klik

Tuesday, 30 October 2012

aidiladha | 2012


w my beautiful mama. both of our baju . made by her :')

i was truely happy to come back home for last raya :D


baju kurung ni siap berebut dengan adek aku ANGAH.
sebab ny mama buat utk aku ja, dia balik2 dari U dia nampak ja baju ni terus dia nak. then dia suruh aku pakai jubah dia . huh memang tak mau lah aku. baju aku cantik cantik -,,-


baju angah jubah dah siap beli k besaq . punya la tak mau bagi dia amik baju aku.
semua cakap kat dia " angah, you look gorgeous and taller and mcm minah arab kalau berjubah"

terus lah cancel tak jadi amik baju kurung aku.

hahahaha.

plus badan dia tinggi dari aku, ada isi dari aku. layak lah dia berjubah. aku ni?

siblings :)

ikut turutan tak? tapi yang baju kuning polka dot tu dah 23 tahun k kena duduk depan sekali :P

daddy's girls and mummy's lil boy


I THINK MAMA BAPAK should framekan gambar ni besar besar kat umah .


with lil cousins and cousins's daughter.

this year, sikit ja balik kg. thats why tak meriah sangat. kami ja ada.

hari first , makcik buat mee kari, yong buat laksa.

hari second, bapak buat bihun sup, then kenduri rumah member aku azira :')


w zira and mama's daughter in pink :D


from the left, angah.adikman.me and pipah.


yang nama nya misi / nurse memang selalu cute kan? tgok tu si tudung kuning. hehe

angah w alia yg sibuk dgn lukisan di pagi raya



yang sorang ni nangis nangis berebut i pad dgn abang dia haish



dua beradik muka macam korea si adik tu ayu ja bertudung merah hihi


my lovely friendship

at azira's house.


aku datang umah zira hari tu dgn future husband. tengok ah muka gangsta dia. seram

tak habis habis buat muka ganaz dia -,-"


kalau dengan aku memang kena marah ar buat muka macam tu. aku paksa jugak suruh buat muka cute


may Allah bless us :')

my BoroiFriend, BoyFriend,Botakfriend,BatmanFriend,BestFriend,BeautipulisFriend.
he's my Bee Eff , husBand in the Future.
insyaALLAH.

moga jodoh kami pjg dan direstui keluarga :)

bye.
ketemu lagi

p/s: i miss their warmth already ;'(


Thursday, 25 October 2012

a wishes for the coming eid's

hai. dah berapa hari lagi nak ke raya aidiladha! 
me cannt wait to come back home. home home. my paradise !

HAPPY HARI RAYA QURBAN

im going back home tomorrow morning at 10 am.
wish me the best,may Alllah selamatkan perjalanan ku :)


me and lala yang membajet comels. hobi dia : gelak dan gila-gila.


eh hello me and izza pakai baju same colours ;D 
lebih kuqang lebih cemtu la haha.

nampak tak di situ betapa sayang kat fakulti -,-


ha okey sebenarnya tak dak motif nak hupdate this entry.

im sorry ya.


adik adik kakak kakak semua nya sila lah jeles beg kita sama dgn syida haha.
beli kat pesta konvo ukm tuh 
zaite mahaya pon sama beli tapi taknak pakai pulak.


okey makan puji mintak kaki kan post gambaq beg ni banyak banyak k sudah.



okey dah untuk hari ini punya gambar hihihik 
eh hangpa beringat nah jangan makan sangat ya daging takut nanti darah tinggi melebih kepala pusing
tak naya ka sakit .sebenaqnya pesan kat diri sendiri jugak 


i bought many pin comel. so adik adik ku kat qumah sapa nak boleh pilih nah aku balik nanti.
tapi BAYAQ BAYAQ !
hahahaha k berkira. amek lah free ja. seringgit ja pong.

p/s : Rasulullah SAW ditanya tentang (kelebihan) puasa di Hari Arafah (9Zulhijjah),maka sabda Baginda:ianya melupuskan dosa tahun lalu &tahun yg akan datang. Jadi ayuh puasa kawan kawan!

Saturday, 20 October 2012

cinta terpisah ruang waktu.


tetap cinta.
bersatu hati.

ACH.
over the year by years. 
distance will never be a reason to stay far away from love.

