klik

Friday, 31 August 2012

on the way ke gombak.

hello people.
quick hupdate dalam kereta then kebosanan tunggu bapak myg jumaaat kejap.

i am on my way to Gombak then esok bertolak ke UMP pahang sana.
to send my sister.
she's going to futher her study there ,course biotechnology industry.

and i hope our journey di lindungi selamat pergi balik u turn pusing kiri kanan semua oleh yg maha Esa :)

me vs mama. she win .always. 

pray for me and family. 
bye.


p/s : oh btw salam merdeka everyone,alhamdulillah we were born in Malaysia. happily and peacefully :)

Wednesday, 29 August 2012

BEE EFF EFF | BFF ya?

salam sejahtera ke hadapan saudara saudari ku sekalian.
diminta membeliakkan mata menatap entry bergambar riang ria bersama 'kuih raya' cantik kurniaan tuhan :D

HAAAA. ni laa kuih raya saya. a.k.a BFF itu. tapi tak boleh di makan okey. haip! pictures taken during raya. hello beautiful friends foever. hello best friend forever. may Allah lindungi persahabatan kita. love all of you lillah hi taala :)

 AZIRA, jadi model coke king cola? MIMI, eh cikgu mimi
fatihah tembam,azira bulat,mimi mok,fauwiza taller.
*jgn marah*

 syafiqah dan athirah.
i know them very well :D
and they understand me so well and well.

 ignore the ugliness of me. and look at the pretty datin woman beside me.



dan 


dan


my last BFF.

boyfriend forever.

 insyaALLAH *doakan*

saja ja bubuh gambar dia nanti kang kucil plak hati dia hihik.

Sunday, 26 August 2012

asyik raya ?

sana sini pum pang cerita raya. sini raya situ raya. ting tong. nama pun bulan raya -,-


keding nya aku. teka mana satu aku? tu yg belakang yg usha panas tu hihik.
these two kids adalah my youngesttttt cousin!

atceli takmau cerita raya lah. hish.



sbenaqnya takdak story pun. aku boring. aku tahu makan tidoq ja.
bukak blog. buak new post tapi takdak idea. 

apa kata tgok gambar ja lah k?


 si areefa main angry bird tak habis2. 

selalu mintak " kakak zirrahhh nak main game?"
 adik dia comel jugak. rasa macam hanis zalikha kecik2 . ceh ? hehe


tapi adik dia hitam manis. dia plak putih. 


kids kids kids.

they light my life.


at rumah tok .




adam :) k bye

Saturday, 25 August 2012

reunion reunion double.

hai semua AUGUST people. selamat hari lahir semua orang ogos. seriusly ramai kawan aku lahir in august.
kawan ukm :) *hai jugak orang-orang bulan lain :D


dalam bulan mulia ni , semua orang mesti lah susun jari tgn kaki semua mohon maaf kan.
jadinya banyak lah orang menziarah ziarahi semua saudara dan sahaabattt. 
dan ada jugak amik masa time raya ni la nk ber unionity. eh? hari raya 3 aku g reunion smk. kemaqen plak reunion SK. 

jom qedah gambaq-gambaq yg aku curik at fb nihh


siapa dah sedia tahu. of course mrAA si botak tu join jugak sebab sekelas dgn ku -,-"
Oh boyfriend >< 

gegirlfriend yg dtg 6 orang camtu ja tau ;'( sedih. ramai takdak transport and segan =.=


spotted jordan's doctot there? hehehe fauwiza comelsss.
/gonna miss her lagi,nanti balik jd Dr.ubat aku tau free sudah hehe/

 teka sapa tu?


 tak banyak berubah sebab membesar remaja bersama :P


aku membesar bersama budak baju merah ni, sebab tu sekarang ni isi semua boleh kat dia.
yang gemuk tu diaa la, yang boroi tu dia la. yang isi lemak bnyak dia jugak. sikit pon tak bagi kat aku.
dari kurus dia jadi besaq kayu balak.

sebab tu aku kekurusan hehehe.
 *mai sikit berat hangpa?*


dah habis satu geng reunion sekolah menengah.

