klik

Sunday, 29 July 2012

never underestimate the power of friendship.

i miss my babies girlfriends in Ukm.
mengada kan padahai baru sebulan tak jumpa :P

tetapi

aku jugak rasa ada punya inginan membuak-buak nak hang out dengan BFF kat kedah ni semua 
but got no chance , lagipun bulan puasa.
insyaALLAH raya nanti mungkin?


sebenarnya. jumpa gambar-gambar last day sem 2 dalam blog aishah.
jadi kita pun automatik rasa rindu mereka semua hehe.

so i reupload balikk kay aishah :D


hai semua, ni ja bilangan gadis-gadis JKMB course saya!




dah nak berbuka sempat lagi hupdate kan hihik

i love this

di kesempatan ini, nak ucapkan. all the best and jangan nervous tau nak check RESULT kita nanti satu OGOS! fuyyo dah tinggal berapa hari ja lagi. semoga tidak mngecewakan hatiku wahai result,please :'(
aku kalau result buruk, memang kalut nak tanya result semua orang ,seriusly. and i dont mind if orang tny result teruk aku tu balik :( cuma kalau result hebat sangat , segan lah tanya nanti org ingat nak tunjuk. hihihihi thats me :) apa pun, smua berharap utk kesudahahan yg baik kan? k,lah bye semua! selamat berbuka!

Saturday, 28 July 2012

photo. edit. inspirational words.

#first.



#second



#third


hati kena jaga walau dalam tidak rela. lumrah. hidup. aku.



Wednesday, 25 July 2012

test JPJ .

the experience.
i didnt took too much photo sbb xda kawan samgat. cuma kenal sorang tu ja . tu pun kenal sbb belajar sekali dan test JPJ sekali,orang Mergong, Nissa.


pagi td datang ja smpai kt pusat memandu tu dalam pukul 8 terus sakit perut .
lama gila dalam toilet. makan sahuq sambai jadi lagu tuh la.
lagu tak berirama dan spoil mood.

sedut modd semula lepas keluaq toilet. dengar taklimat. nervous tetiba.
padahal aku SESI 3! no 18 !
 SESI 1 & 2 ada dalam 54 orang + 52 orang. seratus lebih lagi baru aku -.-



masa naik bukit. time aku buat. bapak datang kot tengok aku . terharu :')
dan alhamdulillah. tempat paling orang gerun. aku lulus dan kedepan. bukan undur belakang hihi.
dah la ada ramai gila orang tak lulus.
fobia.

ha semangat paklong tu angkat tgn kan?
habis bukit. tunggu parkin dari kul 11 30 pagi sampai 4 30 ptg. lama gila babung.
aku dah tenggelam punca tengok orang.
dengan panas lagi dugaan kan bulan puasa ni
tengok cina teguk air masak botoi kosong ja pun dah terliuq time tu =.='

jgn ingat dah lepas bukit.parking akan oke. kawan aku tu gagal kt park :( sian dia
disebabkan tak fokus dan lupa step. ramai langgaq tembok.
ya la makcik2 tu mungkin teringat nak masak apa berbuka. anak2 lagi kat umah. 
dah la tunggu lama gila. memang susah la nak fokus kan ,tp syukur aku ingat :)

takda kerja.
dalam 5 30 ptg aku habis jalan raya.
memang cakap byk JPJ tu. tak dak la nervous sangat. siap cerita lagu Ramli Sarip lagi.
siap kutuk naib canselor ukm plak tu -,- ops !
hihi rahsia!

apa pa pun syukur pada yg Maha Esa,aku dapat usaha sendiri untuk lulus. berkat bulan ramadhan.
lepas ni boleh drift ahhhh. jom siapa nak ikut beratoq cepat ! alar ? takmau ? k fine.


buruk benor.

p/s : izza tika member aku mcm phm2 ja aku baru balik test jpj terus dia msg hihi. btw, im happy. happy fasting-day 4 to all of you. 
~ if i am the Queen of you heart for your future life , do act like i am the one. 

