klik

Friday, 30 March 2012

too lost to be found


too much misses. 

too much distances.

too much of love.


cannt wait to come back home.

cannt wait to meet everyone.

cannt wait to be like a princess in my home , hehe .



distance wont make us apart.

distance wont make us less of love.

distance wont make us lack of care.



you are not going to anywhere.

you are not too lost to be found.

cause YOU are staying in my heart forever.



phui aku jiwang okeyh. jangan nak tuih2 sini k. p main jauh2. bye ! :D

Tuesday, 27 March 2012

the official


gua suka gila lagu ni. please dengar everyone in the house. heeee mrAA gave me this song :') aku ingat suara dia dah seakan tapi tak. okey aku tetap tunggu lagu ni dia nyanyi. ok tata.

******

eh belum habis lagi, aku baru balik dari kelas cesmed today and im not feeling so well . since last night.punca utama sakit tekak dan badan lemah adalah aku kena hujan sebenaqnya, tapi cakap kat mama kurang minum air kosong ja hehehe . minggu ni memang aku asyik keluaq ja kan. p pasar malam la. giant la. apa la. memang duit sangat laju seperti air laju yang berderau turun dari hidung gua saat ni . eii pengotor !


jalan p pasar malam pon sempat lagi posing kan. haish. apa nak jadi sampai skarang tak berubah lagi -.-


orang yang sama, yang tengah ja lain.


gua sebenarnya tengah panas sama dengan sorang . kalau nak emosi sebab PMS tak payah la nak marah aku kan, memang salah aku pon tapi dah tu habis ja lah kan. ahh tak tahu bersyukur di untung ka hapa aku penat balik tadi bla-bla-bla ikut apa dia suruh aku semalam, wth betol sekarang tak cakap terima kasih ? nasik tu boleh tuang la kot kalau tak nak aku serius menyusahkan diri untuk org tak tahu terima kasih .



p/s: aku tak rasa dia sedang PMS, haish. apa pon, aku sentiasa mengharap kan dia ada contoh baik boleh aku ikut sebab aku ni serba kekurangan, beza umur setahun tu macam tak layak untuk aku tegur dia :'(

Saturday, 24 March 2012

future husband. and mama.


future husband. i want the one who's really care about me like my mama.

the one who boleh jaga malam untuk jaga aku sakit perut, angin perut sebab kosong tak makan. the one who mau sapukan ubat kat perut. sama macam mama buat.  heeeee tahu susah punya nak jumpa sehebat mama.
kan? tak da tandingan okey, tiada. the one who always ingatkan aku tentang belajar. tentang itu ini. yang boleh masakkan aku bubur bila sakit. buatkan air panas milo or teh time aku busy study . 

but sometimes, aku rasa terbatas dalam meluahkan segala rasa to my mama. terutamanya cinta. sebab dia garang dalam masa yang sama sporting. tegas dalam memberi. tidak terlalu memberi peluang tetapi memahami . sukar di gambarkan . she is everything. without her im nothing.

future husband. yang menadah telinga mendengar kata suka duka . yang memberi nasihat kala aku leka terlupa . yang menyejukkan hati membara , meluka dengan masalah keluarga kawan saudara. yang berdiri lagak teguh seperti tugu negara di sisi aku. selamanya.



p/s: tak boleh blah betol nur hazirah ahmad razi stop la talking bout future husband,crush,or everything related to love ==' ijazah pun belum habis first year haish =='

p/s II : masa yang dihabiskan untuk pkir rasa cemburu buta dan sebagainya adalah lebih berbaloi sekiranya di habiskan untuk pikirkan kebesaran yg Maha ESA . pesanan untuk diri sendiri :)




Friday, 23 March 2012

love is.

 hi there, how are you? im feeling sweet-sweet tonight . so , wanna post some sweet photo lovey dovey thing.

tak suka? takpe tak paksa suruh baca :) bye.






hoi pakcik, tetiba gua rasa bersyukur sangat2 ada lu tau dalam hidup gua. 
seriusly. again, thank you sebab banyak sabar dgn gua :)

masak kan gua chicken chop please?


p/s: maafkan gua kasar pakai lu gua.nanti kang sweet sangat termuntah kang -.-

Thursday, 22 March 2012

hi, i love UKM.


everybody know how sewel was me with the camera.


memperkenal kan kawan aku sorang lagi kt sini, PALING COOL. no emosi, no girly , no gediks. she is sempoi much ! ! really cool. :) zeti mahaya. simple people i've ever met hehe.

Monday, 19 March 2012

bersama semula.


"terkenang, terbayang, tak dapat aku lupakan.
tapi sayang semua tinggl kenangan,
teman ku, kekasih ku, 
ku ingin seperti dulu bersama menjelajah dunia."


lagu bersama semula by ACAB memberi aku sejuta sebillion kenangan zaman sekolah.