dan

yang sekolah ghendahhhh nii. semua dah besaq tinggi . normal la tu.
aku yg tak normal. muka budak aku. badan budak aku. perangai pun sama :)



yg belakang-belakang tu sorang pun aku tak sembang. tak tau bakal jadi apa belajar kt mana.
sebab kelas lain aku tak kenal pun semua. 
yang aku kenal si marwan si askar tu, si fitri si doktor tu,si shahmi taktau ,si syikin si akauntan.
si thirah si muka ckgu, si Inaa si sains marin,si syafikah miss engineer kimia hihi.

ok bye. penat type.

Thursday, 23 August 2012

diary syawal 2012

selamat hari raya kelima.

hai assalamualaikum kawan kawan. hampir seminggu kita dalam bulan Syawal. baru hari ni sempat bukak blog sebab bizi menrayakan diri. hueh heheh. this year everything is just the same. alhamdulillah.
beraya di kampung belah tok belah bapak aku :) tema family is PINK. no family picture yg rasmi kat kedai lg


duit raya? cuba teka dapat berapa? cukup la sebulan dua tiga bulan topup. phuih tak habis2 -.-"


tak banyak pun gambar aku tahun ni sbb malas.
tak serajin tahun lepas.
gambar orang ja banyakkkkkkk.



gambar dgn sedara mara. sebelah bapak.

bapak with his brothersss and sisterss dan pasangan masing masing.


seronok bermaafan dan mintak duit raya.


hey hey my siblings and cousins :D


paktam aku cadangkan jalan kaki ja ke rumah pak sedara semua yg dekat2 tu hihi.
berpeluh jugak la =.=

\me! as simple as ABC's /

baju raya aku semua mama aku belikan. aku cuma pakai. aku malas pikiaq dah.so sng.


le siblings.


apa? nak duit raya? sorry makyong belajaq lagi waizz!


amboi besaq nya bunga saghah.

okey selamat hali laya hoi hoi cepat masa berlalu kan ?

p/s: i miss the keserabutan kampus :)

Saturday, 18 August 2012

selamat datang Syawal :')

hai hai pandai pandai ja cakap esok raya! ?
dengar dulu penyimpan mohor announced malam ni okey. entah raya tak jadi ka :P

apa pun, semalam terawih last rasa macam sayu kan :'( 

hati ni 50-50 tak sabar nak beraya . tapi tak rela biarkan ramadhan said GUDBYE.



*tak habis-habis la zirah*



clue : cuba teka warna baju raya kita tahun ni apa? last year cokelat!

tak sabar nak g rumah saudara dan sahabat handai haiii * kejit mata*

p/s: aku curik tulang balut ketupat sikit dah sakit pinggang kalah makcik2 semua. so datang hupdate blog! :D


Thursday, 16 August 2012

handling reunion.

assalamualaikum .
macam mana nak handle satu reunion atau satu jamuan atau gathering tu dgn baik?
aku tak dak pengalaman tapi last year ada la satu gathering buat dgn kawan sekolah rendah.
itu cuma hang out biasa dan AKU yang ajak semua jugak sebenarnya atas idea kawan aku sorang tu .hihi
lelaki ajak kenalan lelaki , perempuan ajak geng perempuan.

then g jumpa kat bowling. petang ja g lepak minum makan bihun sup.

as simple as that. 

apa yang aku tengok masalah utama bila cadangan REUNION ni keluar adalah:

1. mencari tarikh reunion
2. mencari tempat reunion

pertama.
punya lah susah nak dapatkan tarikh di mana semua orang mampu mem-FREE- kan masa mereka.iyalah semua orang ada event sendiri dan keluarga semua kan. belum kahwin lagi ni baru 20 tahun . aigooo. sorang cakap raya ke 3 sorang cakap raya 3 4 5 6 dia tak boleh, then last-last serabut ja pikir bila dan bila?

