klik

Sunday, 26 February 2012

wedding of them

pernah baca tak entry aku yang  ----->  ini !
dan sekarang.MEMANG MEREKA INI LISA SURIHANI DAN YUSRI berkahwin hehehe.


majlis akad nikah.

23 feb 2012 

simple tapi cantik sangat lisa.

credit gambar to mig online



dan hari ni. majlis perkhwinan mereka !

credit gmbar to b.nara
adoi caantik sangat dia. tapi gaun kahwin dia sama sebijik macammmmm kate william



hehehe apa pon. aku minat dia forever. semoga bahagia sehingga ujung nyawa. :)

mama lisa dan anak comel mia. mia sarra nasuha

flashback.the stories

sekolah.kasut nak all star. baju nak canggih. beg nak sama. eh siapa la tuh. belagak betol kan. itu sekolah.
sekolah. sekejap nya bersekolah. 5 tahun tu sekejap kah? buat degree 4 tahun lagi sekejap. degree tak sesenang sekolah. degree subject sangat easy measy. i mean opposite to easy.


duduk dalam kelass tak pernah tenang. hati kat lain. jasad kat kelas. jiwa berjalan-jalan satu sekolah. jasad atas kerusi depan cikgu pretend macam paham. siapa tu? entah la siapa . pantang cikgu tak da terus pergi tingkap.. bukan cuci tingkap. tapi jilat tingkap. eh tipu lah. tak da la serajin tu budak ni. budak malas ni.



surat. hari-hari nak surat. old-fashioned enough? sweet-sweet ja ayat. ada ke surat cinta maki-maki? kau balas aku.aku balas kau. tak terbalas tak senang kaki tangan. kantoi surat time kelas kimia kira bagus la tu. pelajar contoh sungguh. orang salin formula. aku reply surat. each sentences. each paragraph. sebab tu karangan bahasa melayu aku tak pernah gred lain selain A . tudia riak tertonjol. okey maaf.



tidur dalam kelas. zaman riang asrama . toleh belakang tengok buah hati tidor. sejarah. letak buku bajet sedang baca buku nota. tapi tidor sebalik buku. angguk tanda paham agama islam. sedap sangat suara ustad.


tangga. kau ada memori tangga? tangga untuk aku daki kejayaan. eleh menipu. tangga tempat bertukar surat. makanan. gula-gula. sweets chewing gum.kau bunyi aku datang laju-laju. aku datang silap orang merah muka aku. komunikasi tak hebat . tapi instinct aku hebat. bila hati suruh keluar tengok kantin pakya. mau memang ada pakya hensem pakai lebai potong sawi hah. hebat. hebat. kalau exam hebat lagi bagus.


sampai sekarang. aku teringin nak jalan tepi pantai dengan orang yang aku suka. orang yang aku sayang. tapi selagi tak kahwin. mana boleh aku tengok sunset and sunrise dengan orang aku sayang kalau mama aku suruh balik sebelum pukul 6 pm. pagi keluar bukan subuh-subuh . kan? takpa tengok dengan roomate dan BFF pon dah kira okey. tapi tak sama. nak jugak. nak jugak. tepi pantai makan-makan. tak pon redah hutan cari bunga


nak je rasa makan berdua dengan orang tu waktu sekolah. tapi sekolah aku bukan sekolah korea. jangan nak mengada-ngada. okey lepas tu tak sabaq nak besar boleh makan sama-sama. konon sweet gi tuhhh tapi dah lama-lama. korek hidung depan orang tu pon dah jadi macam errr. teruk betoi tak leh wat bini. alar lepak lah  weh. nak control-control ayu sgt apa kes. ada kesah ? okaey aku berubah jadi proper .


alar orang tu tak balas mesej skit nak nangis peluk bear macam orang gila. padahal orang tu tertidor penat agaknya tak leh nak pikir kot. manja je lebih. kasi tough sikit hati tu .

okey lah sudah lah. story secara overall ni aku taip apa terlintas di benak pikiran aku seketika ni sahaja.
jangan ada salah paham . terlanjur taip aku boleh delete lagi. terlanjur kata aku tak leh delete. terlanjur perahu boleh terjun sungai. sekian.

