klik

Monday, 28 November 2011

the mix feelings.


im happy to see him. 

but im sad to be far apart from him.

eh, hazirah mcm tak biasa berjauhan ja. -.-

and



i promize


as what u said.




'i wont leave you, whatever happen'.






only GOD knows how sincere you are.





thank you man, you really made sense of love for those old days.



and he is the real prince in my life
who respect,care,protect and help me a lot.


hazirah.


aCh.

memories at penang (28.11.2011) :D

Sunday, 27 November 2011

i should think positively.






my greatest weaknesses is  i cannt control my mind from thinking the negative side .

and really, im really hate this feeling.






i should accelerate the cleverness more. and more.

now what i love to do is just twittering, facebooking, blogging, shopping. wth?

what is the percentages of the study in my life . tinggal 10 %. damnly bad.






my lovely frends post this



"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah keadaan suatu kaum sebelum mereka mengubah keadaan diri mereka sendiri " - (Ar-Ra'd: 11)
 
that is true and i wont get nothing if i keep doing the same, talking the same thing here, without changing my self ! ! !
 
p/s: pray for my safety. semoga selamat semua nya.

Thursday, 24 November 2011

decision making

aku rindu sama bapak.

aku rindu sama mama.

hai kawan-kawan.

di sebab kan ada masa terluang malam ni.

i deciced to write something here.


haip ! 



dua tiga hari ni im not feeling so well. stress sgt sebab exam lagi. study last min.

sebab tu sakit.

moral nya. manage ur time well okey.

dah boleh inhaled,exhaled baik sikit dah after all the works,exam almost siap.

******

i have one friends that inspires me lot.i miss her

the JORDAN's doctor 5 tahun lagi.

and each of her entry in the blog, really sweet and inspiring .

nama pon bakal doktor kan, gaya penulisan melambangkan keperibadian kan.

ini adalah blog dia, FAUWIZA baca smua jom .

dia jarang hupdate, nama pon medik student kan. for sure bz :)


******

lastly



the ugliest face of mine .imy man


p/s: semua org aku nak rindu kan? :D (TAJUK ENTRY TAK DA KENA MENGENA)

Tuesday, 22 November 2011

BFF besday !







today is someone spedial birthday, i just came back from class and terus buka lappy laju2  nak update blog. :)


i dun know how to tell u guys

how much i love her. 

macam adek bradik dah.

dia selalu tolong aku dalam byk hal . 

saudari azira mokti, halalkan semua ok? ikhlaskan semua.

semoga ALLAH berkati hang.

and panjang umur serta murah rezeki.



nama kami pon nak sama.


mrAA pon kawan baik aka bff dia kan,

hehehe. :D

ok lady, u can smile now. dun touching-touching.

harap boleh lepak-lepak lagi.

nanti dah nikah, dah keja dah susah dah.

kan? happy besday again.



bye. 

sincerely, nurhazirah

Monday, 21 November 2011

'you are everything to me' ,EDWARD




ouch ! wah ! wah !

breaking dawn. breaking dawn.
cannt wait to see this movie. aku tak tau la kenapa aku teruja kali ni.

teringat-ingat dlm twilight dulu edward cakap kat bella " u are everything to me"


apa yg aku baca, bella is pregnant after the honeymoon with edward.

aww,romantic gila babun.



but apa yang menarik nya the fetus dalam perut bella tu adalah macam monster yang menghisap darah dia. the baby is half vampire and half human.

and edward decides to change bella into vampire by injecting his venom into her heart.

sounds really besh ! ! ! !


mrAA belanja la tengok muvie ni. ! ok ok ok !? :D

and



aku rasa hari ni aku STUPID gilaaa.

sebab nya tadi time mid test

autocad,

aku dah save drawing aku tiba-tiba time nak hantar kosong benda tu?


badan dah berpeluh dah walaupon dalam air cond.

takut gila aku !! ! !


cari punya cari aku save dlm file download.

fuhhhhhhhhhhhhhh !
autocad.autocad.


AND 

now im going to fokus for material sc pulak :')

tapi sempat pulak an update baby blog aku terchenta ni.



lastly . do pray for me !


bye people. have a nice day .

and jangan lupa, kita belajar niat kerana ALLAH ok. (pesan diri sendiri jugak )  :)

Saturday, 19 November 2011

i love you not like a love song but like a romeo and juliet lah.


but i do love you every time YOU play a guitar and  sing a love song to me !
bertuah kan dapat teman istimewa pandai nyanyi. jangan jeles .



ok CUKUP. aku bukan nak cerita sweet or jiwang pon kali ini.

