klik

Thursday, 30 June 2011

girls day out.



salam semua.
yesterday.aku g jmpa kwn2 lama.NADIA,ATHIRAH..syafiqah cannot join us..anis pon ada..dia bwk adek dia tgok transformer..baik kan dia?heeeeee.....

kami g jalan2 pastu main game.pastu makan.nk main boling tp rmai.
ptg tu.thirah drive n bwk aku g umah SYIKIN.
ya robbi pny la mncbar sbb lorong umh dia ada knduri.......

nk jd crita hujan la pulakkkkkkkkkkkkkkk....erhhhhh..

tp happy gila dpt jmpa dia!! lma xjmpa tuh..thirah n nadia pon..lma xjmpa.

thirah n ekal cute!
see...comel adek anis! muka mcm anissss!

kat fudcourt
muka aku mcm terpaksa ja????
sharing is caring...moi sup.moi sup.sedappp!
nadia yg tembam!
fokus memandu kereta ! ya lumba kereta
haha.gelak sakan! aku terbabas
nadia dh kalah! hehe
ok.xda apa yg d beli sgt.kitchen nama.ok.xda nama lain kan kau ni xeyr??
cute x? letak dkt fon
dan beli 3 helai this thing..apa ni? inner shawl.murah3..


really enjoy on that day even hujan smpai basah.thnx THIRAH sbb bwk kami  g umah kin...
n kepada hananis,...
AKU REALLY TERKILAN X DPT JMPA ANG SBLUM BALIK..
dh la xsmpat bergmbr sama2...adoi........!
tidak memang nk bwk ang dgn adek g umah kin dh...tp wyg x abes g la plak.............:(
so sad...


P/S: i love u all guyz....anis,thirah,syikin,nadia.......smoga jmpa lg..........


Tuesday, 28 June 2011

my hnsem baby...........!

hai all.salam.
mesti ampa ingat baby tu AA kn........ euwwwwwww!
no.no.no.
sila muntah kalu betol la baby tu die...erkhhhhhhhhhhhhh...

ok.i love this two cute baby!
*anak2 cekgu yg mama i ngasuh*
TGOK NI! DEMN COMEL !innocent face..
adam n fawwaz! my baby boy..
EN.AA tlg jgn jeles ok??
baby2 aku sgt laa sporting bila aku pksa mereka "nyummmmmmmmmmmmm...cpt senyum kakak nk amik gmbr"..yes,they did!ohhhhhhhhhh...penawar duka bila brcakap dgn kids yg x pndai lg cakap.

tapi depa dh pndai sebut few words like KAKAK,BAPAK,MAMA,NANAK.heeeeeeeee...

ANOTHER topic! nk share something yg i jmpa kt FB.....im just copy sbb ia sgt ber input!:)
HARAP MAAF KALU TOPIK NI ADA SAMA DGN SESAPA.

FOR GUYZ DI LUAR SANA! U SHULD READ THIS.....
 
Andainya lelaki tahu.. 
Apabila seorang perempuan jatuh cinta, lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu. 
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku. 
Andainya lelaki tahu.. Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat. Andainya lelaki tahu.. Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda. 
Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang.. tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih menganggap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda. 
Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai. 

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu.[INI SALU SAYA BUAT:'( ] Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik. 

Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.
Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu.. Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan. Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.

Monday, 27 June 2011

the things i love much.PART 3!last!

i love thus t-shrt...
given by him jgk.
POOH-hadiah time form1
liverpool-form 2
karton tshrt puteh- form 3
yg lain2 terbaru..................

tq so much...
red roses dr dia jgk....time ni dia dtg ipoh...jaoh gila....pdahai dia bz gila...rush2 date..:(
aprreciate u!

" satu hari kembalikan balek bnda ni untuk buktikan kita dh bersama ACH selamanya"

jiwang ak? time ni umoq bru 15 thon..k
thats all...byk lg brg aku syg...adiah2 kwn...kasot...bla3...lptop...tp dh x lrt la uplod...
bai kawan2!

attetion pliz: kalau hampa prasan la...byk brg2 kesygn ni dr si dia ja kan?hmm...nk wt cna.....hehehe,..sorry ya......:)those memories cannot being replace by money...

the things i love much.PART 2!