******
bukan nak berjiwang karat tapi  gua kelaparan di bilik membayangkan ikan siakap steam dan ikan siakap tiga rasa air tangan mama, ya allah sabar ja lah aku tahan terliuq selepas menggoogle plak tadi.

 
kat rumah pantang nampak ada daging bapak beli dalam peti terus buat steak. buat byk keping pastu adik2 pon bantai nak jugak. steak daging yg simple ja , my friend FAUWIZA yg ajaq kan. 




terliur tak? aku just perap daging dengan bawang merah blender dan lada hitam blender. sedikit minyak dan garam. lepas tu simpan peti ais. aku tak tau apa benda lg nak guna bg sedap . sos dia aku pakai beli botol yang siap dah ja. =='

selain benda tu, aku kalau lapaq petang2 ja mula la cari kentang nak potong then salut tepung goreng, kalau ada salad, carrot.aku cincang lumat buat coslow dengan mayonis !

ha kalau dok sini mcm ni kah jadi? haha
aku rindu rumah dah, rindu makanan . mewahnya makan. alahai.

petang ni aku makan bihun fama ja dengan mamee monster. tak berkhasiat langsung ! semua gara2 aku terlupa withdraw duit kat fakulti tadi adoi -.-

*****

ini sumpah lawak. budak2 ni bleh masuk lawak ke der
p/s: ada report lab sedang menunggu gua ini malam. gua harus buat ! jgn tangguh ! perh !

Sunday, 18 March 2012

its time.

salam . its time to update. if only nafsu aku terhadap setadi ( study) adalah seperti nafsu terhadap blog.

kejerawatan terserlah . keayuan tersorok.
kau buat aku rasa kosong. kosong. okey kosong itu empty. empty tu the spaces where there is nothing. 
setiap detik kau aku perhatikan . aku caci maki dan membuatkan kau terbelit tersepit di antara keliru biru.
okey sudah ! sebenarnya apa aku taip tu asalnya lagu najwalatif tajuk KOSONG tapi aku dah tukar. hewhehe jangan cacian makian daku yew wahai peminat najwalatif. 

kreatif tak aku ambil gmbr? ? bakat terpendam tak dak tempat nak ter lepas
lepas ambil gambar aishah camtu, terus aku suruh aishah ambil mcm tu jugak kat aku . jadi kerja kan kami? masa ni tgh tunggu kelas seterusnya ada 20 minutes ja gap. tapi gagah perkasa  ke tasik tepi fakulti aku .

si kurus. si dot. dot.




itu orang kasut merah pura-pura. pura ja pandang tempat lain. apa? nak penampar? muka cm mintak pnampar ? nanti aku bagi alamat aku dtg la jumpa aku k lempang aku. haha =='


i just love to photog so much. bukan muka aku pon takpa asalkan aku 'click' ja dpat gambar. -.- siapa la nak hadiahkan aku DLSR , aku tak mampu :( nak mintak bapak mcm tak sanggup, bukan membantu aku dapat pointer elok pon. baik aku mintak kereta terus . eleh. buat touching.


sudah sampai pnghujung. nanti lah upload lagi. gua penat. bye. take care you alls.

p/s : aku perlukan pembimbing yang dapat memapah aku. perlukan imam dan seseorang yang dapat jauhkan aku dari the darker side. hope everything gonna be okey. cahaya, datanglah menyuluh sgenap hidupku.


Saturday, 17 March 2012

the bond.

aku malas gila hupdate blog. entah kenapa mood tu hilang. ni pon macam paksa dn rela sebab lama dah tangguh. eh perlu sgt ke update? entah lah.

okey straight to the point. aku syg family aku sgt lah ! sbb lepas jumpa aku kat ukm hari tu, the next day adik aku call ajak keluar Jalan Tar, MASJID INDIA . the best thing adalah ada kakak ku sorang tu. we went shopping , buying the kain baju semua ah happy nya aku.


dan hati ku rasaa bersyukur selalu.TQ roomate temankan aku meredah KTM untuk ke KL jumpa family

my messy face. with the pimples everywhere.

koleksi kasut aku -.- dah boleh jual bundle . mama dah bising. tiap2 minggu beli baru apa kes?


i cant control my self. kalau takkeluar jalan-jalan, dalam bilik pon aku membazir duit. aku beli online ha?
yaALLLAH membazir nya :(


kasut biru ni cap ayam tapi sedap pakai okey, murah RM35 . cepat dapatkan di pasaran ! blue black.
dan dah tumblring hari tu still lagi hasrat nak kasut macam kat bawah ni tak dpat lagi. susuah mau jumpa. ada pon kurengggg sikit . haish. stop it hazirah.