Monday, 23 July 2012

photos of the day.

nothing to do. feed baby ,play with her and of course taking a photo :)
my hobby apart from drawing,skecthing .
lets check this out.

SHE LOVES THAT RIBENNA'S BEAR

then,she's freaking awkward. maybe didnt know how to start a convesation with them

she's cute.

salam ramadhan. day 3.may GOD bless all of us [: 
p/s:dah tiga hari maka tiga juzuk dah ???

Sunday, 22 July 2012

Sony Experia s dan sola.

hai assalamualaikum kawan kawan. macam mana puasa hangpa semua first day hari ni?! mesti juadah berbuka sedap sedap gila kan .
hari ni family aku berbuka dgn tomyam,asam pedas,kerabu pelam,keli bakaq,dan ayaq asam :D

hows solat terawikh?

okey now i would like to show u something. its Sony Experia the latest. MAYBE.
ataupun dah lama keluaq tp aku baru jumpak kan. hihik
serius berkenan di hati sangat sangat sanad.


buka link dia kat sini--------> sony

yang ni plak sony experia sola.

cantik kan cantik kan??!

macam mana ni. dah jatuh hati plak dgn Sony's brothers ni.
hensem sangat la. macam mana dgn samsung galaxy's brothers plak ni adui.

wish : may dream comes true :)

*****

actually i am thinking bout my friends ,Nurul Anis . i dont know y but i know she's in  a hard condition rite now.after she lost her mom recently. plus, this ramadhan withOUT her mum, i can feel her :'(
but anis, you must stay strong . i know u can. if you read this, know that i am praying for you & family.i wanna call u ,ask how are u doing but i am afraid . takut silap cakap dan buatkan dia sedih lagi.

apa pun. Al-Fatihah for arwah ibu anis. again.

Allah knows the best and  ALLAH tests us often with suffering and sorrow .He tests us not to punish us but to help us meet tomorrow.it is just Allah's way to make our spirit strong .


i miss all of my girlfriends in UKM


Friday, 20 July 2012

a day before ramadhan.

today . friday. my family and i went to sempadan Thailand.
every year. dekat puasa ja, bapak mesti bawak g sana.
from bukit kayu hitam,lepas tu masuk negara tu. the emigresen there.
shopping sana murah.
mercun.beras wangi. itu bapak.
beg dan kasut. itu kami.

nak masuk negara orang of course perlukan pasport or at least boarder passs.but kami? ehem!
kami masuk secara okey rahsia,
lagipun masuk beli beli tepi tu ja. hihik

honestly, quite messy dan busuk sikit .
berbanding Malaysia sgt bersih dan cantik dan wangi :)

tadi aku minum coke sambil jalan. guess what? ada makcik tu macam terkejut tgok aku minum sbb dia cakap aku tak puasa !!! memang la dah kita puasa sabtu. thailand ja dah start puasa hari ni -,-' erkhh



siapa tgok tv ada berita kedai mercun kat area bukit kayu hitam kebakaran?
serius aku kesian sangat tgok kedai-kedai tu.
last year okey ja lagi.


dan selepas sejam jalan. aku tak beli apa-apa.
sampai lah jumpa kembar kepada kasut aku yg hilang !

tunggu lagi tak beli ! murah gila dari yg aku beli kat masjid india.

cuma rm17! made in thai. biasa la :) kelabu.

okey itu saja cerita hari ni. dah 1 ramadhan kan lepas maghrib tadi :) so here my baby wanna say smething.


'hai kakak-kakak dan abg semua!
saya nak ucapkan selamat berpuasa !! jangan lupa niat puasa tau !'


dan solat terawikh. kalau boleh solat tu yg perempuan. kita kutip pahala banyak-banyak. alhamdulillah syukur kita dapat bernyawa dan jumpa lagi ramadhan kali ni :D 


atas tutp comel.bawah ? errkk apa la kakak ni

si comel ni memang senang di buli aku and siblings.tak byk ragam. senyum kat semua kamera yg kami tangkap. hihihi gud girl.

alar kantoi ayaq lioq.

model tudung ariani.

okey thats all. salam ramadhan kawan-kawan.

