klik

Monday, 30 April 2012

PREVIEW #1ST


hello friends.
quick hupdate from me.
kerja banyak gila menunggu tapi jasad ku lebih suka berfoya di alam maya .

AS BEAUTY

kat atas tu review product muka. aku kongsi sebab sepupu aku yang perkenalkan kat aku.

its awesome sebab , sebab apa eh?
aku tak reti sangat review product ni tapi sahaja kan gehegeh !

okey fine. aku suka sabun dia yang comel tu. betul2 buat aku rasa segar and bersih lepas gunakan.

ok bye.



see again :D

Wednesday, 25 April 2012

❤ my life is getting beautiful ❤

compare to the first two week i am here in the campus.
now hari ku lebih berbunga , bunga kelip comel sebab ada kawan -kawan comel .
dulu macam aku rasa alone ja kat dalam campus ni . biasa la kan awal-awal masuk baru nak jumpa kawan.

last two days, aku sama itu kawan aku itu izza, aishah and anis ada itu moment makan-makan domino together. tak da seseronok masa seperti seronok nya makan dengan kawan.




yang lawak nya si anis yang sweet tu nak tulis2 nama pakai choki-choki kat pinggan tapi ada pulak tebuk lubang besar-besar. dah tak jadi nak lukis and tulis nama.


kreatif much ? sila puji saya . * panggggg mintak penampar? *

dan thank you to this baby april, sebab belanja makan :)







this entry memang banyak gambar. -,-



nak makanan lagi tak ?


tak da dah pun. ok bye assalamualaikum semua. doakan saya semua .berjaya di midsem. 

love,
zirah. k. zirah ?






Saturday, 21 April 2012

#WhyILoveYou

i love how you make me burst into fits of laughter after everything you say, because you really that funny to me.




i love that you care,even its not the kind of care that i want.


NO ACTUALLY I HATE YOU. yes i do.  why i hate you is, you are strongly stick in my heart. i have no reason to get rid of you in the deep of my heart. why hah ? grr


video

he felt awkward? hihihihi

Friday, 20 April 2012

on the 18 of april.



ya, it was my born day . 18 APRIL .

ALHAMDULILLAH .Allah masih beri aku peluang menghirup udara di bumi ni.
semoga bertambah kebaikan ke atas diriku dan sihat sejahtera mengabdikan diri bersujud pada yg ESA.

dah 20 tahun !
jadi aku harap hilang lah perangai tak matang aku, mrAA pesan itu ja tiap tahun -,-
dan semoga aku dapat jadi kakak terbaik, anak terbaik sempena dah tua sikit nikan. no more sweeet teen.

ok mama bapak, boleh kahwin g dak?
*panggg kena lempang*


oh ya !
bapak bagi ni




*okey tipu*

mama decorate bilik with new look of pink!

Cute pinky bedroom designs ideas for girl Cute Pink Bedroom Design Ideas For Girls]

*ok tipu*

BF aku bagi beg ni !


*okey tipu lagi*

hehehe. for me, harta benda wang ringgit bukan satu benda wajib untuk di tunjukkan kasih sayang.
cukuplah keihklasan :)

tapi dua GF aku ni sangat comel hati mereka kan nak beli hadiah ;P
THANK YOU !







dan thank you semua yang mesej :) 

yg post fb dan twitter.


aduhai aku dah macam menang anugrah plak nak terima kasih bagai kan? haha k, bye.



Monday, 16 April 2012

why do i love home so much?

sebab pertama.sebab ada mama.


mama ada dan mama masak semua feberet aku. sampaikan mama kata " hai kakak balik minggu ni mama x diet dah la sebab makan sedap terliuq gak" lepas tu berat naik sekilo salahkan aku. fine


 rumah ada bapak. bapak suka siakap. siakap suka bapak. mama pon masak. nyumm. apa kah?
boleh dikatakan taste bapak dan taste aku serupa !


 rumah ada kids. dan kids menceriakan hari ku. yeah sayang bebudak yang tiada dosa innocent dan hari-hari baca doa, baca ABC , nyanyi twinkle little star, nyanyi abc's song. ABC cucoq kodok basi. LESS STRESS.