gua sedih sebab banyak barang gua hilang. memang tak tenang sapa ambik barang gua. gua macam redha je mula-mula. tapi semakin lama , semakin baru sedar banyakkkkkkkkkkkkkkkkk jugak hilang. ya ah barang banyak sangat padan muka sampai tak ingat apa yg hilang. T_T nangis. ahhh tak tough langsung

Thursday, 23 February 2012

third day of semester 2

dont worry i wont write setiap hari di semester dua pon ok? to be honest,i felt really down. down to earth.
after lecturer shown us the average pointer setiap batch. my spirit, my veins dah macam apa dah time tu.average budak manufacture punya pointer sikit gila yg lepas 3.00 boleh bygkan dak? aku sure gila smua budak manufacture sbnarnya apply kos tu bukan sebab minat pon tap TER APPLY. macam aku. dah minat pon macam tak minat, apa lagi nak go through the killer subjek for empat tahun babe? i cannt thinking clearly, baru ja semangat membara nak belajar betol-betol hahahaha. call mama,lastly nangis tak leh nak cakap.

i just hope that everyone, my family know how my course tu macam mana 'senang'. i didnt expect it was as tough as everyone think. tapi dah bila aku tgok pointer semua org dah mcam tu, memang betol la tu.budak-budak mechy memang tak di sangkal lagi, otak dan level IQ sangat tinggi. tak sama mcm saya. sekian.

baru balik dari kafe fakulti
kawan-kawan ku di matrik, kawan-kawan sekolah. tak tahu nak cakap cna dah. i miss u all hehe.
rindu zaman sekolah. university life ? complicated. tetapi tak dak bnda yg mustahil selagi kita percaya ALLAH itu ada untuk kita. so tak mau give up awal-awal.i'll try my best ya mama bapak. :D

anis. yang atas.aishah. kamera tak habis2 hehe

Tuesday, 21 February 2012

second day of sem 2

i learned bout electric.i learned how to read the colour thing err i dont know what. the kilo ohm. i learned computer programming. i learned loop. i learned mesh. oh ok its fun.

but what make me OH NO! tabung merah aku hilang. serius aku tengah mengcool kan diri. duit syiling aku simpan selama sem 1 banyak kot. ingat hapa? suka hati mak bapak ja ambil . aku dah letak dalam kotak siap salotip kat store. patut pon kotak tu terbuka. haram J betul manusia itu. dah la tikar getah dalam bilik aku ni pon nak kebas. hampeh betul. penyapu buruk pon nk amik . bakul sampah aku. baldi besar aku.semua amik! nasib la selipar jamban aku tak ambik. vavy lah. tabung tu dah la kawan lama aku bagi. aku syg tabung. duit pon sayang. sabar .sabar. dugaan NYA.

too many harsh word. opss. error.


Monday, 20 February 2012

life would be so much simpler if i didnt care so much.


siapa pun tak dapat rasa apa aku rasa. kalau boleh nak ja aku maki diri sendiri. no use. its a waste.i may look like i didnt care, but you know me well,hey you! i never stop thinking bout it. walaubagaimanapon aku tak kan mudah patah,mudah kalah,mudah putus asa,. no buat muka lembek. no buat teruk. just wake up  from the angan-angan kosong. i am not loser. ALLAH cuma bagi aku satu pukulan kecil, takkan itu pun aku tak mampu handle? like what mrAA said to me,jangan pernah salahkan takdir tuhan, bersyukur. bersyukur.

p/s: i just miss my mama so much, is she well there without me? ? mama,i wont make u sad. promise.

my first day of semester two . no words to describe, aku semangat. tolong jangan patahkan semangat aku wahai jiwa bodoh yang penuh negative charge. bye.

