullah.
maafkan saya :'(



almari kolej aku paling besar dalam UKM ni.
dan aku rasa kalau bagi aku set kembar almari ni pon tak kan cukup nak isi barang aku

akibatnya,

final year nanti. bapak sewa lori. 
kbye



bahagian stok makanan. gila penuh jugak --"


in part apa ek? alat solek? phuih lah


part bawah sekali. kasut.

tak dak motif pun aku upload.
saja nak lepaskan boring.
aku suka amik gambar.
dimana saja.
apa saja.


semalam kat giant.
aku g guardian beli ni lah. 
dalam satu jam. habis rm70 ! untuk 4 benda saja.


k dah lah.

doakan. jerawat saya sembuh :'(
and thank you him sebab selalu ingatkan aku pakai ubat





Saturday, 24 November 2012

the little writing

hello.
i feel eager to write something. the feeling of passion towards writing.
i dont have the idea why. 

what a relieve . i just finish my paper for midterm on last thursday. tarik nafas lega.pandang dunia senyum ria.
ohoi berpuitis bersastera hebat gaya nya.
yeah, at least, i can breath & smile.


compared to the past days where me and friends felt really miserable.
with the papers, report, lab. 
btw thats serve me right lah cause i am 'eleventh hour' person.

bila kumpul semua benda nak buat dalam satu hari dua puluh empat jam itu memang la boleh stress.
lepas tu nak stay minum nescafe pekat macam apa. lepas tu tahan mata tak bg tidor.
lepas tu otak penat letih, lepas tu terjun katil ?
lepas tu jawab exam ting tong.
adoi membebel.
k bye.



itu dia entry kali ini diselitkan sikit kata kata utntuk jiwa.
          and dont forget. to pray for Gaza. always.
'hasbunallah hu waniaq mal wakil - cukuplah Allah yg menjadi penolong kami.'


* out of topic *


sila jangan seronok sgt ada muka anda.
p/s : dengar tak background music blog aku? pergh aku nak tengok breaking dawn part two sangat sangat!
oh jacob and bella and edward. wait for me :'( i dont when will i go .




Thursday, 22 November 2012

pray for Gaza

salam.
the very least we can do is pray. for Gaza.
dont be selfish for not take part or just deaf your ears, to hear the story about the war,Palestine.




aku pun tak tahu kronolgi dari awal punca apa itu semua tapi at least, we do have  a feeling of sympathy rite?
as saudara islam.
lets the picture story everything ;'(







menitis sedih saat terpandang muka kanak kanak tak berdosa ni . ALLAH hu robbi, shahid lah kalia, syurga tempat mereka di sana :')

remember, SENJATA TERBESAR ORG ISLAM ADALAH DOA.


the power of du'a cannt be deny. even the meriam buluh roket jet pejuang apa semua pun tak mampu lawan.




Palestinian mourners pray over the body of two-year-old girl, Hadeel al-Hadad, in the mosque during her funeral in Gaza 





sejujurnya aku tak suka nak tgok gambar gambar teruk macam kat atas ni sebab aku tak mampu.
nak tahan. kesian yang boleh buat tercurah air mata.
YA ALLAH, selamatkan lah bumi Gaza, rakyat Palestin dan semoga dipermudahkan utk mereka terima dugaan tu semua. tak dapat bayangkan kalau Malaysia? dan hmm.

nak tau cerita lebih lagi boleh ke blog ni ----- > SZ & SZ
SEKIAN.

special for her.

At masjid jamek .

hello guys. today was her birthday.
22 of november.

she 's part of my life too . she 's my best friend. she' s the good listener .
memandangkan special entry di buat utk hari lahir dia. nak cerita lah the moment , that we've spent together.
sanggup ok dia sorang ikut aku g UKM , then jenjalan :D

im happy. wonderful day!


card that i made for her.
in front of her :')

at SOGO Kuala Lumpur.

sale bukan main banyak. sumpah ah gila rambang -,-

azira paling banyak beli.



dalam KTM . beautiful she :D


and the SUNRISE w me :)



"azira, nak baju ni cantik kan? alar kompius"
padahal kat tangan penuh



look how excited were us at jalan tar.



time balik dr sana, beli jagung bakaq ! nyums



lastly, for the how many times dah tak tau hehe selamat hari lahir :D

semoga di panjangkan umur, murah rezeki, bahagia dan cepat jumpa JODOH :)


thanks for everything too :)
love,
zighah





Saturday, 17 November 2012

i just havent met you yet

oh.
actually i have met you before *blinking eyes*

the title of the entry is the title of  the songs yo guys :)



and here the story begins.
i just came back to my college, my 'lovely' UKM .
after a week of midterm break. 

so how i occupied my holidays? and for sure. sleeping, eating, movie-ing adalah rutin wajib -__-
bored rite? but nvm aku puas gila dapat makan byk, sbb mama cooked SO MUCH ! 
and on the deepavali. i went to my friend's , for his bro'wed ceremony.


mimi fetched me and zira.


perempuan dan kamera umpama isi dan kuku.
di mana saja.
dan d setiap gambar ada lagu , trademark yuna -,-"


and there.
its him :)

hello hero.

we both look so hitam and hakikat ny memang hitam kihkih

if you could see, my face, acnes everywhere. i is sad very the much.

*pause*

on the another day. the day after deepavali.
me and him went for lunch at .
Dominos!


'nama gua achmed yg brutal'


'gua cari duit jap nak belanja awek gua makan'




'kak, nak order tambah lagi boleh kan kak, duit terbawak banyak ni kakak'

i said ' dah dah la bro, gua bukan monster nak makan banyak'



then we were going for wayang!
ISTANBUL AKU DATANG!

sumpah cerita tu best gila sbb ada lisa ar dgn beto khusairy.
comel and lawak.

done the story.

*ukm mood*
i bring along my besties azira to here KUO and on friday we walked arounD jalan tar, and sogo.
mungkin di lain entry ? i'll story yah gudbye pretty readers :)


shopping gila rak lah kawan aku ni :)

lots of love, LOL 
\zighah\
dont forget to pray for rakyat gaza :(

Wednesday, 14 November 2012

my skecthing.

when i was home. 
i dont know what else to do instead of drawing. and sketching whatever i want.


this photo are not in good resolution cause i used webcam tuh, if i used my sony cybershot, the photo would be nicer maybe hehe


this skecth.draw -things hmm do come naturally from my blood.

please dont ask where i've learn it.

sendiri tgok kan, lukisan ni banyak gila cacat dia. 

aku main lukis ikut hati, bukan ikut PRO. hard to get a perfect angle, a good tone and an exact size.


guess what? mata siapa belah kanan gambar nni? hihihi



yg bawah ni feberet aku sbb susah gila nak buat mulut tuh. so

nak upload lagi huh .


k bye. happy reading :)

love, zirah.

p/s : byk lg yg lama2 lukisan buruk2 aku simpan time lepas spm buat tp mama dh simpan kotak mana nth malas cari hmm hmm syg tau semua tu 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...