Friday, 19 October 2012

mechanical & manufact student.

most of my friends are mechanical, and me and some of my good friends are manufacture.
so some of the courses sama lab,bengkel dan kelas.
manufact and mechy umpama isi dan kuku.
cannot separated.

tetapi tetapi.
bukan niat ku untuk menceritakan membezakan apa itu mechy apa itu manufact di sini ok.

gua mau story cerita bengkel dan lab gua.
this SECOND YEAR!

mama, bapak, kawn kawan, BF, GF, tahu tak tahun ni saya berdating dengan mesin besar, alat bengkel yang grrrr bertukang sangat . mula mula seems lembik , then nanti lepas dua tiga bulan aku yakin aku akan TOUGH hihihi. asyik kena perli dgn demonstrator ja ' awak ni ambik mekanik kan tapi tak kuat'

tapi ada demo yang baik hati ' saya paham perempuan lemah lembut sikit, takpa budak laki tolong.'

last last, bro demo tu lah yang tolong kan -.-"


ini masa week first tak silap aku.

pemasangan wayar neutral, bumi dan banyak lagi.
ni kerja budak eletrik tapi we must know it too.


mentol kami berjaya menyala !

soldering. tak dak gambar . alar rugi ! sebab itu yang best !

nampak kan 137610? aku ketuk matrik no.tu pakai apa entah.

ini pulak bengkel 'gegas'. i dont know why nama gegas.
okey mungkin perlu bergegas gegas mengergaji benda ni.

buat w partner .

cantum .


ini lah cara ketuk no matrik , hmm.


dah habis gegas. 
a week after that, bengkel kepingan logam plak.

dalam english. welding kot. pateri yang ber api api an suhu tinggi nak mati.
TAKUT  TAKUT.
demo tu asyik gelak kan aku sebab aku asyik terkejut dan melatah bila percikan API terhasil


zazzzzzzzzzz!


HELLO THERE.
me and anis nuruddin bersama shielder kami. 
mask rider versi pompuan! eh? phuih.

dah macam nak main ultraman tembak tembak dah . kihkih


tengok lah tangan kami. besaq gila .
nak garu muka pun tak boleh dengan glove tebai ni


ni cantik kan? a137610 paling cantik kan *angkat bakul*


dah. habis dah cerita.
bye !




mula mula naK letak anis ja, tapi nanti takut aishah merajuk. 
JANGAN MARAH :P

p/s : menyampaikan menyebarkan dan berkongsi tentang agama itu wajib untuk semua walaupun bukan kita sesempurna malaikat. aku ada dengar, tak perlu jadi ustazah pun harus jugak share apa saja yang baik. so if ada orang post bab agama, tweet bab agama. ada baik nya kita hadam dan ambik baca ja kan :) tak perlu pertikaikan apa pun ;) kan ? good. assalamualaikum.


Sunday, 14 October 2012

my life as a student.

Tumblr_lsd3i8jtm41qc4uvwo1_400_large

i have 3 report.
but i am cool.

the proposal for Intergrated Project. CLUELESS.

and the kertas kerja for Kelab Seni Lukis.


403955_200571810037158_1684941113_n_large

i have math assignment but it seems untouched!

k bye.

btw, lama tak tgok sir ezra dalam PLL series!

397266_410890258978593_1367046085_n_large

Tuesday, 9 October 2012

dear heart, why me?

source photo : me

dear kasut aishah, why beautiful?


source photo : me

dear kasut anis, why comel?


source photo : me

dear water, can i jump into you ?


source photo : me


souce photo : tumblr

dear you, i miss to hang out with you :')

aku ni kenapa, ni blog bukan tumblr. upload gambar beribu riban.
ENTAH .

Monday, 1 October 2012

jerawat.

hai.
saya kategori muka berjerawat.

tahu tak saya suka sangat dengan jerawat jerawat ni?
mereka cantik dan comel.
tahu tak?
ini perli.


tak dak MANUSIA dalam dunia suka jerawat. k.


dah pakai macam-macam cara untuk hilangkan.
but it keep toing toing sebijik dua bijik empat bijik buat pameran atas kulit muka ku.
beratus jugak aku habis.
itu. ini.
ahh.

saya menutup muka saya supaya kalian tidak dapat trace bintik jerawat. k bye.

orang cakap, banyak punca jerawat ni.

faktor makanan.
hormon.
darah.
keturunan mungkin , 
but mama never ever ever have any jerawat on her face, she's flawless ! kenapa kenapa kenapa tidak saya ?



kadang kadang okey.lepas letak ubat surut dan sembuh tapi parut jangan tanya la.
but then benda ni berulang ulang dan ulang. ada lagi.

tahu tak jerawat ni meruduman keyakinan aku?
mematahkan keberanian aku ?
untuk bergaul berkomunikasi dgn orang.
seteghess.

apa apa pun. aku kena constantkan. basuh muka sehari tiga kali with selawat. minum air masak banyak, bukan minum setakat 400 ml botol comel aku tu saja. elakkan berminyak. elakkan seafood. elakkan kafein. and bla bla bla. belacan. oh maiiii semua feberet aku babe. tak tahan :'(


p/s : tak kisahlah apa pon, when i think bout the other person who's lagi teruk lagi suffer, i am grateful :)
thats the way to keep me calm and relax and chill . 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...