klik

Monday, 29 August 2011

aura "labah-labah" M a l a y s i a.




hello manusia sekalian.
seperti kat atas tu.

klik and dengar la lagu KITA SATU

from" labah2 band"( spider la,)

aku taw lama dh lagu tu.
saja nak upload sebab aku nak cakap



memang ada something entah kat suara si duda TAM .
(harap2 AA aku x baca la kan.mati aku==")

aku taw dia x hensem pon.

tapi mostly semua lagu depa runtuh kan jiwa sungguh!


ni plak lagu raya spider
rindu raya.



aura suara si labah2 malaysia.
sama hangat aura
PASHA ungu !! oh!


sudah2.sebelum mr.AA mula menunjukkan keledakan cmburu nya

baik aku stop kan.ops!
(apa?? x cmburu? tahu la hati baik kan-..-)


eh.x lupa jugak.mr AA pon ada record lagu ciptaan dia sendiri.

seriusly kali pertama dgr aku memang dh jatuh hati lagu tu!
besh nak mati.ok hidup semula dah.

betul2 ikhlas ni taw!

nah hgpa tgok laaaa

tajuk: siapa tahu

vokalis: bf aku la sapa lagi!

happy reading n listening.

p/s:MR.AA bila nk rakam lagu baru ni......rindu kau!

Sunday, 28 August 2011

enjoy guna photoFunia.com di kala keboringan :D

tadi petang time usya2 facebook.

ternampak satu photo kawan aku tu sekali link .di sini ada sam bunkface

so.tunggu apa lagi kan.merapu jom!


di maklumkan bahawa.

siapa rasa mual nak termuntah 

jangan tengok.


=="
dan aku

sangat kejam





membakar


nazim othman.
jangan la marah nazim's fan.

aku dah x maw tgok muka Nazim


sebab



aku nak tgok muka


mak oiiiiiiiiii! lariiiiiiiiii!
okey.sapa2 kenal mamat dalam majalah ni ek?


aku jatuh hati kat mamat ni laaa..




tgok? mamat tu fofular beb! ada hotel sendiri
hahahaha.

sumpah aku merapu.
jangan la blah dulu weh.


ada lagi.

tgok tu! jangan jeles!
aku bakal berlakon filem korea bersama JUN PYO!!!!

perasan bagus btoi minah tgh tu
jd cover majalah konon.
menjadi tumpuan.photo aku d galeri art terkenal.
okey aku dh penat la syok sendiri.


my diaries.(tipu)


okey dengan itu tamat lah sudah ke merapu an aku.

kepada semua umat islam.lusa dah nak raya!

jangan happy sgt.

bak kata cikgu aku
"hati2 d jalan raya"


ingat lah org TERSAYANG taw.

Friday, 26 August 2011

hupdate laju2 just to view ALL THIS to my beloved.

i have frends.

her name is JA.

NO.NO.NO.
her name is fauwiza ok.

here.aku buat kt hg x seberapa je.
xpa jnji iklas ye dak?

==" malu plak.
ia nya seperti cenderamata yg pernah aku buat kt my gf,azira dlm entry saheizey sam jumpa aku.

heeee~ ok x? 
hope u like it my dear frends
ada nama JA.ada nama zirah kucik tepi tu.

and of cos..



i have made a cute beg.
i dun sure its a bag or what.

for my hero one!

en AA.
sapa kata kat AA xda? ni ada ok saya wat!!!!
yg ni x hias lg.

lepas siap jahit guna mesin jahit mama.

sambil kena bising ngn mama sebab asek pggei dia


" eh,benang putus ma,,tlg jap sambung"

"aik,jahitan longgar ja ma...cena ni"


haha.byk songeh aku.x pandai urus mesin pandai jahit ja.



sesi meng decorate beg comel.



dan


hasil nyaaaa






tadaaaaa





fauwiza n azira hgpa jgn jeles tw! :p

hope suka! kan2 AA!

ewww,gediks

juat needs some button.kain renda,gam UHU. :D

SEKIAN TERIMA KASIH!


happy reading and selamat hali layaaaaaa.

love,
"hazirah"

apa ada pada status di pangkat and pelajaran

masyarakat  sekarang mcm dah jadi adat sekiranya membicarakan tentang STATUS.