* * * * *

setiap kali aku pandang board depan meja study aku.
aku mesti tengok gmbaq family aku .

dan ketara nya the beautiful mama there.

haish. semalam semangat study aku yg hilang gara-gara frust calculus 

tiba-tiba hati bersorakan mcm ni

" zirah ! study material sc cepat ! kesian mama bapak ,depa harapkan hang sorang ja "

laju terus aku buka buku study.

dah sampai 2 jam aku dah boring.

sebab tu aku kat SINI ! !'


aku takut dengan banda bernama EXAM
aku cakap sana sini ja takut macam hapa g.

tapi aku kat sini cool nak mampoih buat mcm pandai sgt malas baca buku.

teruk.teruk.teruk.


kalau lah aku boleh TRIM kemalasan ni pakai apa2 comand yang ada di sekeliling aku=.='

kalau lah aku boleh ARRAY kan kerajinan kemood-an kebelajaran berganda2.


*******

vlogger terkenal MATLUTFI memang buat aku bangga jadi anak KEDAH. 

hehehe.

mrAA jgn jeles okay. im proud to be kedah_ians

sebab 

walaupon dia stay d over sea, loghat dia tetap kaw2 ! 




p/s : aku stop dulu . tak mau lebih-lebih di sini. material sc memanggil. autocad dok dengki. bye

"to be good engineer,always start to study lates for exam because it teaches you how to manage time and tackle emergencies , " bill gates. :D
 

Friday, 18 November 2011

wah, wah.

hai makcik,pakcik .


aku taw blog aku tak menarik, tak da informasi hebat, takda pandangan hebat, tak da tutorial apa pon :)

blog aku adalah tempat aku meluahkan, melontarkan intonasi jiwa . *ceh ayat*

ye aku seriusly tak suka promote or buat org tahu aku ada blog.
 thats why aku tak suka sgt blogwalking and tggalkan jejak.


 kalau aku nak follow org aku takkan suruh dia follow aku

lebih suka jadikan blog ni mcm diari online yang tak da benda penting pon untuk di kongsi.

cuma sekadar cerita biasa untuk kawan-kawan terdekat dan dia tersayang


tapi kalau dah sesiapa TERBUKA blog aku. go on je lah membaca nya. terima kacehhhhh :)




i am a great silent reader too. and of coz. great stalker ( shy------talk-------errr) :D


ada aku kesah?

namun yang demikian, aku suka kalau orang datang komen blog aku.

sapa tak suka kan ! 



******

aku taip dalam keadaan mengantuk sgt.

sebab ptg tadi penat exam.

gilaaaaa susahhhhhh. -.-"
calculus.calculus.kenapa hang susah sangat.

selamat malam kawan. 


p/s: mrAA aku selalu cakap " tak payah tunjuk sgt kat orang kita tu ada pakwe, makwe, macam lah orang lain tak da.wall post bagai rak sayang menyayang.last-last tak jadi,baik kita bersederhana tapi bahagia"    kannnn? sangat setujuuuuuuuuuuu.
aku pon sedang belajar jadi matang seperti si dia. HEHE

Wednesday, 16 November 2011

. hey dia.



him.

i wanna talk bout him

bukan this man. :D



 . . .

 he has a good body structure,




 *lelaki tough itu seksi*

 really sweet with the beautiful smile,

and the eyes , so kacak.

and i know ,girls adore his muscle 
smpai kan pggil MR MUSCle yg iklan detergent tu !

his voice would melt the girl's soul .

i wish that i could put him in a box and bring him, here ! 

i wish that there is no girl looks at him

but 

im not GOD to stop people untuk berperasaan.

he is sweet when he created his smile on me.

he is sweeter when he showed his love to me.

he is the sweetest when he is staying by my side 24/7 !




people ask the same question . people always wondering how could he and me stay together for thislong.

i dun have the answer.

i dun "riak" with this situation

but im scare.
       scare if i might lost him.
           

no. no. no. no way.

maybe i should give him to people to let them know why i cannt leave him ?


eventhough i found the byangan of him in some of the people around me

i cannt be the same.

totally different with him.


i found the ' responsible' man in him

i found the 'respect' . in him

i found the ' hardworking ' man in him

i found the ' love' in his heart.



he never tired to argue with me.

he never tired to know me in this 7 years being a frends.

and

the only things that make me pelik is.