BERTEMU KEMBALI DLM RNCGN KETUK2 BLOGGING.
haha.merapu!
ok apa lagi yg aku syg sgt eh....
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...




my diaries....dulu2 x bz sempat la wat.skrg x lg.mcm xmatang ja baca2 balik
hehehehe..of coz la x matang dulu2 kan suka tulis diari bnda2 sikit2 pon nk tulis...form 1 smpai forn 5.

kemudian.aku...............................syg..............cicicincinnnnnnn...tunangggggggggg!

cantikkkkkkkkkkkkk kan?
ok.kena tipu la.jgn pcya.AKU X TUNANG G LARH!
ni cincin mas hadiah dr aunty aku..
time lps PMR die bg..........


ini plak...cincin  dr dia... ada 3 ka 4 ntah...byk sgt...hehe
subang tu tggal sebelah ja...satu g hilang,,:(
rantai 925 hadiah dr mama aku.aku salu pakai...sbb suka sgt..

loket A dr si dia.........aku pkai dgn loket H skali...hehehe...rntai A d smpan rapi.

i love A.
yg ni plak...........mug dr dia jgk...
aku pnya mug kt kmpk pecah...dan dia bg set baru! NIGHTMARE! my fav.katon ah

dia ckp dia x bli tp amek kat almari hadiah babah dia.byk sgt la tu!")
ni adalah surat2 zaman awal brcinta.yes smoa ayat manis mcm lori gula tumpah dpan umah.
bertimbun2....byk sgt2.
teka apa ni?
kain sekolah aku!!! ya...aku budak nakal...last day ari sekolah aku bwk kain aku yg x guna sgt bg kwn2 conteng........
sgt memorable....byk tndatgn kwn2 n si dia!!!

aku jgk love this things!
cd pertama recording AA.
lgu dia sndiri ouwhhh!!dia bg aku 3.satu dh bg kwn.satu g x thu nk bg sapa...hiiiiiii
:) sekian.

harta benda ku yg paling sayang!PART 1!

hai semoa...salam satu malaysia..
apa bnda yg ampa sayang skali? i mean bnda x hidup la..brg2 kesayangan.
mesti byk kan.share la sama2???
di kala kebosanan.aku memperasan kan diri


i hve a lot! so here buka la klopak mata anda ya menatap gmbr2 yg bakal aku hidang.
aku sgt2 hargai brg2 ksygn aku nih....n i keep it well in a safe places!
first.my bear.ni trbaru pnya bear .last year.:)
bear yg si dia bg time aku stdy d mtrik,2010!demn love it.gebu
 ini plak bear masa sek.men. si dia kasi kcil2 ja sbb xda gji lg kn.mana bleh bg bsar2

yg ada love 2008.yg oren 2009.


 ni plak bear kitchen aku beli dua ekor.satu aku bg dia satu lg ini aku pnya!
yesss...aku kalau bnda kcik2 comel..aku kompom bli A PAIR...for him jgk...heeeeeeeeee
alorlo.tomeh
ni plakkk bear aku yg dpt masa beli beg2 sandang tepi.....kecikkkk ja..
adakah aku bli beg sbb mereka ni?
ni bear dr kwn...ZURAINI.n yg puteh tu dr hadiah kelas form 5
ok.aku stop kjap.mlm ni part dua plak ok!bubye !

tolong.tolong.

jam dh pkol 3.00.pg
tp aku pksa diri jgn tidor.knapa? entah.
doremon2.tlg saya!

nk putarkn masa .nk patah balik sekejap ja.
(ehhhhhhhhhhhh...td ckp nk cpt2 msuk u?adoiii)

pening.aku memang gila nih.tolong.tolong.
saya depressed skala 18.5
ohh...so over nk nipu...
my eyes swollen like mata katak!


hurt badly.,
xeyr

miss the most.

keserabutan melanda.
mcm mana nak sibuk kan diri yg x sibok ek? did all of u hve any brilliant idea?

ok.la.im gonna tell u that i miss the warm or frenz in kmpk.
i miss the kuliah and the tutor.i miss the lectrer n pakcik kafe.kak kafe.abg kafe.adek kafe.
GOD.can u mke time move fast!?

aku nk kesibukan dan tekanan yg superb semasa belajar!

to minimize the kerinduan.i show u this......
peace


i heart them!
perkenalan singkat yg memang sekejap lah.tapi bersyukur la.
rakan2 sekuliah yg ramai jgk xdan nk knal
kandid2.....




aawat hampa tgok kaki aku?




lalalala~


the power of girl

kontrol comeyyyy

the two clever girl.kelantan!





you guyz is cool.

cute x?
black n white is cool
my noti frenz


bakal guru
sudah.sudah.aku dh rindu x thu nk describe la.nak cpt masuk u!
 nak!nak! nak!

Sunday, 26 June 2011

cemburu tu apa?

hye peeps...i found this.
tips elakkan cemburu.rasa sgt berguna.
jom baca.

Atasi Sifat Cemburu
1. Hormati perasaan pasangan kamu. Dia juga mempunyai hak untuk menilai kecantikan wanita/lelaki lain.
 