"eh,anak kau blajar kat UM ker? mesti hebat"

"eh kau tahu kawan aku p oversea blajar medik"

" kau knal kan paklong aku,timbalan menteri tuh"

"anak aku dpt 9A PMR,dia skolah MRSM"

"pak mertua aku qari kebangsaan ada kau kenal x?=="

oh ya? perlu kah?

x salah nk berbangga dgn kehebatan tu semua especially sedara kita kan.
ia mungkin mnjadi penyuntik semangat baru untuk kita jd lebih baik.tetapi yang peliknya.x perlu la dlm nada perli kan.aku yakin hangpa semua mesti ada melalui situasi ini.( gila skema ayat aku grrrr~)

xda kaitan dlm entry ni

bila manusia dh nampak n pandang org2 hebat,maka yg biasa2 tidak menjadi kegemaran.

kasihan sekali.

"eh,anak aku ada master,so menantu pon maw ada PhD mungkin"

entry ni xda kaitan dengan sesapa dan bukan untuk sesiapa tetapi

cuma

. pandangan dan pendapat dr aku yg x berapa nk matang lagi .

apa salah nya anak tu sekolah biasa,university biasa,kerja biasa.
bukankah yang biasa2 tu jugak melengkapkan dunia.( cecee,dunia la sgt.haha)


memang sudah pasti kan,zaman sekarang,ILMU tu penting nak gerakkan kemajuan diri sendiri.
membezakan kita dengan golongan x waras pon ilmu la.
*tapi masih ada yg berpelajaran tinggi bertindak mcm xda akal dan x waras jugak.*
*no komen*

aku paling x suka bila dengar certain people cakap


"banyak org dapt U ,bila dpt ijazah sepak kertas ijazah tu tepi ja x kerja apa"


hey u!suka hati lah dia nk gulung ka,balut belacan ka kan,janji ilmu ada kat dada

kau ada?
fine.fine x maw gduh2.dah2.

the point here is.
org sekarang memang belajar cari ilmu semata2 nak keja bagus kan.
bila dah dapat kerja,gaji masuk.
bila ada gaji ,hidup manyak senang.

oh begitukah.

x d nafikan aku pong semakin terlekat dgn konsep tersebut.


dulu,seriusly .
aku suka sgt belajar,kutip ilmu ,gila ulat buku,gila lapaq kan latihan matematik.
sebab
aku rasa puas oh kalau dah phm the things then bila org tnya boleh la wat muka bangga jawab kan.-..-"


tetapi bila dah masuk matrik.aku  kena wat keputusan berat mcm anak gajah.
aku dapat biologi course tapi aku x minat.

aku tukar fizik.okey time tu x fikir pon pasal kerja.pikir MINAT ja.


semua org time tu nak sgt aku blajar biology.

boleh jadi pharmacist katanya.

boleh amik perubatan jadi doc.katanya.

boleh jadi doktor gg,mata,kaki,tlinga!

aku degil and x dgr pon cakap sesapa.aku ikut hati.
dgn bgga nya.aku ckap" aku belajar apa aku minat ok.paham?"


hai paksu,makcik,pak long,mak njag.mak tok.maknenek,semua la.
status tidak menjadi apa2 selagi hati kitaa ikhlas belajar menuntut ilmu.

sudah pasti ada jalan yg ALLAH dah tetapkan.



oleh itu.maaf lah tajuk macam x power.content mcm berserabut.
sebab nya

tuan


blog


ni 







pon serabut jugak.

p/s:      happy reading,happy hari raya,
           jgn lupa jgn leka,puasa!!
           lagi 4 hari dah nak raya,
           wuaaaaaa.seronok nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .ops! over sudah