he never know the meaning of 'BREAK UP' .

yes. apa lagi yg aku nak cakap?
for sure the thanks to ALLAH.
alhamdulillah.


tiada alasan kukuh untuk aku tinggalkan orang yang selama ini menemani aku saat jatuh bangun.

dengan rasa rendah hati nya,, 
aku mohon semoga ALLAH memelihara hubungan ini agar ia menjadi sesuatu yang kekal .
lebih kekal lagi dgn ikatan sah dan di rahmati ALLAH. insyaAllah.  kalau ada jodoh, amin.

andai tiada jodoh, aku tetap berharap agar kami di satu kan di akhirat sana :)
mrAA and nurHAZIRAH.



p/s: entry kalau boleh serius memang serius kan? takut tak baca? hahahahahahaha ! saja nak buang tabiat sikit. lama dah tak serius2 ni. en AA, jgn nak bangga sangat la ye , kembang kempis nampak?


kekurangan dia, melengkapkan kan hidup aku. dan kekurangan aku melengkapkan dia.

Monday, 14 November 2011

the comel things.

 salam.

entry ni lebih beradab yew . dan sedikit membajet comel .

hari tu aku sampai ja Kajang,kawan aku ajak pergi ECONSAVE beli makanan.

memang tak tolak la kalau ajak orang macam aku kan.

nak taw aku jumpa bnda pa?




the botol ayaq ! haha 400 ml !

aku geram tgok comey sgt aku pon rembat ja..



lagi pon, aku rasa lebih tertarik nak minum ayaq masak byk2 kalau dh botol menarik.
bukan nya asyik botol jernih cactus tu ja x selera aku. =='

jalan.jalan.lagi aku ternampak.

apa ni?

tu nama dia correction tape. harga RM1.5O ja.

yg penguin tu la aku jumpa.
menarik !

SERIUS aku rasa nak beli 10 !

yg cotton doll tu yg lama aku beli before msuk UKM.

dan aku sedaq entry ni macam pulun sgt2 nak habaq kata brg2 aku semua ala comey gi tuh !
ewwwwwwh. no lah ! aku banyak brg brutal gak weh. kikikihhhhh !

******

dan satu hal lagi.
     
         aku taw semua cashier mesti stress dgn aku ,even abg kafe pon sama,

                            sebab nyaaaaaa.



hello kitty tu kopet duit syiling :D
sebab nya adalah.
aku suka lipat duit macam tu dalam dompet aku.

so bila aku nak bg kat juru wang tu. aku main tarik2 dgn lipat-lipat tu terus ja.

tak da makna nya lah aku nak buka duit tu bagi elok2. kejam ak?


ya style bapak aku punya lipat duit letak dlm tu. * npk la tebai sikit duit wlupon sikit*

bye, *hug you gf*
p/s: tadi aku ketaq lutut dan nangis sebab excident dpn mata aku dan semua org gelabah ,terpaku, tak tau nak tolong apa sebab budak tu kesakitan tiarap di jalan. YA ALLAH, pjg kan lah usia dia :'(

akhirnya aku..

akhir nya aku dapat tulis blog ! 
wahhh,rasa mcm nk gila satu hari wifi takda. *ngada*


aku tulis blog.
           
                bukan sebab makan puji.

                         bukan sebab syok sendiri.

beb,AKU TULIS BLOG SEBAB AKU PON TAK TAHU.
bila aku rasa nak tulis aku tulis la,cepat2 on lappy.
tak boleh d tangguh,makin d tangguh makin tak tahan.

phewwww ! tak tahan?? ha absolutely ! macam kentut ! kena lepaskan segera.
hai manusiaaa.saya kasut.

ha amacam comel tak kasut tu?

aku beli time pergi tesco dgn mrAA.

cepat cakap monyet tu comel !

haha aku pon tak tawu kenapa la aku rasa tertarik dgn monyet.

last two month.


hello manusia
laptop skin aku pon gmbar kapel monyet yg comel !

ha tu diaaaaaaa.

tiba2 aku tringat kat izza tika.

" monyet pakai blackberry pastu mintak no.tepon and nak tgkap gambar sama2?"

dah maju dahhh !
apa sengih-sengih?? sapa tahun 1992 angkat tgn? hampa tu tahun monyetttt ! :D

maybe my ukm terlalu byk monyet ,sebab tu lah aku terasa seperti ada kimia dgn monyet =..=
sekian.



p/s: aku heaven gila sebab hari ini, ISNINN xda kelas. so kita enjoy ! 