sebab ada baby ni dah pandai dah tarik baju kakak ya? dah pandai dah gelak bila panggil nama dia.


baby busuk masam . tiill we meet again nanti kakak cuti bulan 7 ! 

earliest birthday present.

first of all. i am glad to have a very good friends around me. thank to ALLAH for the gift of friendship.


sesungguhnya aku tidak pernah harapkan hadiah dari orang setiap kali besday . yang penting doa dan ingatan kawan-kawan kat aku. but this two sweety girl really suprised me . awal 4 hari , and aku jugak satu hal dah post hadiah ni kat blog sebelum sampai umur aku 20 ! hah!    tadaaaaaaaa !







woargh tahun ni bermakna pulak rasa bila ada org buatkan kad comel ,express dan cute ! tenkiu fatihah and azira ! tenkiu for the gojes beg, and the beautiful tudung and the melaka souveniur tu. i love it.

okey aku tak buat pun ucapan hari jadi ka hapa sebab tak sampai lagi pon dah over excited lebih. bagi lah aku masa nak habiskan sisa2 sweet teen. sweet 19. lepas no more teens lagi dah. dah DUA PLOH !
okey bye u olls. see ya. on my aging besday. big hug and kisses ! *untuk kawan perempuan ja*

Sunday, 15 April 2012

that day,thrilled me.

that day. 
i met with my princesses, seriusly we had a great day .


gambar, bolehkan kalian bersuara untuk daku ? daku malas taip hapa okey .
seperti biasa lah kalau keluar ja makan, bowling, or wayang.

dan

aktiviti utama, bergambar sampai pengsan.sampai penat. sampai aku cakap 'ok tak cukup' haha


fatin izni.


Azira.Izni.Fatiha.

gila-gila berdua hehe

penat ambil gambar orang ambil gambar stuff orang.


azira punya kerja.


ini aku punya kerja.





penggunaan flash menyebabkan muka aku yg tak flawless licin mcm mereka terserlah hehe


macam aku sorang ja boleh bergambar kat dunia ni kan nak hupload semua beratus tak habis kan.

jadi, aku just pick yang aku suka.

tiada paksaan untuk menjengah blog aku yang sememangnya berkaitan hidup aku .

masing-masing blog ada stlye masing-masing kan?


azira terror gak main bowling ! strike kot !

aku? tengok la tu longkang ja tak habis. tercorot. kosong.




sebelum terlupa. 

big TQ to mimi sbb ambil aku kat rumah :')
walaupun dia nak g PADANG BESAR.



thats all. 
sehingga bertemu lagi.

again.
TQ SO MUCH TO ALL OF THEM.


Friday, 13 April 2012

intro- a date with lovely persons.

entry ini entry berjimba keseronokan macam orang yang baru lepas exam enjoy yiipppi padahal mid sem 17 april and so on.thats me. tajuk entry tak boleh nak hebakk lagi siap ada intro tu kan. haish*tepuk dahi *

on wednesday.


gambar kat atas muka frust sebab budak kemeja kotak tu malas nak ambik kan gambar aku. asyik aku ja ambik gambar dia. geram aku. lepas tu dia nak berbebelan bla-bla cakap " haish budak2 muda zaman sekarang ni asyik bgambaq ja p mana2 pon -,,- " eleh bajet dia tua sangat .dia cover malu nk bergmbar.

dah la masa pergi tengok wayang cerita 'jangan pndang-pandang' terserempak kwn dia. dia boleh cakap
 " okey2 aku masuk dulu nak bawak kak aku ni tengok cerita" . kan, kejam tu nasib baik tak cakap bawak "makcik " kan ?? dasar tokwan boroiii. hah padan muka.


cerita ni best weh, rugi tak tengok. geli perut aku gelak. tapi tak la se over gelak budak kemeja kotak tu 

on thursday.