Saturday, 18 February 2012

ubah mindset lama,ke mindset baru.

kalau dulu orang cakap 'eh rajin nya study ',
slumber membalas' tak da lah aku baru nak buat ni, tak paham apa'.
kalau dulu orang cakap ' eh cantik nya ', 
slumber membalas 'eh tak la.tak cantik pon tipu ja awak '
kalau dulu orang cakap ' eh, power lah, kreatif nya ' ,
slumber cakap' aku tak kreatif pon la, taik je ni semua'


kata-kata mempengaruhi tanggapan.

tanggapan mempengaruhi perasaan.

perasaan mempengaruhi emosi.

did you get my point? yes? no? kata-kata adalah reaksi emosi. kata-kata adalah doa.
jadi apa kata,kita berkata-kata perkara positif, yang boleh jadi satu doa? setiap kali orang memuji, tak kisah mahupon perli, apa kata kita cakap " ya betol tu, terimakasih, segala puji bagi ALLAH"

boleh kan? boleh kan? tapi jangan la sampai riak. sederhana itu baik.

ya aku boleh, ya aku rajin, ya aku suka. ya aku minat. caj-caj positif mesti bertebaran, menyerap ke segenap tubuh kita kan? kalau fikiran  kita selalu positif maka situasi yang dijelmakan mesti positif.

aku  pon nak caj-caj positif tu bermain2 dalam buluh darah aku. aku akan buat papan tanda 'STOP' kepada caj-caj negatif, caj malas, rasa lepak, perasaan keawangan, honeymoon, enjoy with life, oh say NO!

aku tak kan cakap lagi 'malas'
aku tak kan cakap lagi 'susah'
aku tak kan cakap lagi 'alar leceh ar'



maka dgn ini aku nak stop dulu. rasa awkward pulak menjadi ala-ala proffessor dan motivator .hehe

tapi tak salah kan. saya sedang berusaha menjadi jiwa positive. sebagai hamba ALLAH,anak, pelajar, dan juga sebagai kekasih. sekian terima kasih. saya bermadah kerana ikhlas :) eh ikhlas tak leh dinilai kerana hanya ALLAH tahu


p/s: mendoakan si penulis blog berjaya berubah menjadi lebih baik dan bersemangat jitu belajar. aminn

Wednesday, 15 February 2012

padan muka. but in the same time alhamdulillah.

this is my situation.

im trying to be cool and accepted the result dengan hati tenang dan tak bergenang. aku dah jangka dah.
aku dah jangka dah memang aku 'dean list'. nah amik sebijik A pon tak dak. mimpi pon tak boleh sebab nya?
perangai aku mencerminkan result aku. eh terbalik ! result aku mencerminkan perangai aku.

ce kira sendiri berapa aku dapat? dah tau kutuk la tau. haha


alhamdulillah sebab tak repeat calculus tapi padan muka pointer hebat ,tak pernah2 aku dapat macam ni, rasakan. bak kata mrAA ' sem depan main on9 la 24 jam lagi,buka la twitter,blog lagi. roda selalu berputar dan kdg2 kita kena rasa mcm mana duduk kat bawah' 

jatuh gedebukkkk nah amik hang. sedih tak guna woh. sem 1 yang orang nak skor sebab sikit ja, sem dua nanti ? lagi la sakit. banyak subjek. okey babeyh.im trying to be positive. :)


sudah terngatuk baru nak tidor. sudah terhantuk baru terngadah. malu.malu.malu.malu. malu.


tahniah kepada kawan2 aku sekelas aku yg dapat hebat-hebat. im proud to be your friends. tak di sangkal lagi dah. TUHAN sgt adil, dia bagi tu memang sama banyak dengan usaha kita buat. lagi banyakk kita susah payah lagi banyak hasil. aku? nahiii tom se pyar karega. okey .

ada ka orang jatuh gaya mcam ni? hehehehe

ok sekian. ya ALLAH. semoga sem dua memberi aku semangat dan azam baru. ayuh pandang depan. jangan pandang belakang congkak

Monday, 13 February 2012

tarannum.

siapa pernah belajaq tarannum angkat tangan !
siapa pernah mesti anda teruja , 

a long time ago. time tu tingkatan 2 dan 1. kelas aku kena belajar tarannum! besh gilaaaaaaaaaaaaaa. tolong la percaya dulu saya kelas aliran agama. belajaq arab. ada sikit ja ilmu pasal arab dan tarannum sebab dah tak teruskan sekarang. rindu nya :'( jenis-jenis tarannum kat Malaysia  ialah bayati,rast, nahawand,sikah ,ajam.hijaz dan aku tak ingat dah. yang aku reti bayati ja sikit-sikit. alahai kalau la ada orang nak ajarkan.