kedua.
tempat ni pun bermasalah jugak tambah2 pulak kalau member2 tu semua tinggal jauh utara selatan barat. kalau sedaerah senegeri kira okey lagi. dah cadang nak buat tempat seperti restoren makanan segera, ada pulak cakap tak open. dah nak buat rumah sesapa, ada pulak tak tahu jalan p. macam-macam =.=" susah tau nak dapatkan persetujuan penuh semua orang.

saya sokong kak zighahhh !


lol?
tiba tiba ja.

konklukikasi nya teman teman sekalian.

sorang atau dua orang manusia harus berkorban sikit. orang yang pakar handle semua benda alah ni.
korbankan kredit, korbankan masa untuk masak dan beli barang gather, atau apa ja lah. orang yang berkorban tu haruslah di beri penghargaan . senang kan?

penghargaan terbaik adalah kerjasama. ya jangan susah sangat nak kerjasama dan hadirkan ja diri untuk sama-sama meriahkan lagi. hihi. tak nak tolong apa pun tak pa janji hadir kan diri sekurangnya menghargai la kan? if ada program ada kerja ada hal lain dah its okey :) chill ja . semua saling menghormati gi teww.

semangat dan kerjasama tu yang penting !

okey bye. sekian sahaja.

  SELAMAT HAGHI GHAYA KAWAN . 

pesanan:
tolonglah berhati hati di jalan raya k? ! walaupon nak p jamban belakang rumah, nak p beli ayam ka, nak balik kampung ka. jaga diri masing2 .jangan drift laju. ingat orang ter sayang. semoga dilindungi ALLAH. *mood tak sabaq nak balik Pendang*



dan doa aku, aku harap reunion sekolah form 3A/3B tu menjadi. dan sorry to say, reunion sekolah rendah tu seems like, everyone just keep quiet and cuma bagi kata tak berkonklusi dan dan aku sendiri diamkan diri sbb semua kawan perempuan sekolah rendah tak bg respon pon sgt :( *malas*


Tuesday, 14 August 2012

diary ramadhan 25th.


yes, i do write everything i like in my diary.
weird?
diary is my bestest friend ever hihiks.

p/s: Kalau orang yang memang hatinya dekat dengan Allah, memang sedih sebab Ramadhan makin sampai ke hujung. Kita?

Ya sememangnya aku sentiasa mengharapkan suatu hari nanti kita SEMUA tergolong dalam golongan yang BENAR-BENAR cintakan Ramadhan ,sentiasa mengharapkan keredhaan dan rasa manisnya beribadah bersujud pada tuhan. harap-harap panjang umur kita lagi untuk ramadhan tahun depan. dan ingat, dalam berbelanja sakan baju branded, baju berpasang2, masih ramai yang tidak mampu dan kebuluran, iaitu saudara islam di  luar sana :') 

one thing. AL-FATIHAH to ahmad amni's grandmother. semoga rohnya ditempatkan kalangan org yang beriman.amin.


Monday, 13 August 2012

payphone.

I’ve wasted my nights,
You turned out the lights
Now I’m paralyzed,
Still stuck in that time,
When we called it love,
But even the sun sets in paradise.

I’m at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it’s all wrong
Where are the plans we made for two?



If “Happy Ever Afters” did exist,
I would still be holding you like this
All those fairy tales are full of shit
 One more fucking love song, I’ll be sick.



who do you think you are?

*talking to the moon*


Sunday, 12 August 2012

boredom.drawing.colours.

hari ku bosan. maka.
skecthing book, pensel, pen dan warna warni jadi mangsa bahan.



proses 1


proses 2

 proses 3

 proses mewarna !



sangat messy.




aku nak cakap cinta umpama kentut tapi.
aku taktahu nak lukis
rupa kentut tu macam mana.

tak kan nak lukih pungkoq orang. lucah tu bulan puasa ni hihiks
cinta memang umpama kentut. ditahan nya lagi rasa nak lepas.
so kena lepas gak. luahkan. phuih.



dua pesanan :

#1

#2


and lastly :)
awal lagi kot nak ucap?



p/s: hey aawakk, suka kan lagu yuna kat dalam blog kita?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...