thank you mimi for susahkan diri ambik aku kat rumah .tskkk. jasamu d kenang. and then, dapatlah daku berjumpa girlfriends2 tercinta :) saya suka saya sayang kawan saya very the much mioww.


alamak kena kiss dengan mereka. tolong. haha okey budak kemeja kotak jgn jeles !

okey bye !

ada massa nti sambung lagiiiiiiii ;D


Tuesday, 10 April 2012

scariest but its damn real.

aku dengan kawan-kawan tengah dalam satu perjumpaan, berhadapan rumah yang kelihatan macam surau jugak. kampung area. rumah la, like a dewan yang kecik. then. habis perjumpaan tu ada sesi makan-makan dan apa yang mengejutkan, meja aku makan tu ada jugak aaron aziz, ady putra dan sorang lagi artis !


tiga-tiga orang pakai baju hijau. baju melayu hijau okey. lepas tu, aaron aziz bangun mcm rushing gila nak kuaq dah katanya ada event lain lagi. aku pon terus bangun kaju2 stop cakap dia " abg aaron, tunggu jap ja ambik gambar sesama please?? "

dia buat muka macam " alar lain kali lah dik ya " . aku pergi tepi dia terus snap gmbar pakai handpon cabuk aku. aku tekan banyak2 kali. pastu tetiba dia letak tangan dia kat bahu aku dan cakap " ha ambik cepat".pergh beb, bukan setakat letak kat bahu, pipi pun dah berlaga and i was like " ahh ini kah dunia artis? okey aku redha ja " 

dalam pada tangkap, tangkap dan tangkap gambar tu. aku terpandang jari telunjuk aku dah penuh darah . mengalir meman banyak ahh macam air ! aku cepat2 lap kat baju takut aaron aziz nampak. then tangkap gambar lagi, aku tak tahu apa punya gila aku tangkap non stop macam2 jenis pose, then tiba-tiba.

aaron aziz pgg tangan aku dan cakap " eh darahhhhhhhh??? "

adui pening kepala aku ramai sgt peminat.

aku cepat2 tolak dia suruh dia blah naik kereta yg tunggu dia. aku cakap tak darah pon, kaler ja tu. memang aku tak sakit langsung babe. aku biaq ja darah mengalir. lepas tu aku balik masuk dalam tmpat kami makan td. memang sepanjang jalan aku tu ada penuh darah menitik. aku hairan.hairan gila mcm mana jari luka.

at the end, aku terjaga dengar bunyik mesej dari pakwe aku. ya ALLAH. mimpi di siang hari? dah pukol 3.55 pm. hah memang muka gelabah habis. nasib baik mimpi ! ! first time aku mimpi artis .



brader, asal lu masuk dalam mimpi gua macam tu sekali, tskkkk T_T .
walaupon hakikat nya aku suka jugak mimpi tu tapi aku rasa seram.

moral of the story.

sebelum tidor baca doa, jangan tengok gambar artis ja byk.

ni adalah PENANGAN AKU TERLALU BYK BACA BLOG PASAL AARON AZIZ.

sejak menang ABPBH tu aku tak habis-habis baca beautiful nara, oh bulan, newshub . 

sampai terbawak dalam mimpi. kalau realiti aku tak tau nak cakap cena.

diyana halik, im sorry.

malu la sebab masuk mimpi hazirah pakai baju hijau.eww
lepas ni janji aku tak masuk dah dlm mimpi budak sengai ni.

p/s : dear you, tlg jangan jeleous kay sebab ini mimpi semata-mata. hehehe

Sunday, 8 April 2012

you know what?

i have my own wishlist. and in term of one side. i wish to do those thing.


the sunset moment at the beautiful beach. with future husband . not with boyfriend. i just hope that we gonna have this moment okey you? maybe for another 4 or 5 years insyaALLAH .

besarnya kuasa Allah. its amazing and so calmness to see this



paris. i love the building there :) speechless . semoga jodoh kita panjang dan dapat ke sana as husband-wife.


and i'll forever love my favourite place in Malaysia. Cameron Highland.


thats all. it just a part of my wishlist. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...