cun kan? kakak aku cakap kasut mcm nak p kerja -,-
 
oh ya aku adaa dapat adik angkat hari tu program apa entah kolej aku buat. budak2 tu dari smk Syed Ahmad, Kuala Nerang. the place where me and family had to move to. sekolah tu depan balai polis bapak aku .rumah kami pon berapa km ja dari sekolah tu, taman seri desa emas !

here she is? bigger than me. semua adik2 besar kot. alah adik la sgt umur beza setahun ja derrrr. aku cakap dia " nanti dtg la rumah" . bila dia cakap rumah dia, aku blurr, sumpah tak pernah dengaq, sebab aku cuma tahu tempat aku tidor ja, kawasan2 sana belum sempat di jajah ! ! !

she is quite okey. she gave me hadiah, frame bear comels sgt. ni aku suka ni. tapi aku terkilan tak dapat bagi dia apa-apa. nanti lah balik humah aku kasik dia cenderamata UKM.

okey bye. sekian. aku tau tak da orang pun nak tengok entry aku, so malas dah hupdate lepas ni -,-
eleh tengok2 malam ni ada satu lagi entry hehehe

hai saya hazirah aishah not izara aishah.

Sunday, 11 March 2012

at last

merungut itu ini at last aku dapat jumpa family aku ! ahhhhhhhhh. what the happiest moment.
cuba tengok muka excited aku ni ha. *eleh*

left is me. tengah is adik. right is cousin
family.
oh alhamdulillah. for the moments walaupon sekejap gila. dapat makan nasik kenduri banyak.

muka bahagia.


kesian bapak :( muka sikit ja :( okey sorry bapak. tenkiu bawak mama semua datang. esok tak payah withdraw money dah dapat money heheh. :D

 TIME TO SAY GOODBYE. :'(
p/s: kaalau rasa bising. boleh pause lagu blog ni kay? i love this song :)

Saturday, 10 March 2012

weekend. in march

salam semua. im trying to be understanding person cause i know im great. my family was at the cousin's wedding at bukit beruntung or somewhere in gombak  but me here in the room wasting the time with nothing. im not going to force them to fetch me here cause i know jauh.how i wish theres somebody could send me there to meet my family. ouch. i wish ! but nevermind. its late already. i miss them yo.


 hey do you know her? she's one of  my friends here, bestfriend . collegemate.coursemate. izza tika the clever girl.i do respect her long-self diciplines . ops? long ke? okey2 high self diciplines maybe towards study. hewhew i cannt be like her, eventhough im trying. eleh trying ka? k fine. hai hardworking girl, hai. hai. *lempang sikit budak ni tak dak kerja nak hai-hai bye-bye *



three polka dot woman. young woman. pheweet. dot.dot .dot . they were my coursemate two. they cute.

sekian.

Thursday, 8 March 2012

you're there without me

im here without you. you are there without me. but everything gonnna be okay, cause i know you baby. and you know me as well. love never last. do keep promises. no eye contacts. but still can do ears contact
hewhewhehe mengada .


you,
I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time

I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight it's only you and me, yeah

The miles just keep rollin'
As the people leave their way to say hello
I've heard this life is overrated
But I hope that it gets better as we go



thats all. good luck for final exam MR.AA.

Tuesday, 6 March 2012

me. the unpredictable

last sunday. we went to mid balleyyyh at BALI Indonesia. oyyeah itu pon nak cakap satu dunia. siapa percaya dia good girl.hasrat ku satu hanya ingin berkongsi, kongsi gelap ini gambarsss. godek-godek bawah ayuhhhhhh .

sampai-sampai terus semua buat muka lapaq tahap panda nak mati lah. pusing-pusing jumpa donut terus kerumun macam semut tu. telan sebijik kenyang. mula la nak ambik gambaq. esh.esh. perempuan-perempuan.


hai saya xeyr donut. berbaju big apple donuts. dan ini kawan-kawan saya aishah donut, anis donut. well, semua sedang membajet comel. shut up and cry T_T . eh silap 'and smile =) '





tiada kata seindah bahasa. tiada kata terungkap menggambarkan suka. ttiada peribahasa yang rosak selain di rosak kan aku. tiada manusia yang anti makanan. begitulah jugak kami. * apa kaitan? *

atas betol-betol call orang, bawah tu terus kave bila lensa kamera tett
bapak, see? kakak makan yong tau puuhh. our feberet. daddy's girl
mama, see? kawan kakak comels.

hoi bajet macam mak bapak aku tau wujudnya blog ni. -..-

mr H , tengok ni wifey anda makan banyak.



 ini aku suka. the feberet photo of the day. TQ to azniza for taking this photo :)


dah makan. bawak kanak-kanak riang pergi main, okey aku pon main jugak. main nyibuk ja. shoot bola.


penat la nak berkata-kata. check it out. diam-diam dah la . ok bye .


menunggu putera KTM.
 too many picta. dont be jelly . salam. happy reading and seeing .


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...