Thursday, 19 July 2012

lain orang lain kepala lain cara.

hello peeps! hows life? how are you doing ?
me definitely fine & pretty good.
aku terpikiaq benda ni lama dah.selalu bicara dengan member.
and now i would like to jump into a conclusion.

be aware people !
dont get hurt when reading this okey?
 just my tiny opinion.

lain orang lain kepala lain cara.



KATEGORI SATU.
org dlm kategori ini selalu pergi kelas , 30 minit lewat, sejam lewat. dalam kelas rilex. balik kelas. makan lepak movie dan tidor. hidup dia memang enjoy very the much.assignment dan homework semua copy.buat pun sikit. time study week dia rilex lagi.dua tiga hri nak exam, mintak tips dekat member yg bookworms,nerdy.baca cuma malam nak exam.duduk dalam hall exam sangat rilex.habis exam. muka enjoy. RESULT? nah tudiaaa bak hangg gempak gila result. serius tahap membanggakan mak bapak la. 
ni kategori kepala jenis apa ni?kalau aku pun jeles org macam ni.
tapi.
10% in a million i think.



KATEGORI DUA.
selalu g kelas awal gila. 20 minit awal.30 minit awal. sejam awal.dalam kelas concentrate sangat. bencikan kebisingan.seat VIP .depan sekali menjadi pilihan hati. for sure student kegemaran cikgu /lecturer. buka buku setiap masa. well prepared. balik kelas pun jugak buka buku. masa makan. masa tidor letak tepi. tak penting. yang dia tahu adalah belajar ,belajar & belajar sampai la urat dalam otak dia merekah .assignment. buat sendiri. tak suka kongsi bagi orang.bila study week. org macam ni sangat rilex dan steady state.ada perancangan strategi hebat mungkin.tanya dia A to Z kompom dia jawab lebih dari abjad sedia ada. dalam dewan exam. muka tak pandang orang dah. keluar dari exam, muka happy tenang setenang air di tank flush jamban.RESULT? tunggu celapak lagi tak hebat! gempak lah beb.tahap membanggakan negara. cehh hyperbola. btw, org type ni memang worth that result.
byk peratus org camni. medik student? no.other course also got this people.



KATEGORI TIGA
pergi kelas tak awai tak lewat sedang sedang. ikut nasib. duduk dalam kelas kekadang depan kekadang belakang. macam lalang tu. tak tetap. quite sempoi rilex dan cool konon la. balik bilik simpan beg belajar ikut mood. kadang rajin to maxima, kadang malas tahap panda. ni pesyen ikot MOOD bermatian ni.celaru sikit. sebab rajin sat malas sat.assignment selalu discuss,tanya dan share kawan2. tak kisah. bila study week. orang mcm ni nampak objektif utama cuma dia suka gelabah. buka buku ni takkena. buka buku lain nak baca,nampak buku lain lagi.last-last mati kutu, terbongkang atas katil. putus harapan kejap.PARAH. masuk dewan exam. separa ready.separa tak ready. habis exam. muka macam 50-50 antara nak gelak dan sedih.
serah takdir kot. keluar result? eh ! bercampur. sedang-sedang. tak gempak tapi tak fail.
dah usaha sedang2,result pun sedang2 hang oi.
sapa kategori ni? BOOST UP UR MOOD!