* hang tak pyh nak enjoy sangat hazirah, jumaat ada calculus . exam, exam ,exam syg !*

Saturday, 12 November 2011

budak tu sweet ?? ?!


ada budak tu.
berat dia bertmbah 5 kilo.

tapi aku nampak dia kurus.


oh tidak mata ini menipu. gambar membuktikan.


tangan dia dua kali ganda tgn aku.





teeeetttttttt ! 

******


aku sedang cari nahas nama nya time ni .
jam dah pukul 2.30 pagi tapi aku tak tidor lagi. GILA !

aku naik bas pukol 9 pg besok !


cari nahas ngn mama aku. kalau dia tahu kompom akan dgr syarahan free.

erhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !

perut terhegeh2 nak bunyik drum yg haram tak sedap pon.

katanya tak cukup kenyang murtabak maggi tomyam.

hey ! aku nak tidor dah ni tak payah mngada mintak nasik malam2.


ok dah ! sekian untuk short stupid entry . selamat pagi sabtu. 



p/s: you, dun miss me . but for sure i gonna miss u more my man ! sobsssss.sobssss.. :'(



Thursday, 10 November 2011

intro . memories on 10.11.2011






pewwweeeeeeet ! pweweeeeet ! aku sedang mempunyai nafsu besar nak menulis blog.

tapi tu diaaaaah aku punya eye ball ka bola mata entah rasa berat .




for sure aku kepenatan .

ceh,penat la sangat.but im extremely happy for today.
woi mana tak happy dapat dating dengan orang tersayang makcik oi.

apa kata aku tidor dulu bagi cukup rehat baru lah idea menulis entry hebak bagus datang.


besok nak sambunngggg cerita pasai dating aku hari ni 10.11.2011

ok pompuan, hg jangan nak bajet sgt macam orang suka sgt stalker, or read hang punya entry lah !


ok fine, aku sedang marah diri sendiriiii. GILA !..






ok aku dah sasau. selamat malam. aku sedang tunggu tarikh menarik yang semua orang teruja.


11/11/11 adakah ? ya ada kawan baru saya di ukm hari lahir nya adalah 11th nov. happy besday kawan. you are awesome because the date is super awesome ! ha ah ahaha .

bye.

Wednesday, 9 November 2011

kesengsaraan


hai assalamualaikom semua.

kelapangan di rumah membuat kan aku ter gedik nak tulis blog !

bukan nya nak study ! p e ma las ! !

aku yakin semua orang ada kesengsaraan yg pernah di lalui, atau omputeh kata" the hardest part in ur life" tak begitu??ok.dah.jom baca ke merepek an aku.



time kat sekolah dulu.

setakat baju basah time balik dr sekolah sebab hujan lebat tak da la hardest part sgt

setakat kena redah banjir depan rumah sewa aku dan kawan2 time trial spm takda apa lagi


tapi 



tapi


paling aku tak tahan.

bapak aku suruh aku pindah sekolah sebab dia kena tukar tempat kerja itu adalah ter hebat.


macam-macam alasan aku bagi sebab tak mau tukar sekolah.
common bapak ,ada stahun je lagi nak stay skolah ni.takpa kan anak mu tak nak tukar.


okey. akhirnya selepas bermcm alasan d beri, lepas menangis satu timba.baru lah aku lega.

dah tak sengsara. ha ha ha.

im not ready yet to berjauhan time tu. u know why kan?




secondly.

when i was at matric.


aku sengsara gila bila aku tak dapat jawab soalan tutorial math !

nak taw sebab apa?




dalam kuliah math aku tidor macam org tidor atas katil nye lah nyenyak nyaaaaaaa.

aku paling ingat lagi chapter tuh ! numerical methods




padahal sikit mampoh ja and senang gilak bila dah tahu. damn !



betapa aku qasa nak sumbat muka dalam toilet bowl time nak bertnya dgn roomates bout the math.

malu sebab tak dgr betol2 dlm kuliah.