Thursday, 25 August 2011

kawan itu anugrah indah pernah aku ada

hai.hello all peeps.
aku terasa bosan , terasa rindu ,terasa sayang , dekat tiga org kawan baik aku d matriks!! aww!
jeng.jeng.jeng! siapa kah mereka? girlfrends aku semua cantik+lawa+satu kepala+sasau .

 attention! 
walaupon matrikulasi dh habis,persahabatan kami terus megah berbunga indah ok!

first day masuk kelas.aku berkenalan dgn sorg budak cun habis bernama nik TIARA ATIQA.
dalam kelas plak aku duduk tepi sorang lg budak cun x tw nk ckp bernama ZURAINI SUHAIMI.
dan seorang lagi si cantik lagi manes mcm lolipop aku jumpa,snyum2,malu last2 jd kwn bernma NAZIRAH ATIKA HARIZAN.
and lastly,
ada lagi seorg,dia senior kami, a small cute face of sista name FARIZA! kak ija is sweet!

aku bukak folder2 lama.n terasa nk upload mereka2.:D
dr kiri: tiara,zuraini,nazirah.

budak2 gila sekalian.aku rindu hampa la.sedih la smua nti bwk haluan masing2 ke U msing2:(

.kak ija n me.

kan aku dah ckp girlfrends aku shantek.nasib baik aku prempuan kan.kalau laki ?
asal korang ayu sgt dlm ni? =="hee~
zuraini,ko siap dgn cincin mcm bini org dah.
tiara,suci sgt snyum nya.:)
time tu tema baju OREN.
NAZIRAH,aku suka hg snyum dlm gmbr ni.original beb
ini plak tema baju HITAM PUTEH
im the only yg pkai sluar :')
nanti dah masuk unibersity jgn la lupa taw.

kawan yg sama2 wat ass sampai x tidur( tp aku tidor pling awal).
kwn yg sama2 nangis and gelak kuat x hengat dunia.
kawan yang sama2 mlantak or makan kat kafe ber jam2.
kawan yang sama2 gosip pasai anak mak cik timah kawin bangla hitam manih.

tengok tu betapa syg nya tiara kat aku sanggup peluk erat lengan aku yg serupa lidi btg penyapu=='

dinner JPP
ZURAINI,aku tahu kau xnk aku angkat peace dan lindung wajah mak datin kau kan?
sbb tu kau pgg tgn aku tu kan? :D

nazirah,aku tahu hang bakal model kan,jgn la cekak pinggang sakan sgt .nanti aku npk hg ayu aww!

sanggup kan kita wat2 comel tengah panas gelegak otak?
:))


nk tema hijau tp nazirah pkai biru plak.
no matter for what reason.we all still being as frends! ok?



sekian terima kasih.

Tuesday, 23 August 2011

hobi aku masa senggang adalah..

hello kawan.salam..........
selain ambil gmbr diri sendiri dan org,hobi aku jugakadalah merapu kan segala bahan terbuang.
eh tapi bukan terbuang sgt la kan!
check this out!!

drpada kotak bekas sample kuih raya yg bogel

-

-

-

-
-
aku tukar sikit,jahit baju sikit kt kotak tu

-
-
menjadi------->
ini! lawa dak! ckp lawa cpt! aku tampaq stg ! haha


ini la keja aku yg kebosanan.
simple je wat sebab no idea ==
dah seap kotak tu boleh la letak kerongsang2 yg byk or letak gelang2 tgn ke ...

senang je..gam dan gam dan gam..:D

aku jugak ada jahit n buat reben comel .
blakang reben tu gam kan pin yg d beli kosong tu.

yg ni untuk azira.
boleh la pakai raya kt kepala ok.ataw pon letak kat beg ke.apa ka.

for kazen.syafiqah
yg ni x thu la kt sapa.haha.
aku suka2 ja buat byk2 x tahu la pakai ka x nanti.