KATEGORI EMPAT.
p kelas malas. cikgu panggil nama tak pernah ada. kawan sampai anggpa ' dia dah pindah university kot puan' -,-' Aku juga takpaham orang kategori ni buat apa kat bilik. mungkin bisness online? berdota ? tidor? no ? then what? mungkin sedang duduk pegang buku dan berharap keajaiban berlaku . ass.tak pernah hantar.tak pernah buat.mungkin berharap agar otak dalam kepala dia jadi pandai dgn sendiri nya.oh munngkin jugak ada plan strategi ! plan A-study sendiri without friends or lecturer.plan B-study spots dan tips dan past year? plan C- saja nak failkan paper. plan D- buat2 pandai.bila exam day, muka sempoi macam ready ja. result? tak tahu nak cakap cam mana .SEDIH . lu malas, lu baloq tahap badak berendam, memang padan la sama itu muka lu yang cantik hendsomes :D


KATEGORI LIMA.
Rajin. ulat buku. nerdy. disiplin tinggi.tak sosial. hidup sendiri ja. baik la dgn cikgu dan lecturer.balik bilik rajin macam dalam kelas la. tak suka bazir masa.time study wweeek lagii la double rajin.tak diam otak dok menghapal. kalau boleh buku tebal2 tu semua dia nak tahu.dah masuk exam hall. muka nervous. risau semacam. padahal dah study banyak. keluar exam. muka risau lagi. org lain nak enjoy satu malam. dia malam tu dah mula buka buku lain baca.ass dan tutor jgn cakap ar. complete! on the spot ! result keluar ja. ALAMAK. tak segempak dia target. biasa. tapi org macam ni tak kesal.tak sedih. tak rungut kerana ! dia dah usaha mengggunung tapi tuhan bagi byk tu aja. so dia accept the fate.easy. kategori ni kesian sgt tapi at least dia lulus semua. 





stiap orang lain-lain. kita tak leh senang judge betoi dak? tapi ini lah kategori aku pernah jumpa.pendapat aku ja. kalau bercanggah maaf di pinta. chill.samada kita apa dan bagaimana. Tuhan saja tahu apa terbaik buat kita. sesiapa yang melecur hati ka sebab terkena panas entry ni . sorry -,- hihihi ini cuma mainan.
BYE !

Wednesday, 18 July 2012

home.

i just want to share something that i keep inside this *sambil tunjuk hati sendiri . not a big problem.
but still.
consider as.
a small problems.


my daddy had to move to IPD at here. the place that i live now,tmn sri mas. it was on 2009.
i and my sister doesnt want to move because we want to stay at our school SMKP .
lagi pun aku tinggal berapa bulan ja lagi nak tamat sekolah.SPM's year.

problem solve.
when we succeed to pujuk parents to let us stay at SMKP and duduk kat rumah tok aku.

after SPM.went to matrikulasi.finish.went to UKM.

guess how miserable was me after spm & matric finish? a long holidayyyyy that i spent at this place?
SERIUSLY macam nak lari keluar dari tempat tinggal sekarang time cuti tu.
i tried so hard to face it.

you know what i mean?
i had no friends here.
i had no idea to go out with.
i had no one to chat with except my family la.
i dont know the best place here.
i dont know how to lepak with my friends that live far away from me.


boleh paham dak perasaan bila kita terpaksa pindah ke tempat asing yang jauh dari bandar dan kawan dan segala yang kita suka.semuanya jauh dan rasa hidup dalam gua di sini .walaupun. walaupun bapak sewa rumah di tengah-tengah pekan dekat dengan office dia, dekat dgn sekolah. 5 buah sekolah and hospital and evrything but still. i am not happy without FRIENDS and others sepupu sepapat yg jauh. almost 3 years here

i drew this.

POKOK SENA tu agak 30 min dari rumah .