******

aku emang suka wat teruk.

time di UKM plak???


tak da sengsara kot, cuma pening dgn LC( learning contract)

the hell thing yg buat student's kepala bikin pusing 79 drjah.

nak taw ka hapa benda tuh? mata jam krdit yg perlu di kumpol selama 4 tahun .

tak dak jam kredit maknanya hang tak kan dapat la ijazah !



kononny LC tu nak ajar students master their soft skill. entreperniurship ( betol kah aku eja? )
masalah nya susah nak cari sendiri benda tuh, saja bikin kami berdikari lebih kot.aku paham.fine.



okey lah thats all.

aku malas nak merapu lagi sbb tiba2 mood menulis hilang.

teringatkan mid test dan diriku yg malas tahap baloq !

p/s: wah2. hang tu panas sgt ka sampai kan mcm tu sekali jadinya. bahaya ! hot ! hot ! bajet.


weh.weh. doakan aku weh jadi budak nerd, rajin nak mati baca buku ? plish !



Tuesday, 8 November 2011

my hari raya aidiladha

second hupdate from me.

hello kawan2.

raya tahun ni x da yg best bagi aku

cuma berbahagia d samping kluarga harmoni and tersyg di kampung halaman.

okey la tu kan dari tak da

seperti biasa. tiap tahun ada lembu di korban kan kt kg.tok aku.



lembu tu pakcik makcik aku kongsi untuk akikah kot x silap.





orang ckp jgn kesian kat lmbu tu nanti x sah kalau makan.

betol ka? ya .


ha aku dah la cepat kesian tak sanggup aku tgok dia mati. 

aku relakan jugak tgok darah2 pancut2 !!

darah dia x pekat pon.

berbuih2.

tiap2 tahun nengok lembu di sembelih. tapi masih takut !

me and alia

ok sementara tunggu lembu mati betul2 aku tgkap gmbr ngn budak takut lmbu tu,ALIA

baju dia nak ala2 aku.


tahun ni aku x over amik gmbr.

sebab

tak da pon beli bju baru,pakai yg ada :)

si kurus

tudung je baru .:P
OK perlu ka hazirah nak habaq?


sorry2.saya memang pulun sikit.  




marsha xda gigi

budak ni x habis2 nak main gem hnfon


thats all.

lots of hug from me to my beloved comel anak2 sedara,


and i cannt wait for tomorrow,

nak bemain with baby2 boy aku tersyang.

adam,fawwaz,mamat

bye

it was a long time ago.

salam everyone.

org lain bz hupdate kan pasai raya .

aku nak hupdate lain lah.


sila jangan gelak. off kan mulut anda ok.


aku nak tunjuk kat hampa gmbr aku dajah 1.


-

-




-








nak tgok muka aku klik ja dekat2.


haha itu boleh gagah g.

ada lagi yang tak boleh belah punya muka.

kira cun la tu betoi dak =..=

dgn tudung tak lipat.

basikal besaq tu kngn kot !

hidung besaq

mulut besaq ning baizura.

gelap mcm jaclyn victor.

hampa ada?? hah ah ahahah

reunion bacth aku yg dlm gmbaq tu.. sikit ja dtg
baju putih- syikin
pink- iftiriah
klabu -rina



tudung hitam tu nadia.

dulu kcik gila dr aku.

hah sekarang??

matured than me.


aku gelak terguling tgok muka aku.

tapi x byk gmbr aku pon.

 haha


dah2.

aku nak tergelak dah ni.

nanti nak scan lg gmbr2 dalam album aku pulak pekena depa,


k lah


salam ! bye

Saturday, 5 November 2011

professionalisme engineering group

i was like " huh?? seriusly? "

again and again.

dun too excited hazirah.


*******


x sabar rasanya nk dengar takbir nih.

so that feeling of hari raya qorban comes.

hye you. am i cute??
the kid in the picture































had remind me
















to



my 4th year old pict ! hehehe !

tadi pagi aku ikot mama and makcik g market.

nampak AA and im happy .

dia mcm dh kurus.



after a month lebih


heee ~ then petang aku g farmasi naik moto dgn sis.

lalu kat dpn dia lagi. weweeeet !


walupon sekejap je alhamdulillah.



he was busy with his work there. :)



HAPPY HARI RAYA AIDILADHA ALL.

semoga kita mndapat rahmat dr ALLAH dan dapat menghayati erti pengorbanan itu.


******



ok hazirah tak boleh seronaok sgt.hang tu nak mid test dah. kawan hg izza tika dah pecut laju ke depan tapi hang tu x start apa lagi. nak dapat 4 flat ka nak terjun flat?


ok tak nak terjun ! aku nk dekan :'(

ok.bye

p/s: sebenarnya aku x sgka line nternet selaju ni kat umah tok aku.salu  xdpt connect. selasa dh balik umah sniri..yehooo ! :)


kalau la ketagihan aku kt blog ni bertukar kepada ketagihan membaca material sc !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...