di sebabkan riben2 byk mama beli.dan hasil perca kain baju2 .

maka ber manfaat jugak la masa aku dgn semua tu.
heheheheheeh.
try la buat! simple but comel!

sekian.thnxs for reading. >.<

engineer vs teacher@lecturer?

salam ramadhan to all of u who reading this.

hows ur preparation for the raya? mesti dh beli mcm2 kan..eleh x nk ngku........
kita tggal brapa ari je lagi dgn ramadhan,mlm2 10 ter akhir ni malam terbaik wat kita beribadah lebih!
mencari lailatul qadar.mencari pahala.mendapatkn keredhaaanNYA.

 ok.malam ni adalah 23 OGOS 2011.
heeeeee~
lagi seminggu nak raya!!!!

ok xeyr stop thinking bout raya la!!
peeps.aku kekeliruan ni.pasal kos aku kat u nanti.do i really like engineering??huh-..-

aku nak jadi cikgu ,but now how?

cousins of mine ada ckp just go through dulu.for first year pulun bg dpt pointer cantik.
lepas tu buat muka tebai kulit blanga tu ,rajinkan diri tu g minta tukar kos kt pihak sana.
wth??aku ni da la pemalas.

sometimes rasa give up da nk pikiaq ni.biar lah engine pon.
lgpon nak smbung master jugak!insyaALLAH
maybe i could being a lecturer then.ajaq budak2 buat enjin+mangkuk jamban.


hoi.hoi!!hoi.serius aku takut memikirkan masa depan.
wuaaaaaa! T_T

eh.sat.aku kan cool mcm bapak.kenapa nak pulun wat teruk sgt ni!
*cool means: x kesah pon apa bnda,rilexs udah*

ye ka? aku x rasa aku cool.*tobat ayat syox sendiri*
honestly,memang aku ni kuat gelabah beb,aku kuat pikir negative.=='

okey fine.x payah layan syox sendiri aku.back to the topik.perlukah aku teruskan kos tu nanti?or aku perlu berusaha keras seperti semut2 ke sana ke mari,rajin nak mati untuk dptkan kos pendidikan.


seriusly damnly anak ali * tetiba??
aku x nampak what is the good or best or the most suit CARRIER with me for my course.
or myb aku kurang research.
or myb i need counselor!



yes! nanti aku g jumpa org bertauliah ok.
oh ya jom terjah link ni... ada sikit tntang engneringg-->fasha sandha curik balak lisa
hey kamu tu ngandap2 sini plak.nahhhh
kan dh kena tgkap gmbar.hahaha.

p/s: my AA!sekian terima kasih.

Friday, 19 August 2011

berbuka puasa di restoren MAMA.

hai all.seronoknya aku ada point nk hupdate blog.
rindu sama blog.|ceh..mcm satu tahun x bukak|

last nite.
lepas amek adik aku dr matrik changlun.
dah lewat ptg.
jadi berbuka di luar lagi sekali.
restoren mama dekat smk dato' syed omar.

sumpah sedap!
jgn nak terliur puasa2 ni k.


jom layan beberapa gmbr yg x brapa nk bagus kt bwah ni.
cuma menggunakan henset biasa.itu termampu.sob2



  seperti biasa.
menu kegemaran kluarga=="
tomyam+telur dadar+kailan goreng+daging merah



aku yg gila kamera.xda keja lain la nk amik gmbr ja.
mother.lil sista
guna fon adek aku sbb fon dia pndai menipu.
 menipu? yes.dalam gambar xda jrawat.d luar ada jururawat.
-
-
wajah2 lapar
makanan dh samapi tp lambat lg berbuka.my lil bro! jom meroyan!
kembang sungguh-..-"



sebelum balik p tesco baru stargate.shopping lagi? haish!
ok.gud bye every one!
happy reading n seeing .



Wednesday, 17 August 2011

wordless wednesday::11::


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...