KSS.tmn impian.the old places that i live since i was 2 y.o till 17 y/o.
my kindergarten's friends were there.my ex-primary school's friends were there.
and Pendang.my grandparents hometown. i have lots of secondary school-mates there.my bf there.


and now? i cannt make new friends here sbb aku selalu balik cuti ja. whole of my year.kat tempat belajar.

adik aku yg second untung lagi dapat kawan satu matrik sebelah rumah kami ja.adik aku dua lagi lagi untung sbb depa sekolah sini kompom ada kawan kat sekolah.
encik BF pun untung lagi, walaupun dia jugak pindah dari Alor Star to Pendang, Pendang byk kawan.
i spent lot of my cuti time dengan online.



sebenarnya.

aku memang buat teruk sikit.
jauh tu takdak la jauh sampai 5 hari perjalanan.
tapi sejam jugak la nak sampai.hihik.

aku cuma kesian kawan nak lepak kena ambik aku jauh di dalam hutan simpan ni.
aku cuma kesian boyfriend nak hantar balik rumah jauh nya lah dengan jalan mcm naik feri.beralun terhentak
aku cuma kesian diri aku kena tunggu bus sejam sekali beb,depan taman ni agak sukar buat aku !

nak keluar. tak tau nak p mana.
kecuali la keluar alor star & pendang ja aku tau.
keluar market teman mama,
keluar g bank dengan bapak,
keluar g makan key ef cee ngn adik.

tak boring ka kalau hangpa? sobs sobs sobs. sedih tau. *eeeei gedik hang ni zirah*
btw tak kisah lah jauh dan takdak kawan pun. aku cuba guna dan manfaat masa cuti sebaiknya sebanyaknya dengan keluarga ja. lagipun. bapak memahami. thats y weekend bapak akan bawak keluar jalan :)

k kalau nak cakap banyak.menang kat aku. melalut. dah lah. bye peeps.

p/s :Living alone will make you crazy; at the least, it will exaggerate whatever craziness you already possessed.  There is no one around to shame you into acting like a normal person.  There is no one to make you self-conscious about your food, dress, dancing, etc.  You can let it all hang out, and so you do.  but,i am not alone. i have blog,tumblr,twitter,movies,kids and FB. hihi





Monday, 16 July 2012

listen here.

pernah rasa kita tak pernah cukup dengan apa kita punya?
contohnya.

teringin mempunyai kereta lebih besar. kamera lebih mahal.handphone lebih bertouching screening?
teringin pergi oversea, teringin punya kasut branded ,baju branded , teringin itu ini .
tak salah teringin.

tapi 

pernah rasa macam 'esh kenapa aku ni tak pernah dapat mcm dia dapat'?
itu dah nama nya tak belajar BERSYUKUR . 
bersyukur tu macam mana? tak reti lagi? tak paham lagi ? bersyukur bukan stakat cakap alhamdulillah.

close your eyes.

listen here.

pernah tak rasa kebuluran tak hingga sampai kena hirup ayaq lopak dekat jalan raya?
tak pernah kan?

pernah tak rasa susahnya cari duit mcm mana setengah bapak tu kena panas terik hujan untuk p toreh getah atau membajak sawah atau menangkap ikan?
tak pernah kan?

pernah tak rasa nyawa macam kat hujung tanduk kena lari sana sini selamatkan diri sbb peperangan?
tak pernah kan? 

pernah rasa tengok kaum kerabat sendiri kena bunuh depan mata?
tak pernah kan ?



pernah? pernah ? pernah ?
semua kat atas ni aku tak pernah rasa. tapi kita lihat. aku lihat. macam berat. sangat berat orang yang tanggung benda kat atas tu. sesungguhnya orang malaysia, kita ,family aku di Kedah. limpah ruah nikmat !

kalau nak senaraikan nikmat tu semua memang tak cukup setahun pun. get it?

ada orang nak beli baju raya pun mak bapak dia kena dapatkn duit dalam masa yg lama,cara susah.
kita baju raya sampai 10 helai. orang sussah baju raya tahun lepas masih lagi pakai.
kita makan hari-hari sedap,nak ja makan itu ini dapat terus.orang susah makan kais pagi petang.
kita boleh naik kereta jalan-jalan cuti sana sini. orang susah kereta pun takdak duduk rumah ja.


mak bapak dah belikan satu handphone utk kita, leptop untuk kita, bayarkan yuran kereta & pelajaran.
sudah lebih cukup.
kenapa minta lebih. memang la mampu. yes kita mampu tapi. bersyukurlah.