2. Bagi diri sendiri masa untuk mengatasinya. Jika kita memang seorang yang cemburu, usah berharap kamu boleh berubah dalam masa yang singkat.
 
3. Tuliskan apa perasaan kamu apabila kamu merasa cemburu. Marah? Tidak tentu arah? Menangis? Geram? Rasa malu? Adakah kamu ingin meneruskan hidup kamu dengan cara ini? Jika jawapannya tidak, maka berubahlah segera.
 
4. Cuba fikirkan bagaimana cemburu kamu meledak. Adakah adil kamu menyisihkan si dia daripada orang lain? Bukannya sesuatu yang teruk andainya dia senyum dengan orang lain.
 
5. Bina keyakinan diri. Kita mungkin rasa tidak selamat jika bergantung kepada si dia. Luaskan persahabatan dengan orang lain.

Kesan Positif Cemburu
1. Mengelakkan si dia curang kepada kamu
 
2. Sentiasa menghormati kamu dan tidak pandang pada orang lain apabila bersama kamu.
 
3. Sentiasa menjaga hati kamu
 
4. Segala pergerakannya di bawah kawalan kamu


Kesan Negatif Cemburu
1. Si dia akan cepat bosan bersama kamu
 
2. Percintaan kamu hambar kerana kamu langsung tidak ada kawan lain
 
3. Selalu berlaku pertengkaran kerana sifat curiga yang terlampau

4. Pergerakan sentiasa diawasi seperti orang bersalah.

ok kan?aku jmpa kat blog sorang tu"jalan akhirat".terima kasih.credit to that blog. 


Saturday, 25 June 2011

yes.l am like kiddo.

this entry is like sampah sikit.sbb nothin good.who care?
haha.ok salam semua.hows ur day? fun? enjoy?

ok la now aku nk cakap napa aku punya tajuk " I AM LIKE KIDDO"
maksud aku bkn la aku muka serupa kanak2 xcukup baligh ka apa but kdg2 tu behave like child?
memalukan.ok kawan2 ku.jgn x ngaku aku kawan ampa plak.

smallest one.
nak taw dak bila aku tgok kwn2 aku.yes their self.their body.really matang mcm mak org.ya!aku suka and aku jeles .good what npk besar and matang camtu.

aku???oh no.aku xbenci la diri aku.aku tetap bersyukur .sbb ada jugak yg kecik2 comel mcm my kak atin and some of my frends,still npk matang n boleh jd anak dara betol lah.nk jgk!

haha.nk taw x bila aku g shop kat tesco.apa aku buat?
i climb up the trolley and gayut dgn menguatkan tgn aku atas pemegang trolley  tu. x ter tungging ok! sbb?yes...aku sgt ringan!plus brg byk.sumpah besh bila d tolak dgn adek aku.
lebih kurang cini tp d dpn.dgn biarkn kaki terhayun:p
dan bila my mum stares at me.aku turun la..hiiiiiiii.....

mang x malu kan?

one more story.dulu form 5.makan dgn my AA.
thu apa jd? makan nasik goreng cina dan tiba2 my garfu patah!!!! garpu plastik la.ini crita benar dan ia bkn patah biasa.tp patah jd dua.

serius owh malu kat dia tp! dia wat muka slamber ckp.."xpa2....meh nak amik baru."then he smile.
ya dia x kisah tu.hahaha.baik punya awek.nope! ganaz!
nasib tu bkn first date.

bila la saya mahu berubah besar so that npk mcm dh boleh kawen tu?*gedixs!
 ada satu time aku msg kwn2 lama and ckp"aku malu nk jmpa hampa stelah 6 thun.messti aku pling kcik"
depa ckp dun worry la kami x besar mana.TIPU LAH! my skolah rndh frends..dulu aku the tallest n depa rndh sgt.tp skrg? syafikah n nadia?? mila...farihah? mas? they are so tall n tough!
ok.xpa.tuhan dh bg semua org cukup sifat dh kan.so.

xbaik tw merungut"eh dh gmok ar.xlwa".........sapa soh mkn byk?heeeeeeeeee...
"eh kurus sgt la"................terima dgn hati yg ikhlas.ok??? erhhhhhhh...=.=


another things....
kemaqen(yesterday)...he mde a vdeo yg dia nynyi lgu 1234 by plain white t's.so sedap! appreciate it so much.TQ.mr AA.im sorry.
so xeyr.stop being kiddo.stop thinking foolest thing k?




aku nk gitw ni! aku pantang gila tgok bnda kcik n comel2!!!
nk tgok??? lotion yg kcik comel sgt2!!!
mcm baby ja kecomelan die.hihi
p/s: lets melt away stress by using the lotion!! hummm!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...