awak, awak boleh tak ajaq saya. saya tahu awak tahu byk lagu tarannum kan? jgn kedekut sgt awak,mRAA!
alahai tetiba rindu nak dgaq ustaz panggil AA suruh buat lagu tarannum depan kelas. awhh melting aku dgaq.



petang-petang kt tv9 kan ada mari mengaji tu. mari bertarannum. ustaz aku ada cakap kat kawan aku sorang ni nama dia AZIRA, ustaz kata muka azira mcm budak yg dalam mari mengaji tv9. hehe memang pon muka depa lebih kurang. bulat muka depa. kiut!


* * * * * * *

hasil parents yang cun dan handsome seperti mereka,




maka

dapatlah


anak yang comel




eh ! silap pulak. hehe *sengaja cakap la sengaja*

by the way, the truth .

iini anak mereka ya.


hehehe ini anak bongsu aaron aziz . comels sangat. muka photostat papa dia.










ok bye . love.

Sunday, 12 February 2012

facebook applications

really impressive.

and me like 'woahhh biaq betikkkk benda ni hahaha'


MEMANDANGKAN aku lahir 18 APRIL. hehe
part paling betul sekali adalah aku always at variance with parents!
dan im fit into engineering field! damn its true hehehe.


thats all.


Saturday, 11 February 2012

ini kisah aku mungkin


hai assalamualaikum semua.aku nak cakap yang aku sangat lah tak sabar tunggu result 15 feb ni sebab aku nak tanam azam baru sem dua nanti.sekarang tak leh tanam lagi sebab tanah tak elok lagi.apa pon jawapannya aku tawakal kepada yg ESA tak kisah la apa pon aku dapat.okey sekian.

hai saya anak patung yang comel.
ya itu dia perkenalkan anak sulung aku seperti anak patung.tipu,tipu,tipu. anak orang lah.hmm.ya aku kat rumah sudah tak da punca nak buat pa.buka novel,tutup tak besh.bukak komik,30 minit dah abes baca.penat ja beli ,baca kejap ja.tak faedah plak tu. baca majalah wanita,solusi, remaja semuanya dah abis.buka lettop buka fb,buka twitter.everything is boring. takda cara lain. main dengan budak -budak ja la kerja aku.

ini kakak kepada baby kat atas tu.
handphone aku penuh gambar gegirlsssss cute miut ni ja lah.setiap kali pandang muka comel mereka hati rasa bahagia. wah,wah,wahhhh.anak orang ok,anak orang. hehe

with my cousins. the youngest cousins rasanya.


last friday, kelmaqin la. aku pergi ke KULIM rumah pakteh aku sebab ada majlis doaa selamat. anak dia nak pergi Univ.of Auckland in biotech setelah setahun kot dia buat persediaan di Kolej Mara Banting,bla3 aku pon tak tau apa.. haish alhamdulillah for her. sepupu aku tu ada kembar ohh. yang pergi sana tu adik dia.aku doakan semoga dia dapat biasakan diri dgn keadaan di sana dan success dalam bidang dia aminnnnnn.


hello ini paksu saya, muka mcm bapak dak? ;P

my pretty aunty and my beautiful mama

FIRST time aku pakai jubah hitam dan sepupu aku cakap 'bila balik Makkah ni, ingat tok arab mana tadi'
huh. aku boring pakai baju warna warni semua lah. sebab tu aku main pakai ja baju mama aku. memang besaq. who cares? janji aku pakai dari tak pakai. haha.

okey dah penat mengarut dan cerita kisah aku. sekadar melepaskan boringgggggggggerrrrrrrrrr. bye peeps.
have a nice day. 