'dan tidak kah mereka mengetahui bhawa Allah melapangkan rezeki dan menyempitkannya
bagi sesiapa yg di kehendakiNya? sesungguhnya pada yg demikian itu terdapat tanda-tanda kekuasaan Allah
bagi kaum yg beriman' ~ (az Zumar :52)


psttttt. weh , aku dapat ilham sebenarnya dari penulisan novel HLOVATE!!!! hikhihihi. macam terasa nak luahkan apa input aku dapat  dari novel tu. ini lah. its never too late to learn bout life & religion.
Hlovate~contengan pengalaman perjalanan mencari Tuhan.

p/s : result sem 2 keluar 1 OGOS! *betul ka ogos eja macam ni? 


nah ada satu link best. baca jgn tak baca. what type of you? hihik ---> bella's


Sunday, 15 July 2012

just a little something.

ramadhan is coming ! yea happy . persiapan raya hampir nak complete, puasa pon dak lagi. apakah ?
NO COMMENT.

di sini aku nak kongsi satu gambaq jumpa d Facebook ! 
ayuh !

tengok,nilai dan pahamkan :) berubah sikit-sikit lama lama membukit.

i didnt say that by wearing tudung maka dialah terbaik dan automatik sangat baik. 
tetapi. sudah terang lagi nyata.
tak perlu suluh dah tertulis.
sejelasnya.

bahawa MENUTUP AURAT ITU SATU KEWAJIPAN.

dia baik atau tidak, dia jahat atau separa jahat atau tak. yang jelas, benda ni WAJIB kan?
aku jugak masih belajar untuk ubah jadi lebih baik. 
me too not  a perfect muslimah,i am learning and improving. everyone should improve isnt it?
lets pray for everyone we love, everyone we know and for sure doa to ourself semoga dapat Hidayah :)



 * * * * *

and selain itu aku jugak nak said TAHNIAH to all stdnt lepasan matrik yang dapat sambung pelajarn ke U!

mana mana pun U kalian dapat.
it doesnt matter.

apa apa kos pun yg kalian dapat.
just go through the course first.

janganlah dok berduka mencuka buat muka itu ini tak syoq dapat U itu, kos itu ini sebab !
sebab sebab. tak tahu kah kalian ada lagi ramai manusia di luar sana yang tak dapat langsung masuk U ??

DAH BOLEH MASUK TU KIRA BERTUAH BADAN DAH. sujud syukur der.
rezeki masing2 Allah dah bagi. percayakan Dia. Okey ? note to myself too. hihik

one thing.

you should know.

and it was.

“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu;Allah mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui.” (Al-Baqarah: 216)


hello :) staring at you !


opocot. tak dak kerja lain nak interframe jugak gambaq sendiqi. phuih. okey soqik.


p/s : Semalam semaqen , aku jumpa abg long kesayangan aku. alar abg botak tu hihihik.toce encik strong ! kita dua tengok cerita 8 JAM yang macam tak berapa best pun -.- sorry Sam.

Thursday, 12 July 2012

passionate. photos.

camera : C510 CyberShot , fon cabuk saya berusia 2 tahun.

lokasi : sekitar Langkawi

spot my bapak's body there?
sister & brother
hibiscus
im love-ing this
mama suka gila gmbar ni sbb macam puteri kelopak bunga hahah :P

PANTAI CHENANG. NICE SCENERY.
KERANG COMEL. SAIZ SEBENAR CUMA KECIL KELINGKING.

LOVE.

I LOVE TO TOUCH THE WATER.




love much
:) ombak rindu .


the eagle






thats all.

honestly. gambar ni memang lah tak secantik kamera lens mahai gajah :P
so, cuci ja lah mata tgok tak sabeqapa ni kay!

bye!

P/S : TAKZIAH kepada ANIS SUDIN, my kawan baik sbb she lost her mom :'( .cancer.kesian dia.semoga  arwah d tmpatkan kalangan orang beriman.alfatihah .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...