Wednesday, 8 February 2012

seize the day.


the existance.

memori sekolah menengah.
aku rindu nak jalan kaki pergi sekolah . aku rindu nak jalan merayau pusing kantin, pusing koperasi sebab nak bagi terserempak budak tu. aku rindu nak naik bus pergi sekolah tingkatan tiga dengan dia. aku rindu dia tunngu aku kat bustop pendang dan balik rumah sekali. aku rindu nak rollcall kat asrama petang2 tingkatan 2 sebab boleh usya diaa. aku rindu nak duduk tepi tingkap kelas 4s1 tengok kelas dia, sampai kawan aku panggil aku minah tingkap. aku rindu nak lari tepi tangga kelas 5s1 sebab dengar bunyik dia panggil tapi pernah silap org-.- aku rindu dia tapau roti ada telur mama dia buat, bagi aku breakfast.


aku rindu dengan event kat sekolah sebab dia mesti wat persembahan nyanyi nasyid, nyanyi lagu hujan, GSM.
aku rindu nak makan kat dewan makan dengan geng asrama. jogging setiap jumaat dengan geng asrama. rindu dengan bell,jadi peserta pancaragam termuda. rindu nak naik pentas amik hadiah walaupon aku cuma dapat tertinggi subjek biasa sahaja :( aku rindu nak penat kelas tambahan kat sekolah, aku rindu nak tusyen TM.aku rindu lepak food court dgn dia after tusyen. aku rindu waktu hujan tunggu kat bustop pekan rabu, aku rindu waktu sukan sekolah. aku rindu chewing gum yg dia bg aku tiap2 hari

sorry you, terkeluar gambar perut boroi

aku rindu dia buat muka poyo dan annoying bila nak ambik gambaq. aku rindu nak ajaq dia addmath tapi dia main-main sampai aku bengang nak ajaq dah. wokeyhhhhhhhhhhhhhhhhhh aku penat lah taip. bye.okey kalau rajin aku sambung lagi esok. :')


Tuesday, 7 February 2012

1234.


There's only one thing to do

Three words for you I love you
There's only one way to say
Those three words and that's what I'll do, 
I love you



hai






YOU make its easy, as easy 1234.


love





ACHMED AMNOIK. hehe



HELLO KAWAN. ini kerja orang bosan. menangkap gambar diri sendiri. 
semalam kawan baik saya hupdate blog dia. pasal kelab bini AA . haha cute ! ini ----> dia TIARA !



this special entry is just for you.
maaf la anda yg lain, sila muntah sekarang. baldi tidak di sediakan. #bye !


TQ for the kemeja u gave me, its great!

semoga segalanya berkekalan hingga Tuhan mencabut nyawa aku. 

Monday, 6 February 2012

im on the top of the world.

I LOVE THE DRESS AND CARDIGEN. source photo: google
hello geng.
assalamualaikum. salam sejahtera. salam mauludirasul . salam cinta. salam.

tadi jalan-jalan dengan future-husband.
jumpa cardigen cun gila. bila belek harga rm98.90.
alamak maaf la gua tak mampu. T_T  
gua bukan orang senang nak habiskan duit sebanyak tu untuk cardigen sahaja
.melainkan barang tu aku suka gila nak mati.

dan melainkan ada SALE  . *haha gelak jahat*

untuk makan aku sanggup habiskan beratus * ckp mcm bapak*

its okey.
what i wanna stress here is.

kitewww dapat hadiahhh bajuuuuuuuuu dariiiii ehemmmm2 lagiiii .

alahai gedikkk nyaaaaa mak nyah ni !


dah lama nak bagi tapi dia asyik lupa bawak -..-

blue . blue. im fall in love with blue lah sekarang :)


dan menghabiskan lagi RM50 baucer buku tadi dgn dia.



maaflah, aku tak guna baucer tu untuk beli buku ilmiah.
 komik,novel hlovate,solusi *baik tak aku*, dan si comel pemadam pen

hai kamu.
he is cuter than usual. oh my ! scary ak?

thanxs my ultraman. till we meet again for another two month later maybe .

*sedih*

i love today.
thanxs to my friend MIMI sebab hantar kan aku balik rumah.

sekian.

ini aku jumpa dkt twitter ayat ini aku suka :

Dipinggirkan, cemburu buta dengan orang yang kita sayang, rasa macam takde orang sayang kita even it is not true, 

bila tengah bersayang sayang kentut pun bau wangi tapi bila dah benci membenci ,maki memaki .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...